Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podolí táhne francouzský střelec: Yoni do mužstva zapadl, rádi bychom, aby zůstal

 
čtvrtek, 12. ledna 2017, 13:24

Písecký okresní přebor má po podzimní části jasného vládce. Mužstvo z Podolí jede jako dobře namazaný stroj a ve všech třinácti odehraných zápasech zvítězilo. Trenér Vladimír Mařík si pochvaloval předsezónní přípravu i výkony francouzské posily Girardeyho, aktuálně nejlepšího střelce týmu. Pokud Podolí naváže na podzimní výkony, bude ho těžko nahánět i rezerva Protivína, která je pět bodů zpátky.

Už se pomalu v Podolí slaví postup do I. B třídy? Zatím pouze vítězíte a jediný, kdo vás může ohrozit, je Protivín, na který máte 5 bodů.

Je pravda, že pozice v tabulce nás všechny velmi těší, ale dobře víme, že jsme teprve v půlce sezony a čeká nás ještě spousta zápasů, které rozhodně nebudou lehké. Uvědomujeme si, že jsou v soutěži další tři až čtyři velmi kvalitní týmy, které nás budou chtít přinejmenším dostihnout. Třeba nepůjde jen o Protivín. Bude důležité, abychom navázali na výkony z podzimní části soutěže.

Co všechno se u vás muselo sejít, abyste soutěží dokázali proplout tak lehce?

Základem je velmi dobrá parta. Kluci si povahově sedli a všichni jsme si uvědomili, že se bez kvalitní přípravy nemůžeme posunout dál. Začali jsme letním soustředěním a pokračovali dvoufázovými tréninky s téměř stoprocentní účastí. Musím zmínit i velmi kvalitní doplnění hráčského kádru.

Je kvalita píseckého OP odpovídající?

Myslím si, že šla v posledních letech nahoru. V soutěži je minimálně čtyři pět týmů, které by se neztratily ani v I. B třídě.

Podaří se vám udržet šlapající kádr pohromadě, nebo přijdou před jarní fází změny?

Kádr je nyní stabilizovaný, ale samozřejmě se jej pokoušíme doplnit o jednoho až dva kvalitní hráče a pevně doufáme, že se nám budou vyhýbat tak těžká zranění, jako na konci loňského ročníku, kdy jsme přišli o tři hráče téměř na rok.

Kanonýrem mužstva je Yoni Girardey, můžete ho čtenářům trochu představit?

Yoni pochází z Francie a v současné době je v České republice zaměstnán. Podařilo se nám ho kontaktovat a domluvili jsme se s ním na angažmá. Je nejen výborný fotbalista, ale také bezvadný a kamarádský člověk. Dá se říci, že do týmu zapadl téměř okamžitě. Je to vynikající technik, což má od pána Boha, a náš nejlepší střelec a všichni bychom si přáli, kdyby se v Čechách zabydlel nastálo. Pomáhá mu, že máme v kádru ještě dalšího Francouze Manua, jeho blízkého přítele.

Jak probíhá zimní příprava mužstva?

Zatím trénujeme jednou týdně na umělce. Jakmile nám to počasí dovolí, bude příprava pokračovat dvoufázově na našem hřišti. Samozřejmě nás čeká několik přípravných zápasů s kvalitními soupeři jako je Putim, Blatná nebo Božetice. V plánu je také zimní soustředění v šumavských Prášilech.

Napsal(a) Martin Wipplinger