Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedmnáctce Dynama zajistil body s Pardubicemi Jan Carda

 
středa, 11. října 2017, 20:24

Mladší dorost Dynama Č. Budějovice hostil v důležitém střetnutí dvou mužstev z konce tabulky 1. celostátní ligy U17 FK Pardubice.

Sedmnáctka Dynama měla před sebou jasný úkol. Bezpodmínečně bodovat. „Věděli jsme, jak je utkání pro nás důležité, protože zatím jsou naše výkony jako na houpačce. Chtěli jsme konečně po dlouhé době opět vyhrát, připsat si tři body do tabulky a odpíchnout se z nelichotivého postavení,“ uvedl trenér Jaromír Plocek, že odhodlání mužstvo nechybělo.

Ani Pardubice nechtěly odjíždět ze Složiště s prázdnou. Poslední výsledky ukazovaly, že sází na zabezpečenou obranu, kterou má jednu z nejlepších v celé soutěži. „To se potvrdilo i v sobotním utkání. Hosté hráli organizovaně a byli silní na míči,“ řekl ke kvalitě Východočechů Plocek.

Dynamovci zahájili aktivně, napadali soupeře a narušovali jeho rozehrávku. V bojovném střetnutí se zrodila řada šancí, ale do kabin se šlo v poločasové přestávce za bezgólového stavu. „Klukům jsme v kabině zdůrazňovali, ať jsou trpěliví, že jedna šance se podaří proměnit a rozhodne utkání. Pardubice byly i nadále nebezpečným týmem, ale my jsme začali vypracovávat brankové příležitosti,“ popsal průběh druhé půle.

Možnost skórovat měli Kevin Strejček a Martin Červený. Už to vypadalo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, ale Budějovičtí se po samostatné akci Davida Pravdy prosadili střídajícím Janem Cardou a připsali si do tabulky tolik potřebné tři body. „Kluky musíme pochválit za jejich přístup a pracovitost,“ dodal Plocek.


SK Dynamo Č. Budějovice – FK Pardubice 1:0 (0:0)

Gól: 79. Carda.

SK Dynamo: Havlíček – Faltýn (50. Skála), Matuška, Bartoš, Plandor – Jansa, Pravda – Červený, Bečvář (65. Carda), Sedlák (77. Volf) – Strejček.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza
 


 
Reklama