Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice si výhrou nad sestupující Planou zajistily třetí příčku

 
úterý, 20. června 2017, 14:20

V posledním kole krajského přeboru přivítalo mužstvo Čimelic hosty z Plané nad Lužnicí. Domácí museli zvítězit, pokud chtěli udržet konečnou třetí příčku v soutěži.

A to se od začátku začalo plnit. V 10.minutě našel Listopad ideálně Varhana,  který prošel obranou Plané jako nůž máslem a prudkou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci.

Ve 20. minutě byl domácím vyloučen Suchan za nakopnutí protihráče a to domácí na krátkou dobu vyvedlo z míry. Zakrátko měla Planá velkou šanci vyrovnat, ale brankář Slavík dobře vyběhl. Pak už se hrálo podle taktovky Čimelic. Ve 31.minutě Varhan přihrál Svojšemu a ten vstřelil druhou branku Čimelic. Hosté se nedostali k žádné kloudné akci a domácí brankář byl téměř bez práce.

Druhý poločas už domácí kontrolovali hru, přesto hosté zvýšili úsilí a snažili se korigovat nepříznivý výsledek. Ale kromě několika rohových kopů se do vážnější situace nedostali. V poslední dvacetiminutovce už opět excelovali domácí. V 72.minutě po chybě brankáře Plané a obrany se dostal lehce k míči Zelenka a vstřelil třetí branku. Pět minut nato dobře hrající Káš přidal čtvrtý gól. V samotném závěru utkání pak vítězství domácích potvrdil pátou brankou Nosek.

„I přes sedmdesátiminutové oslabení jsme byli lepším týmem a zaslouženě máme další tři body,“ poznamenal trenér Tomáš Smrčina, který v první sezoně svého působení v Čimelicích dovedl SIKO k vynikajícímu třetímu místu. Nyní má jeho tým třítýdenní přestávku a pak se znova začne připravovat na další sezonu. Během krátké letní přípravy sehraje čtyři přátelská utkání na domácím hřišti.                                                                                                                

SK SIKO Čimelice - Sokol Planá nad Lužnicí 5:0 (2:0) 

Góly: 10. Varhan, 31. Svojše, 72. Zelenka, 77. Káš, 90. Nosek. Rozhodčí: Eibl - Krauskopf, Koranda. DFA: Bumba. ŽK: 2:2 (Zelenka, Káš - Pěknic, Handrejch). ČK: 1:0 (20. Suchan). Diváci: 150.

Čimelice: Slavík - Fara, Viták, Listopad, Pšenička - Suchan, Zelenka, Varhan, Káš - Hlavín (74. Řezáč), Svojše (70. Nosek). Trenér Tomáš Smrčina.

Planá: Jelínek - Sedláček, Anděl, Welzl, Handrejch (73. Broukal) -Janovský, Pěknic, Pospíchal, Štiak - Švec, Široký (54. Do Trung). Trenér Radim Hešík.

Napsal(a) Josef Ťupa