Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bylo to skvělých osm let, ohlíží se za vítězným tažením Lomu Zeman

 
pátek, 30. června 2023, 13:21

Tábor – Po skončení sezony je trenér Lukáš Zeman v jednom kole. Sotva oslavil prvenství a postup do třetí ligy se Sokolem Lom, po dvou týdnech odpočinku nastoupil k druholigovému A-týmu Táborska v roli asistenta. S Lomem slavil Zeman pět postupů, z okresního přeboru až do třetí ligy.

Podzimní část divize jste vyhráli jen o skóre před Katovicemi. Jaro už bylo z vaší strany suverénní. Stálo za ním výrazné posílení a vlastně druholigová záloha.

Byla to jedna z věcí, které nám pomohly k jarním výsledkům. Důležité ale bylo, že všichni kluci tvořili jeden tým, bez ohledu na to, kdo v jaké soutěži odehrál kolik zápasů.

S takto nabitým kádrem se asi nedalo nepostoupit. Co myslíte?

Asi by to bylo velké překvapení, kdybychom nepostoupili

Který zápas byl nejnáročnější?

Nejtěžší byl v Soběslavi. Zápas jsme potřebovali zvládnout. Věděli jsme, že Soběslav má výborné mužstvo, které se opírá o čtyři hráče. Na to jsme se celý týden před zápasem připravovali, abychom věděli, v čem jsou nebezpeční. A připravili jsme se na to dobře…

Dlouho vás pronásledovala právě Soběslav. Překvapila vás výkony a umístěním?

Soběslav má kádr dlouho pohromadě a dobře se jí ho podařilo na tuto sezonu ještě posílit, takže překvapení to úplně není.

Sokol Lom končí. Není vám to líto?

Upřímně, je mi to líto. Bylo by ale kontraproduktivní, aby v Táboře byly dva kluby, které by hrály FNL a ČFL.

Ze začátku jste pomáhal mužstvu i na hřišti, když hrálo nižší soutěže. Strávil jste v něm osm let. Jak na tuhle éru budete vzpomínat?

Já jsem vlastně jediný, který tam byl od úplného začátku až do konce. Bylo to skvělých osm let, na které se nedá zapomenout. S klukama jsme tam měli vždycky dobrou partu a zápasy nás bavili. Kolikrát nás to hodně bavilo i po zápase (směje se). Za těch osm let si myslím, že jsme Lom hodně zviditelnili.

Půjdete si ještě občas kopnout za Lom v okrese?

Rád bych, ale uvidím, jak na tom budu s časem.

V divizi jste se stal hlavním trenérem. Bylo těžké ukočírovat tolik osobností?

Můžete mít v týmu, kolik chcete výborných hráčů, osobností, ale pokud svoje kvality neprodají ve prospěch týmu, tak nikdy bychom nemohli být úspěšní.

Jak probíhaly mistrovské oslavy?

Dlouho (směje se). Myslím, že si to všichni pořádně užili. Tak jak kluci celé jaro na hřišti makali na sto procent, tak v tom pokračovali i při oslavách.

Volna jste si moc neužil, protože jste nastoupil do letní přípravy A-týmu Táborska jako nový asistent kouče Nádvorníka.

Volno bylo hodně krátké, ale pro mě je to nová výzva, na kterou se těším.

Naskočil jste do profesionálního týmu. Co všechno jste musel změnit?

Od 19. června běží letní přípravu, tréninky jsou dvoufázové, takže na hřišti trávím mnohem více času. Těch změn je ale hodně. Jediné, co zůstalo, je chuť týmu co nejvíce pomoci, abychom na konci sezony mohli říct, že to byla úspěšná sezona.

Co říkáte na druhou a třetí ligu v Táboře? Nebude to na jedno město velké sousto?

Pro fanoušky fotbalu to bude lákadlo a vím, že vedení Táborska dělá maximum pro to, aby to velké sousto nebylo.

Béčko, bývalý Lom, bude hrát stále na Svépomoci. Jaké mu dáváte šance ve třetí lize?

Kádr zůstal z větší části pohromadě a postupně se doplňuje novými hráči. Budou vypomáhat i hráči z áčka, takže věřím, že bude hrát v horní polovině tabulky.

Kdo povede B-tým od nové sezony?

Jméno by mělo být zveřejněno nejpozději v pondělí 3. července, kdy B-týmu začíná příprava.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama