Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Je to pohádka, říká o postupu do kraje trenér Třebětic Černoch

 
čtvrtek, 29. června 2023, 15:37

Třebětice – V minulé sezoně vyhráli I. B třídu o 21 bodů a asi by je nenapadlo, že o rok později budou ve vyšší soutěži slavit další triumf. Trenér Marek Černoch zažívá s třebětickým týmem krásný příběh. „Je to nádherný pocit,“ říká lodivod Třebětic k vítězství v I. A třídě. Podle jeho slov jim velkou měrou pomohli i fanoušci, kteří je neustále podporovali v hojném počtu.

Loni jste vyhráli B třídu, letos A třídu, jak uplynulou sezonu hodnotíte?

Nelze to hodnotit jinak než pozitivně, sezona se nám povedla. Je to pohádka. Hodnotíme to určitě velice pozitivně i z toho hlediska, že se nám I. A třídu podařilo vyhrát i s náskokem osmi bodů, což je na nováčka slušný počin.

Jaký to je pro vás pocit, vyhrát dvakrát za sebou krajskou soutěž?

(směje se) Pocit je to nádherný, postup je skvělá věc. A samozřejmě, že když se to povede ještě takhle dvakrát za sebou, je to neuvěřitelné. To se slovy nedá popsat.

Kdy se podle vás začal lámat chleba a začal jste si říkat, že byste mohli soutěž vyhrát?

Na sebe jsme si upletli bič už na podzim, když jsme asi o nějakých pět bodů vedli. Zima už byla taková zavazující, že se něco děje a hrajeme o ty nejvyšší příčky. Vítězství v Dačicích bylo hodně důležité, derby, ve kterém se nám až tolik nedařilo, ale zvládli jsme to. Tam jsme si uvědomili, že hrajeme o postup, a když se hraje o postup, tak se hraje na body, a ne na krásu.

Celou sezonu vás podporovali výborní fanoušci.

Je to tak, musím to podtrhnout. Na naše fanoušky se těšili i mančafty, u kterých jsme venku hráli. Vždycky se ptali, kolik jich přijede, chodili opravdu v hojném počtu. U nás to byl opravdu dvanáctý hráč. Podpora byla vidět po celou sezonu a bylo to něco fantastického.

Velkou měrou vám k vítězství pomohl i střelec Filip Nehyba, co jste na jeho gólový přínos říkal?

Strašně moc nám chyběl na podzim, potenciál a dravost v něm určitě je. Tak trochu jsem to ale očekával. Je to kluk, který tomu fotbalu dává maximum a jede na sto procent. Potenciál má, jak jsem říkal, obrovský. Potvrdil to, co jsem od něj očekával. Devatenáct branek je dobrý počin, mohlo bych jít ovšem ještě víc, spoustu šancí ještě spálil (směje se).

V týmu jste od léta měl i syna Ondřeje, jak se vám s ním spolupracovalo?

Hrál pode mnou už v Hradci, pak si ale na pár let odskočil jinam a pak jsme se k sobě znovu vrátili. Jsem na něj trochu náročnější než na ostatní, to je asi normální. Ale musím říct, že byl opravdu platným hráčem a zaplaťpánbůh, že ho máme.

Jsou v plánu nějaké posily nebo doplnění kádru?

Určitě. Víme, že ten skok tam bude a určitě nás to nenechává klidnými. V tuhle chvíli máme v jednání asi dva nebo tři hráče, zatím se ale jedná a nic potvrzeného není. Chtěli bychom posílit, a když ne posílit tak alespoň vhodně doplnit a okysličit ten tým do krajského přeboru.

S jakými cíli půjdete do kraje?

Ten cíl je pro nás jako pro nováčka jasný, budeme se chtít zachránit. Příkladem nám mohou být třeba fotbalisté Semic nebo Trhových Svinů, kteří se zabydleli veprostřed. Určitě to jde, ale bude to nesmírně těžké. Už jen ten začátek, který máme po včerejším losu, je hrozně těžký. Těžší mít už asi nejde.

Kdy zahájíte přípravu a co vás bude čekat?

Přípravu zahájíme 12. července, budeme trénovat třikrát týdně. Všechno proběhne v domácích podmínkách. Čeká nás turnaj, memoriál v Dačicích, kde už víme, s kým se v semifinále střetneme. Pak ještě sehrajeme dva přípravné zápasy do začátku soutěže.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama