Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Boje o medailové pozice ve Vodňanské lize skončily shodně 7:2

 
čtvrtek, 15. února 2018, 12:10

Dvanácté kolo Vodňanské ligy poměrně překvapivě, ale zřetelně naznačilo, jaké týmy nejspíš uspějí v letošním Design Elektro FINAL4. FC Mexico nejprve v zápase o třetí místo zaskočil TK Rumpál a po vítězství 7:2 je blízko bronzové příčce. Stejným rozdílem zvítězilo v úvodním finálovém duelu také DG303 nad Chillem a má na dosah vyrovnání historického rekordu 5 mistrovských titulů v řadě. Ve skupině o 5. místo přišli Drůbežáři o výhodu, když podlehli Seš-losti a ta má teď vše ve vlastních rukách. Teoreticky je mohou ohrozit ještě Samyce, které udolaly Kapry. Na ty pro změnu čeká souboj o poslední místo, ke kterému nastoupí v posledním 13. kole proti Sokolské louce, jenž remizovala s Oranjes, když o vítězství přišla až 40 vteřin před koncem z pokutového kopu.

O umístění  (5. - 10. místo)

5 Samyc – FC Kapr 2:1 (0:1)
Branky: Šulc S., Kopecký – Hojdekr. ŽK: Tesař J., Mahák, Andres Dan. - Hojdekr, Folta, Kašpar, Brůžek Jak.
5 Samyc: Plojhar-Šulc S., Tesař J., Trněný, Mahák, Andres Dan., Kopecký
FC Kapr: Iral-Filip, Hojdekr, Folta, Kašpar, Valta, Calta, Turek P., Brůžek Jak.

Kaprům se povedl začátek zápasu a dostali se do vedení. Samyce ale byly čím dál více nebezpečnější. Do poločasu se však skóre nezměnilo. Druhá část již byla vyrovnanější. Kapři se ale v koncovce dost trápili. Samyce vycítily šanci, dvěma góly skóre otočily a výsledek udržely až do konce.


Oranjes – Sokolská louka 5:5 (2:2)
Branky:
Kouba 2, Zlatohlávek, Vondráček, Huneš – Liška M. 2, Faktor, Machnyk, Kapusta. ŽK: Machnyk, Liška M., Profant (všichni Sok. Louka). ČK: Faktor (Sok. louka)
Oranjes: Huneš-Zlatohlávek, Polanský T., Žejdlík, Vondráček, Kouba, Kaliský
Sok. louka: Babický-Faktor, Machnyk, Liška M., Profant, Kapusta, Novák P.

Zápas začal v klidném tempu, což vyhovovalo sokolíkům. Z jejich zabezpečené obrany podnikali nebezpečné protiútoky. Vždy když se dostali do vedení, tak ale Oranjes rázem odpověděli. Druhý poločas měli sice více ze hry Oranjes, ale v útoku se nedokázali prosadit. Sokolíci si tak stále drželi mírné vedení, o které přišli až 40 vteřin před koncem z penalty.


Seš-lost – Vodňanská drůbež 4:3 (3:3)
Branky:
Funda 2, Kvapil, Polanský M. - Šácha, Tesař V., Lang. ŽK: Kvapil, Želízko (oba Seš-lost).
Seš-lost: Dušek-Kvapil, Funda, Želízko, Hrachovec P., Moudrý, Šabršula, Polanský M.
Vod. drůbež: Novák P.-Šácha, Valenta, Tesař V., Lang

Drůbežáři se sešli pouze v 5 hráčích a tedy bez možnosti střídat. Čekal je tedy těžký zápas proti běhavým mladíkům ze Seš-losti. V prvním poločase Drůbež tempu ještě stačila a do pauzy se odcházelo za nerozhodného stavu. Ve druhé části již ale drůbežářům docházely síly, ale i tak hráli otevřenou partii. Seš-lost se proti oslabenému týmu dost nadřela, ale přeci jen ukořistila důležité vítězství v boji o 5. místo.


DESIGN ELEKTRO FINAL 4

O 3. místo
TK Rumpál – FC Mexico 2:7 (1:2)
Branky:
Pravda, Boháč – Pasecký 4, Šimčík, Žurek R., Žurek J. ŽK: Málek, Šandera (oba TK Rumpál)
TK Rumpál: Opatovský-Pravda, Kochma M., Málek, Bauer, Boháč, Wimberský, Šandera
FC Mexico: Turek M.-Pasecký, Šimčík, Žurek R., Mottl, Kochma O., Žurek J.

Do branky Mexica se vrátil Turek a na týmu to bylo od začátku znát. V prachatickém derby s TK Rumpál bylo v úvodu nebezpečnější právě Mexico. Rumpál se nedokázal dostat do svého běžného tempa a dost kazil rozehrávku. Toho Mexico využilo a po prvním poločase vedlo o jednu branku a ve druhém poločase své vedení rychle navyšovalo. Do odvety si Mexičané odnášejí dobrý náskok pěti branek.


Finále
Chill – DG303 2:7 (1:2)
Branky:
Rusín, Varyš J. - Volmut 3, Sládek, Vorel J., Rauscher, Bečvář. ŽK: Benedikt O., Benedikt L. - Bakula, Vorel J., Volmut, Bečvář, Vorel Z.
Chill: Janda-Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Rusín, Varyš J., Šteier
DG303: Hanus-Sládek, Bakula, Volmut, Vorel J., Rauscher, Bečvář, Vorel Z.

Finále se rozehrálo ve vysokém tempu. Od začátku měli navrch obhájci z DG a rychle se ujali vedení. Na to ale Chill ještě dokázal brzo zareagovat. Po prvním poločase byl ale obhájce přece jen spokojenější. Druhá půle už pak byla spíše v režii DG. Chillu se vůbec nedařilo v koncovce. Uvidí se v odvetě, zda se Chill ještě vzchopí a pokusí se umazat pětigólové manko.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vladimír Petřík