Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Finále poháru OFS Tábor hostí stadion na „Kvapilce“

 
pátek, 18. června 2021, 09:49

Tábor – Mimořádný zážitek čeká na finalisty okresního kola Českého poháru na Táborsku. Týmy SK Červený kůň a TJ Vlastiboř si to rozdají o vítěznou trofej na táborském stadionu, který využívá k domácím zápasů druholigový FC MAS Táborsko.

TJ Vlastiboř startovala dvakrát během své historie v oblastní I. B třídě - v roce 1978 (na 2 roky) a v roce 2006 (na 5 let). Výčet úspěchů podtrhuje sedminásobné vítězství poháru okresního fotbalového svazu Tábor.

Na další finálovou bitvu a možnost sehrání se ve Vlastiboři těší. „Jsme za to rádi, že se finále odehraje. Pohár hrajeme pravidelně od jeho začátku a dá se říci, že jsme i častým finalistou potažmo vítězem této soutěže,“ říká vlastibořský trenér Jan Podlaha. „Po dlouhé době očekávám mistrovský zápas a vše, co k tomu patří. Dokonce i diváckou kulisu,“ předpokládá od sobotního finále.

Před přerušením minulé sezony se Vlastiboř pohybovala na konci tabulky okresního přeboru. „Věřím, že do nové sezóny nastoupíme dobře připraveni, i když bude těžké některé starší hráče nahradit. Jinak podmínky v klubu máme dobré a budeme chtít hrát důstojnou roli v novém „pocovidovém“ ročníku,“ nastínil předsezonní přání kouč Jan Podlaha.

Nálepku favorita má Vlastiboř

Druhým účastníkem finále v Táboře bude místní SK Červený Kůň Tábor. Fotbalové družstvo oddíl zakládal až v roce 2006 a na táborském okrese patří k nejmladším. Maximem je účast ve třetí třídě a trojnásobný start ve finále okresního poháru. Vyjde to Červeným koním napočtvrté?

Favoritem je Vlastiboř, ale jak prozradil majitel klubu SK Červený Kůň Zdeněk Baborský, o pohárovou trofej se pokusí zabojovat. „Rozhodně si chceme užít po delší době mistrovský zápas, který se díky OFS bude hrát na stadionu druholigového Táborska. Máme v týmu pár hráčů, co zažili na Kvapilce škváru i umělku a ne každý si zahraje zde na kvalitní trávě. Chceme uspět, i když soupeř hrál stále vyšší soutěž, vždy jsme byli rovnocenným soupeřem.“

Po dlouhé vynucené pauze dojde k omlazení kádru Červeného koně, který hraje domácí zápasy na Svépomoci. „Skoro rok se nehrálo a motivace starších hráčů opadává. Je to i v jiných oddílech. Naštěstí se nám vrací bývalí hráči z vyšších soutěží a omlazujeme,“ uvedl Baborský. „V soutěži je to vždy o tom, jak se týmy sejdou. A každý může porazit každého. Já doufám, že se následující sezóna již regulérně dohraje,“ dodal k výhledu do příští sezony ve 3. třídě.

Na sobotní finále jsou srdečně zváni fotbaloví fanoušci. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na dobročinné účely. Výkop je stanoven na 17 hodinu. Po skončení finále se koná setkání členů VV OFS Tábor s předsedy jednotlivých klubů.

Napsal(a) Redakce