Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na severu hustě sněžilo do Lukschovy branky

 
pondělí, 26. února 2018, 16:41

První za dvou venkovních zápasů českobudějovické juniorky na severu Čech skončil debaklem. Na umělce ve Frýdlantu v Čechách prohráli se Slovanem Liberec vysoko 0:7 a opět vyšli střelecky naprázdno.

Severočeši od prvních minut potvrzovali roli favorita. V 16. a 20. minutě přišly dvě velké chvíle domácího Havelky, který obloučkem a dorážkou zajistil Slovanu dvougólový náskok. „Tohle se hodnotí těžko. Ale pustíme se do toho. První poločas jsme odehráli celkem solidně, i když jsme dostali dva slepené góly. Šance jsme měli i my, ale Matoušek ani Lindák neuspěli. Byl to ve finální části nedůraz před soupeřovou brankou,“ poznamenal Jiří Vlček, trenér juniorky Dynama.

Také po změně stran se hrálo podle libereckých not, góly v českobudějovické síti utěšeně přibývaly. „O přestávce jsme si řekli, že nesmíme dostat branku hned ze začátku, že se musíme pokusit o snížení, i když domácí měli navrch. Bohužel přišla 47. a 49. minuta a bylo to o čtyři. Takže zase dva slepené góly, a to nás pronásledovalo celý zápas. Po hodině hry další dvě rychle jdoucí branky za sebou a definitivně bylo vymalováno. Ten sedmý gól, to už byla symbolická tečka za nepovedeným utkáním. Kdybych měl přece jenom někoho vyzvednout, tak asi Štiftera s Tomkem. Stopeři dělali, co mohli, ale pro některé další je to hodně náročná soutěž,“ zhodnotil vystoupení s Libercem Vlček.

„Za týden jedeme znovu na sever, tentokrát do Jablonce. Snad se dáme dohromady a něco uhrajeme,“ věřil kouč Dynama, že z přímého souboje dvou mužstev z chvostu soutěže nevyjdou s prázdnou. Jablonec získal dva body za dvě remízy se Spartou (4:4) a Bohemians (2:2) a poslední příčku, byť jen o skóre, přenechal Jihočechům.


FC Slovan Liberec U21 – SK Dynamo Č. Budějovice U21 7:0 (2:0)

Góly: 16. a 20. Havelka, 47. Wiesner, 49. Heppner, 60. Dvořák, 64. a 84. Gembický. Rozhodčí: Severýn – Mokrusch, Vít. ŽK: 0:1 (Grigera). Diváků: 30.

SK Dynamo: Luksch – Grigera, Štifter, Tomek, Fišer – Kalousek (60. Navrátil), Collin, R. Kadlec (46. V. Kadlec), Lindák (70. Pařízek) – Švantner, Matoušek. Trenéři Jiří Vlček, Roman Lengyel.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ján Honza
 


 
Reklama