Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hynkův memoriál u Maláku, 100 let fotbalu v Mirovicích a Zoubkův turnaj v Pečnově

 
pátek, 21. června 2019, 08:36

Ani první víkend po skončení sezony nezůstaneme bez fotbalu. Pořadatelé nám nahlásili tři akce, které proběhnou v sobotu 22. června 2019. U Malého jezu v Č. Budějovicích se uskuteční Memoriál Antonína Hynka hráčů nad 35 let, v Mirovicích slaví po celý den 100 let založení fotbalu a v Pečnově zavzpomínají turnajem na Jiřího Zoubka st. Ve Studené pořádají jubilejní 60. ročník letního turnaje.

„Hynkáč“ u Malého jezu

Třiašedesátý ročník Hynkova memoriálu určený pro hráče starších 35 let pořádá v sobotu na svém hřišti u Malého jezu SK Slavia Č. Budějovice. Antonín Hynek byl jednatelem a dlouholetým funkcionářem Slavie, členem Jihočeské župy footballové a po sjednocení tělovýchovy do Sokola v roce 1948 byl prvním krajským předsedou odboru kopané. Zemřel předčasně po zákeřné nemoci v roce 1951. Turnaje, který se koná za podpory statutárního města České Budějovice, se zúčastní staré gardy Akry ČB, Blesk Klikov, Malše Roudné a SK Slavia ČB. Hraje se 2 x 35 minut a při remíze následuje série tří penalt.  Vítězem předchozích dvou ročníků byl SK Mladé, který v sobotu od 16 hod. slaví 90 let.
Program: 13:00 slavnostní zahájení za účasti všech týmů. Uvedení Antonína Drvoty a Jindřicha Petříka st. do klubové síně slávy, 13:15 Slavia ČB – Akra ČB, 14:45 Malše Roudné – Blesk Klikov, 16:45 utkání o 3. místo, 18:15 finále, 19:40 vyhlášení výsledků a ukončení turnaje.

100 let založení SK Mirovice

V sobotu se bude na fotbalovém stadionu v Mirovicích u příležitosti jubilea 100 let od založení SK Mirovice, které je spojeno s výročím místního Sokola (125 let), hrát od rána do večera. Představí se všechny kategorie a vrcholem oslav bude klání domácího A-týmu proti Srdcovce (17 hod.), která hlásí v nominaci řadu známých fotbalistů - Adam Petrouš, Tomáš Vlasák, Marek Kincl, Radek Šírl, Erich Brabec, Petr Svěcený, David Zoubek, Jakub Ludvík, Tomáš Pešír, Jan Klíma, Tomáš Kulvajt, Béda Vrabec a další. Po celý den je zajištěn bohatý doprovodný program (mj. autogramiáda, charitativní dražba + tombola na podporu Terezky).
Program: 9:30 turnaj ml. přípravka, 9:30 turnaj st. přípravka, 13:00 SK Mirovice - 1. FK Příbram (ml. žáci), 14:15 SK Mirovice - 1. FK Příbram (st. žáci), 15:30 SK Mirovice - SK Pečice (stará garda), 17:00 SK Mirovice - charitativní spolek Srdcovka, 19:00 - taneční zábava pod širým nebem skupina Eleonor.

Memoriál Jiřího Zoubka st. v Pěčnově

Na krásném pažitu pěčnovského hřiště se bude konat již 8. ročník fotbalového turnaje starých gard – Memoriálu Jiřího Zoubka st., jehož spolupořadateli jsou jak Pěčnovští, tak i jejich kolegové z SK Lhenice. Vzpomínkové akce na sportovce „tělem, i duší“, mezi jehož nejoblíbenějšími sporty byla právě kopaná (jak sálová, tak velký fotbal) a stolní tenis, začne srazem účastníků ve 12.30 hod. Výkop prvního utkání je pak naplánován na 13.00 hod. Z pozvaných celků se zde představí vedle domácí staré gardy Pěčnova (obhájce loňského prvenství) prachatický Tatran, lhenický SK a nově i "Old boys" vimperského Šumavanu. Při konečném rozdělování cen turnaje bude vedle vyhlášení dvou nejlepších hráčů z každého mužstva vyhodnocen tradičně i nejlepší střelec akce, nejlepší brankář (cena Jiřího Zoubka st.) a tzv. „Mister FIT“ (ocenění nejstaršího hráče turnaje).

Jistuza Cup ve Studené

Ve Studené na Jindřichohradecku se koná již 60. ročník turnaje za účasti FC Slavoj Žirovnice (KP Vysočina), TJ Nová Včelnice (I. A), Sokol Třebětice (I. B třída) a FK Studená (I. B třída). Zahájení turnaje je naplánováno ve 12,45 hod. Další program: 13,00 Studená – Žirovnice, 14,15 Třebětice – N. Včelnice, 16,00 o 3. místo, 17,15 finále.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle