Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Žádné krásné góly to nebyly, usmívá se Martin Průcha, autor hattricku v Prachaticích

 
čtvrtek, 23. března 2023, 18:42

Třeboň - Třeboňský Martin Průcha byl hlavním strůjcem vítězství Jiskry Třeboň v Prachaticích. Autor tří gólů měl lví podíl na tom, že Třeboň dokázala smazat dvougólové manko a z pod Libína si odvezla tři body. Martina Průchu jsme zvolili Mužem kola.

V Prachaticích jste brzy prohrávali 2:0. Došlo z vaší strany v úvodu k nějakému podcenění?
Bylo to spíš o našich individuálních chybách, asi jsme k tomu nepřistoupili, jak jsme měli. Nedostupovali jsme v soubojích a vzniklo z toho dvougólové vedení Tatranu.

Pak jste se ale zvedli a zbytek zápasu už se odehrál jednoznačně ve vaší režii?
Po druhém obdrženém gólu trenér trochu proházel sestavu, což pozitivně ovlivnilo naší hru. Po dalším prostřídání v šedesáté minutě už bylo znát, že jsme lepším týmem a šli jsme si za vítězstvím. To jsme ale vybojovali s velkým štěstím.

Který z těch vašich tří gólů byl pro zisk tří bodů nejdůležitější?
Asi ten poslední. Přišel ke konci a rozhodl o naší výhře. Důležité ale byly všechny. Ten první v tom, že jsme se chytili a začali věřit, že to půjde.

A který byl nejhezčí? Z kterého jste měl největší radost?
Ani jeden nebyl krásný (úsměv). Na to už jsem zvyklý, že nedávám hezké góly. Prostě jsem byl pokaždé ve správný čas na správném místě.

Mnozí se diví, že jsou Prachatice s jedním bodem poslední. Prý nehrají tak špatně, jak napovídají jejich výsledky. Jak to vidíte vy?
Věděli jsme, že Tatran před začátkem jarní sezóny posílil. Po výkonu, jaký proti nám předvedl, bych taky nečekal, že má pouze jeden bod. Myslím si, že nasbírá víc bodů než na podzim. Je ale otázka, jestli to bude na záchranu stačit, protože bodová ztráta Prachatic už je značná. Třeba se jim to ale povede.

Pojďme se ale ještě chvíli věnovat Třeboni. Jak jste spokojeni se vstupem do jara?
Hluboká byla těžkým soupeřem. Snažili jsme se uhrát nějaké body, bohužel to ale nevyšlo. S bodovým ziskem po dvou kolech jsme nicméně spokojeni. Na výhru v Prachaticích je však třeba navázat v příštím domácím utkání s Osekem. Pokud vyhrajeme, bude vstup do jara považován za úspěšný.

Osek ale, zdá se, udělal přes zimu pod novým trenérem Vašicou velký pokrok. Asi to bude jiný protivník, než proti jakému jste hráli na podzim?
Doufáme, že na našem hřišti nám to půjde lépe než v Oseku, kde je prostředí takové specifické. Věříme, že na naší trávě Osek udoláme. Jeho kádr je v posledních sezónách zhruba stejný, tak by nás neměl ničím překvapit.

V jaké formě se po zimní pauze cítíte vy osobně?
Kvůli nemoci jsem toho v zimě moc nenatrénoval, nyní se ale cítím dobře naladěný. Pomohly mi samozřejmě i ty tři góly v Prachaticích. Věřím, že se bude dařit mně i celému týmu.

Ideální sestava 18. kola krajského přeboru:

Zdeněk Křížek (Osek)

Jakub Rejthar (J. Hradec), Radek Vojta (Protivín), Tomáš Antoš (Hluboká), Jan Krejčí (Hluboká)

Martin Říha (Protivín), Martin Petr (J. Hradec), Matěj Čapek (Osek)

Martin Průcha (Třeboň), David Lafata (Olešník), Filip Blažek (Semice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama