Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tadeáš Bečvář věří, že béčko Dynamo třetí ligu na jaře zachrání

 
středa, 1. února 2023, 08:28

České Budějovice – Dynamácké béčko platí po postupu do třetí nejvyšší soutěže nováčkovskou daň. Na podzim sice černobílí mladíci odehráli řadu solidních zápasů, víc než třináct bodů ale neuhráli, a to jim stačí pouze na 14. místo. Trenér Dušan Žmolík ví, na čem musí mladý tým přes zimu zapracovat, aby se v České fotbalové lize udržel. O dosavadním průběhu zimní přípravy jsme hovořili s dvacetiletým záložníkem černobílých Tadeášem Bečvářem, který v sobotní přípravě skóroval na půdě juniorky Slovanu Bratislava.

V posledním přípravném duelu jste remizovali s B – týmem Slovanu Bratislava 1:1. Jaká to byla konfrontace?
Je dobré, že jsme si mohli zahrát proti kvalitnějšímu soupeři, který hraje na Slovensku druhou ligu. Celkově to bylo, řekl bych, vyrovnané utkání. V určitých fázích zápasu jsme Slovan dokonce předčili, v jiných byl zase lepší domácí tým.

Byl jste střelcem jediného gólu Dynama. Jak se zrodil?
Byla to pěkná akce celého týmu. Dostal jsem dlouhý míč za obranu, podstoupil jsem souboj s bránícím hráčem a následně jsem balón uklidil na zadní tyč.

Pro vás osobně se nejednalo o první mezinárodní zápas proti slavnému zahraničnímu týmu. Už vloni jste si za Dynamo zahrál proti Bayernu Mnichov U23. Jak vzpomínáte na tento zápas?
Tyhle dva týmy se nedají srovnávat, proti Bayernu to byl jiný fofr. Bayern byl svou kvalitou úplně jinde, daleko před námi.

Jak snášíte zimní přípravu?
Trénujeme každý den. Je to hodně náročné, ale veškerá cvičení provádíme s balonem, takže nás to baví. Příprava je ale docela dlouhá, tak uvidíme, jak se budeme cítit na jejím konci. Možná toho budeme mít plné zuby.

Jak hodnotíte podzim v České fotbalové lize? Byl to pořádný skok oproti divizi?
Hlavní rozdíl je v tom, že ČFL je mnohem víc o běhání a soubojích. Fotbalově se ostatním manšaftům dokážeme vyrovnat, ale v jistých úsecích zápasů se projevovala naše nezkušenost. Máme mladé mužstvo a chvíli trvá, než se s takovou soutěží dokážeme sžít. Věřím však, že na jaře už to bude lepší a doufám, že nebudeme mít problém se zachránit.

Trenér si také při svém hodnocení postěžoval na neproměňování šancí…
Špatná koncovka nás taky dost srážela. V mnoha utkáních jsme nehráli špatně, góly však chyběly. Vyplývá to ale z té naší nezkušenosti, jak už jsem říkal. ČFL je prostě jiná soutěž než divize.

Ze zahraničí se vrátil do béčka někdejší kapitán Jakub Pařízek. Jak vnímáte jeho příchod?
Jsme za to rádi, poněvadž jsme na něho byli v divizi zvyklí. Víme, co od něho můžeme čekat, a myslím si, že by nám svými zkušenostmi mohl pomoci. Jakub už kopal třetí ligu v Písku a je o něm známo, že nic nevypustí. Měl by pro nás být hlavně ve středu zálohy přínosem.

Pocházíte z Protivína. Máte něco společného s bratry Davidem a Danielem Bečvářovými, kteří hrají krajský přebor za místní klub?
Známe se, protože jsme vzdálení příbuzní. Jejich děda je bratrancem mého dědy.

Mnoho vašich spoluhráčů z béčka Dynama studuje. Jak jste na tom vy?
Já už pracuji. Máme rodinnou firmu Bespo zabývající se výrobou sportovního oblečení. Skloubit s fotbalem se to dá v pohodě, jelikož pracuji přes den a tréninky jsou většinou až odpoledne. V tom není problém.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama