Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 27. kole KP

 
středa, 31. května 2017, 16:43

Dokráčí si Soběslav v nadcházejícím kole pro titul? Po skvělém obratu v Olešníku a výhře 3:4 k tomu má velmi blízko. Husarský kousek se povedl i Protivínu, který i o deseti lidech dokázal nebezpečným Katovicím dát tři branky a podruhé v sezóně je porazit. Víkendové zápasy "ozdobily" také debakly Oseku, Dačic a Ševětína, kterému s koncem soutěže dochází dech a na velké příděly si pomalu zvyká.

VÝSLEDKY 27. KOLA KP

TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - FC ZVVZ MILEVSKO 1:1 (1:1) 

GÓLY: 38. TAUBER - 29. PETR DVOŘÁK.
ROZHODČÍ: POLÁK - HANES, KOTALÍK. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 1:1 (NĚMEC - MARVAN). DIVÁKŮ: 120.


HLUBOKÁ: VACL – JONÁŠ, LEGDAN, ANTOŠ, ŘÍHA – RUBICK (83. KRÁTKÝ), NITRIANSKÝ, STRÁSKÝ (64. VALENTA), NĚMEC – TAUBER, HÁJEK. TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK - M. NOVOTNÝ, VAKOČ, KOSOBUD, PATÁK (69. ŠIMÁK) - BARDA, KOMÁREK, SEDLÁK (81. P. NOVOTNÝ), KOUTNÍK (90. ALEXA), MÁLEK – PETR DVOŘÁK. TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: VACL, TAUBER, ANTOŠ – KOSOBUD

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „​Proti kvalitnímu týmu z Milevska jsme nepodali dobrý výkon.  Na začátku jsme měli několik šancí, pak ale hosté převzali otěže zápasu a po chvíli skórovali.  Naštěstí po krásné akci jsme zásluhou Taubera po 10 minutách srovnali. V druhém poločase byli hosté o trošku lepší, ale šance měli i naši hráči. Remíza byla nakonec spravedlivá."

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „​Na další kolo jsme jeli nezvykle na žádost soupeře již v pátek. V prvním poločase se hrála vyrovnanější partie a skončila 1:1. Hluboká měla ještě jednu šanci a my jsme nastřelili břevno Patákem. Druhá půle byla jednoznačně na vítězství, takže jsme trochu zklamaní. Je to škoda. Tlačili jsme se před bránu, měli jsme šance, ale bohužel. Největší příležitost měl asi Fanda Koutník, ale balón mu na poslední chvíli odskočil a střela šla nad. Jarda Paták zase trefil padajícího gólmana. Soupeř měl za celý druhý poločas de facto dva útoky a při jednom nás zachránil výborným zákrokem brankář Dvořák. Jinak Hluboká neměla nic. Když porovnám poslední dva remízové zápasy doma s Rudolfovem a dnes na Hluboké, tak utkání s Rudolfovem bylo mnohem těžší, to se vůbec nedá srovnávat. Před týdnem jsme byli za bod rádi, ale dneska jsme měli vybojovat všechny tři, protože jsme tu na ně měli. Jinak náš ,,Mozart" Fanda Koutník odehrál v této sezoně poslední zápas, protože ve středu podstupuje operaci kolena a tímto mu přeje celý tým brzké uzdravení."


SOKOL ŽELEČ – JISKRA TŘEBOŇ 2:0 (1:0) 

GÓLY: 26. VLASTNÍ (KODRAS), 59. ŠVÁB.
ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK - HOCH, DUNOVSKÝ. DELEGÁT: ŠTUK. ŽK: 0:1 (HOLZEPL). DIVÁKŮ: 40.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PETR – RABIŇÁK (73. JANOŠÍK), BRŮŽEK (68. PODROUŽEK), ŠVEC, SOKOLT (57. ŠVÁB), HOLUB (79. KUKUČKA) – NOVOTNÝ (85. ŠINDELÁŘ). TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

TŘEBOŇ: KOPECKÝ – KODRAS, LONSMÍN, HAVLÍK, HOLZEPL – MATOUŠEK, HOLÝ, FRANĚK, BAŠTA, DIVOKÝ – PRŮCHA. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠVEC, HOVORKA – HOLZEPL, LONSMÍN, KOPECKÝ.

Roman Lukáč, trenér Želče: „​Po nepovedeném vystoupení z minulého týdne jsme domácí zápas zvládli. Byli jsme aktivnějším týmem a zápas zaslouženě vyhráli. Hosté podali bojovný výkon, dostali se do jedné velké šance, naštěstí se vyznamenal náš brankář."

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Želeč má kvalitní mužstvo, dokázala si vynutit převahu, ale uměli jsme si s tím poradit. Bohužel, v 26. minutě jsme si dali vlastní gól, který by opět patřil do kuriozit. Pak přišel proti nám pokutový kop, který však náš brankář Kopecký vynikajícím zákrokem zneškodnil. V závěru prvního poločasu jsme již hru vyrovnali. Po změně stran jsme přeskupili řady, přišly i naše šance, které jsme však nedokázali zužitkovat hlavně zásluhou výborného domácího gólmana. O výsledku definitivně rozhodla druhá trefa Želče v 59. minutě. Závěr zápasu jsme mohli ještě zdramatizovat, avšak rozhodčí nám přibližně čtvrt hodiny před koncem upřel podle mého názoru stoprocentní penaltu po faulu na Divokého. Objektivně vzato Želeč zvítězila zaslouženě, hlavně proto, že my máme problém střílet góly i z vyložených šancí."


 FC PÍSEK B – SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ 2:1 (0:0) 

GÓLY: 60., 90. ZUŠŤÁK – 68. TRČKA.
ROZHODČÍ: KLÁTIL  - JAROLÍM, KRČÍN. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 2:3 (PICHLÍK - POSPÍCHAL, PÖSINGER, ŠVEC). DIVÁKŮ: 50.


PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, UHLÍK, PICHLÍK, HRACHOVEC – ŘÍHA (79. HUDÁK), HRALA (57. VOTAVA), HLINKA (85. MACHOVSKÝ), VELEK (72. STRÁSKÝ) – ZUŠŤÁK, ŘEŽÁBEK (57. DAN). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL, ANDĚL, HANDREJCH (46. ŠTIAK) – DO TRUNG, POSPÍCHAL, PÖSINGER (70. ŠIROKÝ), JANOVSKÝ – TRČKA, ŠVEC. TÝM VEDL MICHAL TUREK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ZUŠŤÁK, HRACHOVEC – ŠVEC, DO TRUNG.

David Pichlík, asistent trenéra Písku B: „​Zápas se hrál za velkého vedra, a to se asi také projevilo na výkonech obou mužstev. Hra se odehrávala spíše ve středu hřiště s řadou nepřesností a jinak remízový zápas rozhodl nestárnoucí Zušťák, který nám v poslední minutě zajistil šťastné tři body."

Michal Turek, asistent trenéra Plané„Tentokrát jsme si nezasloužili prohrát. Myslím si, že jsme měli víc ze hry, dostali jsme se do tolika příležitostí, že to snad mohlo být i na tři body. Pösinger šel sám na bránu, Švec taky, Do Trung měl další tutovou šanci. Dobře jsme pracovali dozadu, eliminovali jsme jejich dlouhé nákopy, jenže Honza Zušťák se dostane do dvou šancí a promění je."


 FK OLEŠNÍK - FK SPARTAK SOBĚSLAV 3:4 (3:3) 

GÓLY: 6. ŠTOS, 7., 16. TRESSL – 30., 31. ŠMÍDMAJER, 36. DVOŘÁK, 89. T. MAZOUCH.
ROZHODČÍ: MACKO - KORANDA, KRAUSKOPF. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 3:1 (HELLER, DUDEK, CHLUMECKÝ - BOHÁČ). DIVÁKŮ: 50.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, ŠAHAJDA (76. VAŘÁK), HELLER, DRÁB – M. STUDNIČKA, ČERVENKA, TRESSL (86. KŘÍŽ), CHLUMECKÝ – DUDEK (69. ŠÍMA), ŠTOS (87. RABIŇÁK). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

SOBĚSLAV: KUNÍK – M. HROMADA, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, CHOTOVINSKÝ – ŽALDA (72. T. MAZOUCH), M. MAZOUCH, NOHAVA, P. JANOUŠEK (61. FISCHER) – DVOŘÁK (80. PELTÁN), ŠMÍDMAJER. TRENÉR RADEK HAJIČ.

                 NEJLEPŠÍ HRÁČI: NÝDL - DVOŘÁK, ŠMÍDMAJER, T. MAZOUCH

Ladislav Táborský, trenér Olešniku: „​Před zápasem bych jednoznačně bod bral, ale když po čtvrthodině vedete 3:0, je i ten prostě málo. Navíc tři ze čtyř branek jsme Soběslavi darovali po vlastních hrubých chybách. Tohle se nesmí stávat. Herně to bylo dobré směrem dopředu, podobně jako v Třeboni, ale ani tentokrát to na body nestačilo."  

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „​Tak doufám, že mi chlapci po sezóně zaplatí nějaké lázně, protože na mojí srdeční soustavu je to opravdu velký záběr. Do 16. minuty si Kuník nesáhl pořádně na balón a prohrávali jsme 0:3. Seděli jsme s Fandou na lavičce a nevěřícně kroutili hlavami. Zpátky do zápasu nás dostal gól J. Šmídmajera po samostatné akci. A prakticky hned po rozehrání domácích tentýž hráč přidal druhý gól. V této fázi zápasu se hrálo na jednu branku a vydařenou desetiminutovku ukončil Dvořák vyrovnávací brankou. Do druhého poločasu se šlo tedy za nerozhodného stavu. Ten už neměl takový náboj. My jsme se snažili rozhodnout, ale domácí nás už do vyložené šance nepustili. Když to vypadalo na dělbu bodů, tak nejprve domácího Štose vychytal Kuník, aby v 90. minutě rozhodl střídající T. Mazouch geniálním obloučkem. Na krásném pažitu před pár diváky trochu se štěstím bereme tři body. Příští kolo doma s Želčí chceme slavit. Tímto zvu všechny fanoušky na nás stadion."


 SK ŠEVĚTÍN - FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 1:6 (1:4) 

GÓLY: 10. KLAPUŠ - 3., 5. 26., 39. ČERNOCH, 52. F. VOTAVA, 55. KOUTNÝ.
ROZHODČÍ: PŘIBYL - ŽEMLIČKA, VYCHODIL. DELEGÁT: J. URBAN. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 50.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, HANOUSEK, SVÁTA – VALTA (61. LUDVÍK, 75. LOMSKÝ), BOHONĚK, P. NOVOTNÝ (70. BEZNOSKA), HINDY – R. NOVOTNÝ, KLAPUŠ (87. VONEŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK (87. NOVÁČEK), CÍSAŘ (75. ŠMÍD), VÖLFEL, KOUTNÝ – T. ŠENKÝŘ, ČERNOCH, BERÁNEK, KUČERA – CHALUPSKÝ (79. KRÁLÍČEK), F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KUPEC, KLAPUŠ - ČERNOCH, T. ŠENKÝŘ

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: „​Hosté nás přehráli po všech stránkách, v rychlosti, kombinaci a zakončení."

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „​Za zápas musím kluky pochválit, nic nepodcenili a utkání odehráli ve slušném výkonu. Ten se blížil tomu, co po nich chci. Od začátku utkání byla aktivita na našich kopačkách a od toho se vše odvíjelo. Hráli jsme v pohybu, domácí tým přehráli a zaslouženě zvítězili."


 SK RUDOLFOV – TJ OSEK 6:0 (2:0) 

GÓLY: 6., 58. (11) POUZAR, 66., 76. PFLEGER, 30. NOVOTNÝ, 82. BAŠČEVAN.
ROZHODČÍ: VICAN – REISNER, HANES. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 1:2 (KUNA – HOSNEDL, BRABEC). DIVÁKŮ: 80.


RUDOLFOV: TERINGL - PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOCINA (71. VEJVAR), ŠINDELÁŘ (75. DVOŘÁK), POUZAR, KOVAČIČÍN – JANÁK (62. PFLEGER), BAŠČEVAN. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, CARDA, MRÁZ, BRABEC – ČAPEK (62. JEŽEK), HOCH, BLAŽEČKA, HOSNEDL – BALOUŠEK (83. MRÁZEK), ŘÍSKÝ. TÝM VEDL VÁCLAV MRKVIČKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NOVOTNÝ, ŠINDELÁŘ, POUZAR, CELÝ TÝM – CHALUŠ.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „​Důležitý pro další vývoj utkání byl zákrok Teringla hned v první minutě utkání, kdy zlikvidoval šanci hostujícímu útočníkovi. Poté jsme iniciativu převzali my a do poločasu po brankách Pouzara a kapitána Novotného vedli 2:0. Hosté zazlobili ještě na začátku druhé půle, ale třetí gól z kopačky Pouzara je definitivně zlomil. Přidali jsme po pěkných kombinačních akcích další tři, když se dvakrát trefil Pflégr a jednou Baščevan. Jsem spokojen s tím, že jsme po delší době neinkasovali."

