Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U Vajgaru by rádi navázali na konec sezony. První posily už dorazily

 
pondělí, 10. července 2017, 07:26

Nejlépe ze tří exdivizních týmů se v krajském přeboru umístil FK Jindřichův Hradec 1910. Klub z okresního města nabral na konci sezony skvělou formu a výtečnou sérií pěti výher v řadě se posunul na konečné šesté místo. Do příštího ročníku se Hradečtí posílili o několik hráčů a mohli by být ještě silnější. „Chtěli jsme posílit a zvýšit i zdravou konkurenci v týmu,“ říká k příchodu nových tváří trenér Marek Černoch.

Jste spokojený s umístěním nebo jste očekával víc?
Myslím si, že jsme mohli skončit do čtvrtého místa, bohužel po zbytečných ztrátách jsme nakonec byli šestí, z určitého pohledu spokojenost, z jiného zase moc ne.

V závěru soutěže jste drtili jednoho soupeře za druhým. Nebylo vám líto, že sezona končí?
Konec soutěže jsme nabrali výbornou střeleckou formu, takže určitá lítost tam byla, přestávku ale potřebujeme a těšili jsme se na ni.

Váš tým se jak na podzim, tak na jaře rozjížděl pomalu, ale pak byl k nezastavení, což dokládají dvě série neporazitelnosti.
Od ledna jsme pracovali na nových věcech, trochu nám to trvalo než si to sedlo a na všechno si kluci zvykli, proti navíc byly absence klíčových hráčů, což nás dosti brzdilo, no a ten závěr se nám opravdu povedl. Ale nepřeceňujeme to.

Co vás během sezony nejvíce trápilo?
Asi jako každý tým tak i nás trápila různá zranění, a dalším faktorem trápení bylo neproměňování šancí.

Kdo tým v sezoně táhl, kdo byli ti lídři, na které jste se mohl spolehnout?
Neměli jsme zase až tak široký kádr, takže jsem se spoléhal na týmový výkon a musel bych vyzdvihnout celé mužstvo, každý má svou roli a úkoly a když si je plní tak, jak má. Potom je z toho celkem dobrý fotbal.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Samozřejmě musím říci, že se nám vydařil konec soutěže, takže zákonitě zápasy na konci byly velmi dobré, no a náš nejslabší výkon byl v Olešníku, tam už jsem musel mluvit trochu víc nahlas.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
KP je velmi dobrá soutěž, jsou v něm moc dobré týmy a každý disponuje slušnými fotbalisty.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Myslím si, že soutěž byla spravedlivá. Soběslav vyhrála naprosto zaslouženě, co mne překvapilo nejvíce, bylo to, že žádný z týmů do 4. místa nereflektoval na postup do divize, to je velká škoda.

Kdy začínáte s přípravou a s kým se během ní střetnete?
Letní přípravné období nám začíná 10. července a postupně se utkáme s týmy hrající KP Vysočiny, FK Pelhřimov, Huhtamaki Okříšky, FK Humpolec a vzájemnou generálku s divizním Spartakem Soběslav.

Vhodným posílením byste mohli být ještě silnější. Koho se vám podařilo získat?
Chtěli jsme posílit a zvýšit i zdravou konkurenci v týmu, cílem bylo do každé řady přivést jednoho hráče. Na pozici brankáře je to Lukáš Hejníček z Jankova, do obrany se vrací z Táborska náš odchovanec Jan Víteček, do záložní řady jsme získali Martina Mareše z Třeště a do útočné vozby Martina Tomana z Dačic. Přemýšlíme ještě o jednom hráči, ale uvidíme, jak vše dopadne.

S jakými plány půjdete do příští sezony?
Plány máme stejné, chceme působit v horní polovině tabulky, ale jak už jsem zmínil, v soutěži je plno týmů se stejnými ambicemi, takže to bude hodně těžké.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle