Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mistrem Vodňanské ligy se stal obhájce DG303. Druhý skončil Chill, třetí Mexico

 
čtvrtek, 22. února 2018, 22:50

Také poslední kolo Vodňanské ligy 2017/2018 nabídlo zajímavé zápasy a nakonec i jedno nečekané drama. FC Mexico totiž prohospodařilo pětigólový náskok a bronzovou pozici si proti TK Rumpál musel vystřílet až v penaltovém rozstřelu. To DG303 svůj náskok ve finále ještě navýšilo a s Chillem si v celém dvojzápase poradilo přesvědčivě. Poslednímu místu se nakonec vyhnuli Kapři, kterým k tomu stačila remíza se Sokolskou loukou. Drůbežáři vrátili Samycím prohru ze základní části a berou 5. místo, protože Seš-lost nevyužila příležitosti a prohrála s Oranjes.

O umístění (5. - 10. místo)

Sokolská louka – FC Kapr 2:2 (0:0)
Branky: Brůžek Jin., Kapusta – Konvička 2
Sok. louka: Babický-Brůžek Jin., Faktor, Kapusta, Novák P., Schánělec
FC Kapr: Iral-Filip, Folta, Valta, Konvička

Hned na úvod posledního hracího dne se hrálo o poslední místo. Kaprů se sešlo akorát a tak se dala očekávat převaha sokolíků. Zápas byl od začátku ve velmi pomalém tempu a s řadou nepřesností na obou stranách. V zakončení to byla velká bída a tak skončila první půle bez branek. Ve druhé se již začali prosazovat i střelci. Kapři se vždy ujali vedení, ale sokolíci dokázali rychle srovnat. V závěru už sice Kaprům docházel dech, ale přeci jen dokázali dostat míč ještě jednou do sítě. Bohužel toho dosáhli až těsně po siréně a tak se oba soupeři rozešli smírně. Remíza stačila Kaprům na uhájení předposledního místa.


5 Samyc – Vodňanská drůbež 3:5 (2:3)
Branky: Prenner 2, Trněný – Lang 3, Valenta, Rokůsek. ŽK: Kozel - Rokůsek
5 Samyc: Plojhar-Kozel, Roučka, Andres Dav., Trněný, Mahák, Prenner, Šulc J., Kopecký
Vod. drůbež: Novák P.-Rokůsek, Valenta, Tesař V., Lang, Chalupský

Drůbežáři měli opět problémy se sestavou, ale nakonec sehnali jednoho hráče na střídání. Jejich hra tedy byla založena na pevné obraně a rychlých protiútocích. Samyce se sice snažily dostat do zakončení, ale zeď drůbežářů byla pevná. Protiútoky vycházeli drůbeži dobře a do pauzy se šlo za stavu 3:2 pro žlutý. Samyce v druhém poločase zabraly, ale soupeř nepolevoval. Naopak přidal další dvě branky a Samyce akorát jednou korigovaly. Vodňanská drůbež tak nakonec vybojovala konečné 5. místo.


Oranjes – Seš-lost 3:1 (2:0)
Branky: Žejdlík, Hoffmann, Vondráček – Polanský M. ŽK: Polanský T., Petřík, Vondráček, Brych - Funda
Oranjes: Huneš-Zlatohlávek, Polanský T., Žejdlík, Petřík, Hoffmann, Vondráček, Madar, Brych
Seš-lost: Dušek-Funda, Želízko, Hrachovec P., Moudrý, Šabršula, Polanský M., Hubáček Š.

Oranjes začali velmi aktivně a Seš-lost tím trochu zaskočili. Ze své herní převahy dokázali vytěžit do poločasu dvoubrankové vedení. Druhá půle už byla vyrovnanější a i Seš-lost více kousala. Oranjes ale velmi dobře bránili a z tlaku soupeře kapitulovali pouze jednou. Oranjes si tak připsal poměrně těžké vítězství a Seš-lost v závěru přišla o možnost skončit na 5. místě tabulky.


DESIGN ELEKTRO FINAL 4

O 3. místo
FC Mexico – TK Rumpál 1:6 (0:4), 5:4 pen.
Branky:
Pasecký – Ryšánek 2, Tesárek, Kochma M., Šandera, vlastní (Jirkovský). ŽK: Pasecký – Pravda
FC Mexico: Turek M.-Pasecký, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Kochma O., Žurek J., Richter
TK Rumpál: Opatovský-Tesárek, Kochma M., Pravda, Bauer, Boháč, Ryšánek, Šandera

Rumpál vkročil do utkání s velkým odhodláním stáhnout manko z prvního zápasu a dařilo se mu to opravdu skvěle. Mexico se nedokázalo dostat do klidu a hodně kazilo rozehrávku. Rumpál byl od začátku nebezpečnější a už do poločasu vstřelil čtyři branky. Po přestávce se mu podařilo rozdíl stáhnout a dál si šel tvrdě za vítězstvím. Po šesté brance jejich hra přestala být tolik útočná a toho využilo Mexico a začalo se dostávat více do zakončení. Branku se jim podařilo vstřelit až v závěru ve hře bez brankáře. Na řadu tedy přišly penalty, ve kterých bylo úspěšnější Mexico a mohlo se tak radovat ze 3. příčky.


Finále
DG303 – Chill 12:3 (4:2)

Branky: Volmut 4, Bečvář 3, Bakula 2, Kukla, Rauscher, Hornát – Benedikt O., Varyš J., Šteier. ŽK: Liška Z., Hrachovec V., Kukla, Vorel Z. – Färber. ČK: Rusín (2xŽK, Chill)
DG303: Liška Z.-Hájek, Bakula, Hrachovec V., Kukla, Volmut, Rauscher, Hornát, Bečvář, Vorel Z.
Chill: Janda-Benedikt O., Veselý, Rusín, Varyš J., Šteier, Färber

Finále začalo aktivněji DG, ale Chill se do tempa dostal taky velice rychle. Šance byly vidět na obou stranách, ale snáze se do nich dostával obhájce. Do poločasu se Chillu ještě dařilo držet krok a prohrával pouze o dvě branky. Po pauze už byla vidět převaha na straně DG, které střílelo jednu branku za druhou. Byl to zároveň i souboj dvou nejlepších střelců Volmuta s Varyšem. Právě Volmut táhnul gólově celé finále a díky dnešním čtyřem brankám si přisvojil korunku pro krále střelců. DG303 obhájilo titul s přehledem, ale i Chill si vylepšil své maximum ziskem druhého místa.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.


Konečné pořadí Vodňanské ligy 2017/2018:
1. DG303, 2. Chill, 3. FC Mexico, 4. TK Rumpál, 5. Vodňanská drůbež, 6. Seš-lost, 7. 5 Samyc, 8. Oranjes, 9. FC Kapr, 10. Sokolská louka


Napsal(a) Petr Koutský | Foto Jan Škrle