Václav Mrkvička, zastupující trenér Oseku: „Drželi jsme se dost dlouho, ale převaha Rudolfova se musela projevit. Myslím, že nás zlomil třetí gól z penalty, Měli jsme málo lidí na střídání, horko se pak muselo projevit. Síly nám pochopitelně odcházely daleko rychleji než domácím. Bylo to nakonec jejich zasloužené vítězství. Měli daleko víc brankových příležitostí a dokázali některé z nich proměnit.“


 CENTROPEN DAČICE – SK SIKO ČIMELICE 2:5 (1:1) 

GÓLY: 31. JANÁK, 55. TOMAN – 37., 69. SVOJŠE, 51., 73. ŘEZÁČ, 54. HLAVÍN.
ROZHODČÍ: MACH – PETERKA, TŮMA. DELEGÁT: VL. EIBL.  ŽK: 0:2 (LISTOPAD, SVOJŠE). DIVÁKŮ: 80.


DAČICE: T. FERDAN – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, CELÝ, VACUŠKA – ŠIMÁNEK (80. ŠIMÁNEK), KRTEK (68. BRUNNER), TOČÍK, JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

ČIMELICE: SLAVÍK – ŘEZÁČ, FARA, VITÁK, PŠENIČKA – ZELENKA (63. NEKL), HEGENBART, HLAVÍN, KÁŠ, LISTOPAD – SVOJŠE (72. VARHAN). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – ŘEZÁČ, SVOJŠE, KÁŠ, CELÝ TÝM

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Dačic: „První poločas z naší strany nebyl špatný, možná jsme byli i o něco lepší. Vypracovali jsme si tři příležitosti, ale proměnili pouze jedinou zásluhou Janáka v 31. minutě, který vystihl rozehrávku stopera. Neradovali jsme se však příliš dlouho, protože Čimeličtí v 37. minutě po rohovém kopu hlavičkou vyrovnali. Přestože jsme si o přestávce říkali, že musíme hlavně zachytit začátek, stal se pravý opak a soupeř v 51. a 54. minutě dvěma slepenými góly utekl na 3:1. Vzápětí sice Toman dokázal snížit, ale to bylo z naší strany vše. Hosté nás po obrátce jednoznačně přejeli, ještě dvakrát skórovali a zbytek utkání mohli pojmout jako trénink. Nevím, co se s námi ve druhém dějství stalo, ještě teď si to nedokážu vysvětlit. Dělali jsme spoustu chyb, nedokázali jsme si přesně přihrát.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „​Po náročné cestě do Dačič a ve velkém vedru po celý zápas jsme podali v Dačicích výkon, za který jsme si tři body zasloužili. Hned na úvod utkání jsme si vytvořili šance, ale po chybě v rozehrávce se dostal do vedení 1:0 soupeř. Nám se naštěstí povedlo po výborně zahraném rohovém kopu srovnat ještě do půle na 1:1. Druhou půli nás poslal do vedení 2:1 Řezáč a záhy na to hezkou individuální akcí na 3:1 Hlavín. Za dvě minuty soupeř opět snížil na rozdíl jedné branky, ale zbytek zápasu se nám dařilo držet Dačice daleko od naší branky a druhým gólem Svojšeho a Řezáče jsme si pojistili tři body."


 FK PROTIVÍN – SK OTAVA KATOVICE B 3:1 (1:1)     

GÓLY: 45. J. VOREL, 50. MORAVEC, 65. PRÁŠIL – 13. MIKLAS.
ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK – TUPÝ, REITINGER. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 2:5 (RUZCKOWSKI, Z. VOREL – SCHÁNĚLEC, REPA, BLATSKÝ, UHER, HAJDUŠEK). ČK: 1:0 (11. J. MIKULENKA). DIVÁKŮ: 252.


PROTIVÍN: HANUS – ROTHBAUER, J. MIKULENKA, RUCZKOWSKI, ZACH – Z. VOREL, R. VOJTA, PRÁŠIL, FIALA (56. RŮŽIČKA) – MORAVEC (88. SLÁDEK) – J. VOREL (73. VOJÍK). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

KATOVICE: ŠVEHLA – KOUTSKÝ, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, MATAS – ZOUBEK, SCHÁNĚLEC, REPA, MIKLAS - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: CELÝ TÝM – NIKDO.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „​Povedl se nám zápas, za který jsem na mužstvo pyšný. Vždy se najdou chybičky, ani sobotní duel jsme nezačali dobře a dovolili jsme soupeři vedení a přesilu v poli. Jak to ale bývá, uspokojení soupeře nám pomohlo, přečkali jsme další šance hostů a ke konci poločasu začali mít i trošku ze hry. Branka do půle nás nakopla a všichni hráči odmakali zbytek vítězného utkání. Ke konci duelu toho měli hráči dost, ale kolektivním výkonem a obětavostí zůstaly tři body doma."

Ohlas Katovic doplníme.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle