Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann: Bude záležet, jak nám vyjdou úvodní zápasy

 
neděle, 3. února 2019, 21:44

Zimní přípravu odstartovali fotbalisté Čimelic. Do jarní části sezóny jdou s trenérem Rostislavem Grossmannem, který počátkem roku vystřídal u kormidla Jan Růžičku.

„Od začátku jsem věděl, že mužstvo povedu jen do konce podzimu. Jsem rád, že jsem Čimelicím pomohl dostat se ze dna tabulky, ale mé místo je jinde. Funkce sportovního manažera mi sedí víc,“ říká Růžička.

Grossmann prostředí v Čimelicích dobře zná. „Na konci své fotbalové kariéry jsem tady chytal a později v Čimelicích hrál i můj syn Aleš. Od té doby stále udržuji kamarádské vztahy se zdejšími činovníky,“ prozradil trenér, který na podzim předčasně skončil na lavičce třetiligového Písku. To byl hlavní důvod, proč Rostislav Grossmann nabídku čimelického klubu bez váhání přijal.

Nový kouč jednal po svém odvolání z funkce trenéra píseckého áčka s vedením klubu o možnosti dál v Písku působit. K dohodě však nedošlo a Grossmannovi se nabízela i možnost odchodu do zahraničí. „Jenže já se nechtěl stěhovat pryč z Písku. A protože v nedalekých Čimelicích byl o mé služby zájem, na jejich nabídku jsem kývl,“ vysvětluje kouč.

Příprava proběhne v Písku

S hráči se seznámil ve středu, kdy Čimelicím začala zimní příprava. „Budeme se připravovat v Písku na umělce a máme v plánu odehrát šest přípravných utkání. Hráči jsou převážně z Písku a blízkého okolí, takže s nějakým dojížděním by neměl být problém,“ říká Grossmann.

Podle vlastních slov se mužstvo zaměří na nabírání kondice. „Běhání populární není, ale hráči to absolvovat musí. Nebudeme to ale nijak přehánět, protože hráči chodí do práce a nemá cenu je strhat nějakými nadměrnými tréninkovými dávkami. Fyzická kondice se dá nabrat i na hřišti při práci s míčem,“ nechce hráče strašit nový trenér.

Krajský přebor Rostislav Grossmann přirozeně sleduje, do hodnocení čimelického podzimu se mu ale moc nechce. „Vím, že jim utekl vinou mnoha zranění začátek. Pak došlo k výměně trenéra, v závěru podzimu se Čimelicím podařilo bodovat, a díky tomu se ze dna tabulky posunuly do klidnějších vod,“ vypozoroval na dálku Grossmann. Všiml si, že soutěž se po sestupu tři celků z divize zkvalitnila a je vyrovnaná.

Ví také, že jaro bude těžké. „Bude záležet, jak nám vyjdou úvodní zápasy. Kluky ale dobře znám, a věřím, že se nám podaří soutěž zachránit,“ je optimistou Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama