Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Turnaji Old boys u Maláku kralovali dynamáci

neděle, 25. června 2023, 20:42

České Budějovice – Poslední červnová sobota každoročně patří nejstaršímu turnaji v jižních Čechách, který se koná na počest uznávaného činovníka SK Slavie ČB a župy Antonína Hynka. V úmorném vedru se u Malého jezu, kde pořádající oddíl zároveň slavil 90. narozeniny, představily budějovické celky Akry, domácí Slavie a Dynama a Blesku Klikov.

Slávisté se na úvod střetli s Klikovem a připomněli si 90 let od prvního vzájemného střetnutí u Malého jezu. Pro sešívané bylo tehdy první v historii klubu. V sobotu ale na Klikov nestačili a museli spokojit se zápasem o třetí místo.

Dynamo si bez větších potíží poradilo s Akrou, které znovu vypomáhal brankář Pavel Kučera a v poli Daniel Koranda. Střelecký apetit měl Martin Fischer, autor čtyř gólů, jimiž si zajistil cenu pro nejlepšího kanonýra turnaje.

Ostřílený gólman Pavel Kučera byl v jednom ohni i v duelu o bronz a dlouho držel naděje Akry. Až v závěru došly týmu od Sirkárny síly a sešívaní měli několik příležitostí k navýšení náskoku.

Ve finále bylo Dynamo velkým favoritem, navíc mu dorazili Kladrubský s Procházkou. Hrálo se 2 x 30 minut a první poločas ještě stačili Klikovští vzdorovat černobílým a Matějka z brejku dokonce vyrovnal. Vzápětí však Procházka, nový trenér Slavie ČB v I. A třídě, vrátil Dynamu přesnou ranou k tyči vedení a po přestávce už se odehrávala jasná partie.

I tentokrát sešívaní uvedli nové členy do klubové síně slávy – Davida Mareše a in memoriam Milana Novotného.

Výsledky Memoriálu Antonína Hynka  


Slavia ČB – Blesk Klikov 2:4 (1:2)
Góly: Vršitý, Ždiarský – Maxa, Mezsároš, Šetka, Šimkovský.

Akra ČB – Dynamo ČB 2:6 (1:3)
Góly: Kubeš, Hřib – Fischer 4, Pouzar, Mertl. 

O 3. místo:
Slavia ČB – Akra ČB 3:1 (1:0)
Góly: Binter, Arnold, Kubal – Kadlec.

Finále:
Dynamo ČB – Blesk Klikov 5:1 (2:1)
Góly: Procházka 3, T. Peterka, Kolčava – Matějka.


Nejlepší střelec: 4 góly – Martin Fischer (Dynamo)

Nejlepší brankář: Radek Mendlík (Slavia)

Nejlepší hráč: Tomáš Maxa (Klikov)


Sestava vítězného SK Dynamo: Kerl – M. Hanousek, Anderle, Přibyl, Pouzar, Vodička, Frühbauer, Bartoš, M. Peterka, Fischer, Ďurica, Mertl, T. Peterka, Kolčava, V. Rys, Procházka, Kladrubský.

Poslední vítězové: 2023 – SK Dynamo ČB, 2022 – Spartak Kaplice, 2021 – SK Jankov

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Lenka Průchová