Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chci se více věnovat rodině, říká Musiol k angažmá v Rakousku

 
pátek, 28. července 2023, 09:33

Tábor – Kanonýr Zbyněk Musiol (32) po dvou sezonách v divizním Lomu mění dres. Dvojnásobný nejlepší střelec divize podobně jako jeho dřívější parťák z Táborska Martin Kučera zamířil do Rakouska, kde bude kopat pátou nejvyšší soutěž. „Atmosféra tu je přátelská,“ hodnotí první týdny v novém působišti Musiol.

Jak došlo k vašemu angažmá v Rakousku?

Chtěl jsem mít více času na rodinu. Na třetí ligu v béčku Táborska bych musel více trénovat, je to náročnější soutěž. Řekl jsem si, že chci být více s rodinou a spíše jsem upřednostnil to pohodlí v Rakousku než to, abych šel zpět do třetí ligy.

Měl jste i jiné nabídky?

Ano, něco z divize. Pro mě ale bylo prioritou Rakousko.

Jak na štaci v Lomu budete vzpomínat?

Budu na to vzpomínat dobře, zakončili jsme to postupem. On i ten první rok, nebo tedy spíše první půlrok za Marka Císaře byl výborný a povedl se nám. Jaro ale už tak úspěšné nebylo. Uplynulá sezona byla dobrá, postoupili jsme a splnili jsme cíl.

Po osobní stránce to bylo asi také vydařené, že? Vyhrál jste dvakrát po sobě nejlepšího střelce.

Ano, v té sezoně, kdy jsme se umístili hůře, jsem dal ještě o tři góly více (směje se), ale teď na jaře už jsem moc nenastupoval, takže to také samozřejmě hrálo roli v tom, že nebudu pokračovat. Chtěl jsem hrát a ne sedět.

V jakém týmu v Rakousku budete nastupovat?

Je to pátá nejvyšší soutěž a je to tým přímo z Lince, St. Magdalena.

Jak zatím probíhá příprava?

V sobotu nás čeká druhý pohárový zápas, kluci už hráli minulý pátek. Já ještě nemohl hrát, protože jsem nebyl registrovaný. Hrál jsem zatím jeden přátelák a teď mě čeká první soutěžní zápas.

Jaké máte první dojmy z týmu?

Dobré. Sice moc nemluvím německy, takže s klukama mluvím spíše anglicky a když se baví mezi sebou, tak jim moc nerozumím, ale jinak je tam přátelská atmosféra, takže si na nic nestěžuji.

Jak je to s vaší účastí na trénincích? Jak často tam musíte být?

Jeden trénink a jeden zápas týdně, plus jsem domluvený, že s Lomem, respektive nyní s béčkem Táborska, budu také jednou týdně trénovat, když to půjde.

Domlouvali jste se i na tom, na jak dlouho tam budete?

Zatím jsme se dohodli na rok a pak uvidíme, co dál. Taky podle toho, jak budou obě strany spokojené.

Neláká vás v budoucnu třeba i trenéřina?

No, už jsem to zkoušel v Táborsku. Když jsme spadli do třetí ligy, tak jsem kluky trénoval a bavilo mě to. Teď mám ale práci, a dokud budu hrát fotbal, tak zatím určitě ne. Uvidím, kdy skončím, chtěl bych ale hrát, dokud to půjde. Pokud budu zdravý, tak chci hrát. Vím, že až to jednou nebude, tak mi to pak bude chybět, ty zápasy, ten adrenalin.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Tomáš Danko
 


 
Reklama