Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Každá pohádka jednou končí, ví i Martin Toman

 
pátek, 23. června 2023, 15:38

Jindřichův Hradec – Zápas s Olešníkem byl pro střelce Martina Tomana (31) tím úplně posledním v hradeckém dresu. Na jeho výkony okořeněné góly (letos 24) se trenér Lukáč vždy mohl spolehnout. A bylo tak tomu i v zápase proti Olešníku. Toman potvrdil pověst kanonýra, dal ve druhé půli dva góly a krajský šampión vyhrál 5:3. Martin Toman je posledním Mužem kola v této sezóně. Od podzimu bude dávat góly v rakouském Heidenreichsteinu. Dačický odchovanec strávil v hradeckých službách šest let.

Jak hodnotíte utkání s Olešníkem? Soupeř prý zejména v prvním poločase hodně zlobil?

Olešník, to je kvalita sama o sobě a byl to pro nás hodně těžký souboj.

Již dříve jste avizoval, že po sezóně v Jindřichově Hradci skončíte. Nerozmyslel jste si to?

Za Hradec to byl opravdu můj poslední zápas. Divize už je na mě moc, není mi pětadvacet, abych třikrát v týdnu trénoval a jezdil takové dálky. S vedením Jindřichova Hradce jsem domluvený už delší dobu, že tato sezóna je pro mě u Vajgaru poslední.

Jaké jste měl během posledního zápasu v jindřichohradeckém dresu pocity?

Pocity jsem měl krásné. Olešník nám nabídl, jako přeborníkům kraje, štrůdl a při nástupu nám protihráči tleskali. Bylo to od kluků z Olešníku hezké. Jen tak se někomu nepoštěstí, aby mu tleskal David Lafata.

Jak jste zisk krajského titulu oslavili?

Dokopná proběhla na hřišti hned po utkání s Olešníkem a teď jedeme s klukama na vodu. Zrovna sedíme ve vlaku. Vltavu budeme sjíždět až do neděle. Pořád si to užíváme, slavíme a máme velkou radost.

V krajském přeboru už máte něco odehráno. Jak hodnotíte letošní ročník soutěže?

Letošní ročník krajského přeboru se mi líbil asi nejvíc, protože jsme ho vyhráli (úsměv). Z divize do krajského přeboru je to ale velký skok. V divizi jsme byli zvyklí úplně na něco jiného. Já osobně jsem byl v divizi mnohem lépe bráněný. Jakmile jsem převzal míč, hned byl na mě soupeř nalepený. V krajském přeboru jsem měl daleko víc volnosti. Mezi divizí a krajským přeborem by měla být ještě jedna soutěž, i když vím, že je to samozřejmě nereálné. Nejsou na to lidi ani týmy.

Kudy povedou vaše další kroky?

Hrát budu v rakouském Heidenreichsteinu. Bydlím v Dačicích a odtud to mám zhruba stejně daleko jako do Jindřichova Hradce. Budu tam jezdit jednou týdně na trénink a samozřejmě na zápasy.

Chystáte ještě nějakou rozlučku s týmem?

Už jsem si to užil na sobotní dokopné. Teď jedeme s klukama na vodu, jak už jsem zmiňoval, takže si to s nimi užívám zase. Do Jindřichova Hradce budu na fotbal dál jezdit, je to tady moje rodina. Je to pro mě trochu smutné loučení, protože je tu fajn parta a rád bych ještě v Jindřichově Hradci byl. Věk ale nezastavíte, každá pohádka jednou končí. Samozřejmě ale budu za kluky jezdit a budu jim držet v divizi palce.

Se kterými spoluhráči jste si po fotbalové stránce nejlépe sedl?

Asi bych musel vyjmenovat celou základní jedenáctku včetně náhradníků. Nemám v mužstvu žádného nejlepšího kamaráda, mám je rád všechny. Rád se budu vídat taky s předsedou klubu Vaškem Císařem a trenérem Romanem Lukáčem.

Jak hodláte strávit léto?

Léto strávím s týmem na vodě a potom v rodinném kruhu. Máme dvě děti, takže jistě naplánujeme nějakou dovolenou. Budu hlavně odpočívat a nabírat síly po náročné sezóně.

Ideální jedenáctka 16. kola krajského přeboru:

Jakub Hulík (J. Hradec)

Ondřej Hajný (Rudolfov), Jiří Macák (T. Sviny), Miroslav Pánek (Táborsko B)

Viktor Přibyl (Milevsko), Jakub Keclík (Semice), Leoš Hromádka (Třeboň), Ondřej Chalupa (Strakonice)

Martin Průcha (Třeboň), Martin Toman (J. Hradec), Pavel Keclík (Semice)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama