Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká vyšla střelecky naprázdno. Z Jankova odjela s vysokou porážkou

 
čtvrtek, 20. července 2017, 20:18

Ve středu v podvečer si to v jankovské Precis aréně rozdaly týmy domácího Jankova a hostující Hluboké. Silná bouře s průtrží mračen dvě hodiny před utkáním terén na jankovském pažitu hráčům příliš neusnadnila, zápas se přesto odehrál a z vítězství se mohl radovat divizní celek.

Především v prvním poločase se hrálo poměrně zajímavé, rychlé a kvalitní utkání. Obě strany se střídaly v šancích, leč proměnit je dokázali jen Jankovští. Ve druhém poločasu, možná i díky střídáním, bylo na trávníku mnohem více nepřesností.

Jankov vstoupil do duelu poměrně aktivně a také se po deseti minutách hry dostal do vedení. Kollár poslal pěkný pas na Pořádka, ten se zbavil Legdana, přihrál na malé vápno Matěji Maurerovi, který otevřel skóre - 1:0. Hluboká sahala po vyrovnání o tři minuty později, kdy Hájek připravil tutovku Tauberovi, jehož ovšem vychytal skvělým zákrokem Aleš Pavelec. Gólman Jankova si poradil i s hlavičkou Legdana v 16.minutě, která přišla po pěkném centru Hájka. V 20.minutě se do střelecké pozice dostal Martin Kollár, jenže Brašničkovu branku netrefil. O minutu později měl velkou příležitost Igor Nitrianský, jenž prošel středem hřiště až před Pavelce, avšak podobně jako chvilku před ním Kollár, i středopolař Hluboké zakončil nad branku soupeře.

Ve 28.minutě přišel střílený centr Zajíce, Bürger se neukvapil, dokonale jej podržel a skvostně jej naservíroval nabíhajícímu Romanu Pořádkovi, pro kterého už nebyl problém skórovat - 2:0. Odpovědět se pokusil na druhé straně dobře hrající Pavel Hájek, jehož průnik přes tři bránící hráče Jankova zastavil až gólman Pavelec. Pohnout se skóre ještě během první půle mohli domácí tři minuty před pauzou. Za Beránkovým pasem se vydal Dan Kočer, "Rosického" šajtlí a s jemnou tečí Brašničkových prstů skončil míč na tyči. V síti neskončila ani následující tvrdá Mužíkova rána, kterou Brašnička vytáhl na rohový kop.

Jak už bylo zmíněno, druhý poločas tolik kvality rozhodně nenabídl. I proto se na první zakončení čekalo až do 66.minuty, ale přízemní střelu Rubicka Komárek bez potíží chytil. O dost nebezpečnější byl přímý kop Bürgera o minutu později, který směřoval pěkně k tyči, avšak parádním zákrokem ho vytáhl na rohový kop nový gólman Hluboké Jakub Vachuta.

Jednu z mála povedených akcí předvedli hráči Jankova v 73.minutě. Bürger poslal do ulice rozběhnutého rychlíka Holbu, ten prudkým centrem poslal míč na malé vápno, kde již číhal naběhnuvší Jan Šebelka - 3:0. V brance Hluboké se prostřídali tři gólmani a každý z nich inkasoval. Závěrečné minuty strávil mezi tyčemi Ondřej Brůha, který kapituloval z pokutového kopu. Rychlostí a dravostí si vykoledoval faul na vlastní osobu sympaticky hrající mladík Daniel Kočer, jenž sám následný pokutový kop přetavil ve čtvrtý a poslední gól utkání - 4:0. V souboji dvou odvěkých rivalů tak Jankov jasně porazil Hlubokou!

SK Jankov - TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (2:0)

Branky: 10. Maurer, 28. Pořádek, 73. Šebelka, 87. Kočer z pen. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Formánek. Bez karet. Diváci: 88.

SK Jankov: Pavelec (46. Komárek) - Beránek, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kollár, Šebelka, Mužík - Maurer, Pořádek. Střídali: Kočer, Kroneisl, Maršán, Holba.

Hluboká: Brašnička - Čermín, Legdan, Antoš, Říha - Rubick, Stráský, Nitrianský, Němec - Hájek, Tauber. Střídali: Vachuta, Brůha, Křiváček, Krátký, Valenta, Klíma.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle