Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 27. kola KP

 
středa, 5. června 2024, 09:59

Jihočeský kraj – Ve 27. kole krajského přeboru porazila Hluboká dvěma góly v závěru Protivín a stala se přeborníkem kraje. Roudné i Olešník uspěly na hřištích soupeřů a právě tyto dva týmy si to rozdají o konečné druhé místo. Po porážce ve Strakonicích sestupuje Jankov, jistotu ještě nemají předposední Dražice a Semice, které musejí čekat na umístění jihočeských klubů v divizi.

Výsledky 27. kola krajského přeboru


TJ Hluboká n. Vltavou – FK Protivín 2:0 (0:0)

Góly: 86. Stráský, 89. Škoda. Rozhodčí: Němec - Lepič, Žemlička. ŽK: 3:2 (Kössl, Rubick, Kadlec - Stropnický, Štěpka). Diváků: 150.

Hluboká: Pavelec - Kössl (92. Dohnal), Otepka, Antoš, Hrachovec - Krejčí, Rubick (81. Škoda), Stráský (89. Dědina), Tauber, Kadlec - Křiváček ml. (57. Křiváček st.). Trenér Otepka.

Protivín: Váverka - Sháněl (28. Štěpka, 89. Kulík), Nedvěd, Abatawa Leroy, Zach – J. Pícha (89. Cvachovec) - Stropnický (77. Hodinka), D. Bečvář, Petr, Zeman – Hrachovec. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: Stráský - celý tým.

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Chtěli jsme toto utkání zvládnout, abychom se v posledních dvou kolech vyhnuli ještě většímu tlaku, který jsme si sice nechtěli připouštět, ale všichni jsme ho nějakým způsobem cítili. V samotném utkání jsme měli trvalou územní převahu, kterou jsme ale dlouho nedokázali přetavit v naše vedení. Šancí jsme si dokázali vypracovat dost, ale byli jsme značně nepřesní. Do posledních minut jsme věřili a šli si za vedoucí brankou, která přišla až v samotném závěru. A když jsme o tři minuty později přidali gól jistoty, mohly o několik minut později propuknout mistrovské oslavy.“ 

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Nejdříve bych chtěl pogratulovat domácím k vítězství v zápase i v celém přeboru a k postupu do divize. Omluvit bych se chtěl fanouškům fotbalu za defenzivní taktiku, kterou jsem týmu naordinoval, protože při našich absencích jsem si na otevřený fotbal netroufl. Hluboká byla po celé utkání lepší, ale díky naší zodpovědnosti a obětavosti jsme drželi nerozhodný stav 0:0 skoro až do konce utkání. Domácí se gólů dočkali až v 86. a 89. minutě a zaslouženě vyhráli. Přesto jsem kluky ihned po zápase pochválil za obětavý týmový výkon.“   


SK Mirovice – TJ Malše Roudné 3:5 (1:2)

Góly: 19. a 79. Císař, 77. Král - 3. a 88. Míka, 39. vlastní (J. Štochl), 62. Šrámek, 73. Kadlec. Rozhodčí: Votava - Dunovský, Frček. Bez karet. Diváků: 100.

Mirovice: Čejdík – M. Viták (80. Sláma), Kocourek, J. Štochl, Mařík - Dolejš, R. Převrátil, Husar, Vondrák, Císař - Král. Trenér Čadek.

Roudné: Hřebejk - P. Cepák, D. Cepák, Zach, Zachař – Vávra (89. Michálek), Wohlgemuth (61. Vařil), Míka, Šrámek (88. Goretki) – Vlk (80. Benda), Kadlec (90. König). Trenér Cepák

Nejlepší hráči: nehlášeni – Míka, P. Cepák.

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Zajímavé fotbalové dopoledne a i přes porážku musím kluky pochválit. Narazili jsme na soupeře, který má kvalitu a v kádru individuality, které jsou schopné utkání rozhodnout. Za stavu 1:2 jsme měli velkou šanci, ale rázem to bylo o tři branky. Zápas jsme dokázali ještě zdramatizovat a soupeře dostat pod tlak. Musím říct, že na těžkém terénu se odehrálo pohledné utkání.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Už ve třetí minutě jsme vedli 1:0, když Pavel Cepák našel dlouhým pasem na hranici šestnáctky Václava Míku, a ten dal nádhernou střelou náš vedoucí gól. Potom jsme si po rohovém kopu domácích neuhlídali přední tyč a Mirovice vyrovnaly na 1:1, do poločasu jsme si ale vzali vedení zpět. Po dešti se hrálo se na těžkém terénu, takže to potom byl spíš boj, což vyhovovalo domácím. My jsme nicméně přidali další dva góly a za stavu 4:1 jsme si mysleli, že je rozhodnuto. Domácí se ale nevzdali a dvěma slepenými góly snížili na rozdíl jedné branky. Čtyři minuty před koncem však hlavou skóroval Míka a vyhráli jsme 5:3. Hodně gólů padlo na úzkém hřišti po standardních situacích. Mirovice bojovaly, nakonec jsme je ale přetlačili. V Mirovicích se těžko vyhrává, protože mají zkušené mužstvo a jsou houževnatí. Navíc mají silné individuality jako Matěj Štochl nebo Petr Dolejš, kteří patří mezi nejlepší hráče soutěže. Akorát mě mrzí, že jsme málem ztratili vyhraný zápas.“


FC AL-KO Semice – FK Týn nad Vltavou 3:2 (0:1)

Góly: 67.(pen.) a 84. P. Keclík, 69. Blažek - 32. Štos, 55. Dobal. Rozhodčí: Frček - Dunovský, Votava. ŽK: 2:2 (Blažek, Šourek - Brom, Dobal). Diváků: 60.

Semice: Dvořáček - Listopad, Holub, Hrdlička - Buchtele, Blažek, P. Valach, Šourek (52. M. Valach) – J. Keclík (46. Hrala), Micka (87. Řezáč), P. Keclík. Trenér Nousek.

Týn: Milan Kubík – Mravec (62. Gondek), Brom, Maxa, Meidl – Houska (80. Maruška), J. Hudeček, Dobal, Vaníček (62. Stoklasa) – Procházka (70. Ullrich), Štos. Trenér Hřib.

Nejlepší hráči: Blažek, P. Keclík, Dvořáček - Štos.

Marcel Nousek (trenér Semic): „Utkání jsme rozehráli poměrně v klidu a drželi míč. Týn velice dobře bránil a čekal na svoje šance z protiútoků. Jenže my jsme se nedostávali do nebezpečných prostorů, a když už jsme měli šanci, tak nás vychytal brankář Kubík. Na druhé straně se po několika odrazech dostal míč k hostům a protečovanou střelou jsme prohrávali. Chtěli jsme být ve druhé polovině zápasu více přímočaří a cpát se do vápna, ale místo vyrovnání jsme inkasovali podruhé. To nás možná nakoplo a po rohovém kopu Blažek snížil. Za chvilku se opět agilní Blažek dostal do vápna, kde byl sražen, a penaltu Pavel Keclík proměnil. Hodně jsme šli za výhrou a nakonec se povedlo, když po střele Listopada brankář střelu vyrazil k volnému Keclíkovi a ten druhým gólem rozhodl o naší výhře. Nemohu opomenout skvěle chytajícího Dvořáčka, který nás v několika šancích podržel."

Roman Hřib (trenér Týna): „V prvním poločase jsme se dobře bránili a ke konci jsme se dostali i do vedení. Ve druhém jsme dokázali přidat branku, ale pak jsme z několika důvodů nezvládli zápas dohrát do bodového zisku.“ 


TJ Jiskra Třeboň – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:1)

Góly: 63. Radosta – 23. J. Hadáček. Rozhodčí: Barva – Pečenka, Brych. ŽK: 3:4 (Průcha, Hromádka, Kubata – Souček, Přibyl, Vakoč, Martin Hejl). Diváků: 80.

Třeboň: Flaška - Tůma, Pánek, Zavadil (89. Meškán), Vrána - Kubata, Matoušek (88. Divoký), Radosta, Bouška - Hromádka, Průcha (87. Širhal). Trenér Bicenc.

Milevsko: Michal Hejl – Pich, Vakoč, Volf, Přibyl (77. Martin Hejl) – Souček (90. Kortan), Hušek (89. Neužil), Bártík, F. Hadáček (68. Süsmelich) – Petřík (83. Baštýř), J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: nehlášeni - Michal Hejl, Pich, Bártík.

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase byly šance na obou stranách, hrál se pohledný fotbal. Do dvacáté minuty jsme měli příležitosti ke skórování, bohužel jsme je neproměnili a soupeř nás po ztrátě míče ve středu hřiště potrestal, když vstřelil první gól zápasu. Ve druhém poločase jsme se tlačili více do útoku a odměnou nám byl vyrovnávací gól. Od té doby jsme soupeře přehrávali, ale nepřetavili jsme to v další branku, takže jsme se museli smířit s remízou.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Myslím, že pro diváka se hrálo zajímavé utkání. V prvním poločase jsme měli navrch my a vytvořili jsme si řadu šancí na vstřelení gólu. Z pohledu předvedené hry to byla asi náš nejlepší výkon na jaře. Na míči jsme byli víc než domácí, ale Třeboň si i v první půli vytvořila šance, kdy mohla dát gól. Tam nás podržel brankář Hejl. Do druhého poločasu jsme měli výborný nástup. Pak se ale dostali do tempa domácí a měli po zbytek zápasu víc ze hry. Celý zápas to byl fyzicky náročný fotbal, když se hra přelévala ze strany na stranu. Střed hřiště byl v tomhle utkání poměrně otevřený, a to právě nabízelo snadné přechody na obě strany. Vzhledem k oběma poločasům je remíza asi zasloužená.“


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Olešník 1:4 (0:2)

Góly: 74. Hruška – 44. a 60. Martinec, 13. Turek, 50. Vojta. Rozhodčí: Brych – Pečenka, Barva. ŽK: 1:1 (Šafránek – Vojta). Diváků: 80.

Trhové Sviny: Popovič - Valut, Tomek, Hruška, J. Gažák (76. Borek) - Tůma, Kolář, Horelica, Brůha - Šafránek (83. Korčák), Zítek. Trenér Písko.

Olešník: Tomášek - Turek, Nohava, Kalášek, Pavlík (89. Lafata) – Vrážek (71. Píša), Szó, Tlapa, Miklík (63. Knietel) - Vojta, Martinec. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Šafránek, Hruška - Tomášek, Martinec.

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Olešník prokázal, že má kvalitní a zkušené mužstvo. Chtěli jsme spíš bránit než se vrhat do útoku a nezačali jsme špatně. Za první poločas musím hráče pochválit, protože jsme měli víc šancí než Olešník, rozhodla ale větší kvalita soupeře. Olešník své dvě šance proměnil, zatímco my jsme z našich šesti šancí nedali ani jednu. Druhý poločas už byl z naší strany slabší a Olešník byl víc na balónu. Nám docházely fyzické síly a výsledkem byly další dva inkasované góly. Stačili jsme ještě korigovat brankou Hrušky, to už ale byla jen slabá náplast na naši porážku.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Předem bych chtěl poděkovat domácím, že nám vyšli vstříc se změnou termínu zápasu. Vyhráli jsme zaslouženě, i když domácí nehráli špatně a výsledek 1:4 je pro ně až moc krutý. V určité fázi zápasu nás podržel gólman a rozhodla efektivita v zakončení.“


FK Třebětice – TJ Dražice 2:2 (1:0)

Góly: 45. a 89. Cech – 74. M. Stuchlík (pen.), 83. Mareš. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Hrušková. ŽK: 1:2 (D. Kelbler – J. Štecher, M. Stuchlík). Diváků: 110.

Třebětice: Zejda – Novák, Trávníček, Černoch, Havlík – Habr – V. Švarc, R. Nehyba, F. Nehyba, P. Švarc (88. D. Kelbler) – Cech. Trenér Koutný.

Dražice: Počinek - Bareš, Hornát, Štecher, J. Stuchlík (46. Sváček) - Veselý, Studenovský, Štecher, Turek (62. Běhoun) - Mareš, M. Stuchlík. Hrající trenér Veselý.

Nejlepší hráči: Cech – Počinek.

Petr Kelbler (asistent trenéra Třebětic): „V dnešním zápase k nám zajížděly Dražice a chtěli jsme konečně doma na jaře zvítězit před našimi fanoušky. Od úvodu zápasu hosté hráli nátlakový fotbal plný nakopávaných míčů a soubojů. Tento styl nám moc nevoněl a na hostech bylo vidět v prvním poločase, že hrají o všechno a potřebují zvítězit. Nám se nedařila kombinace a naše hra byla plná nepřesností. Změna přišla až v posledních pěti minutách, kdy jsme si vypracovali dvě vyložené šance a v závěru vstřelili gól do šatny z rohového kopu. Povedený závěr poločasu nás nakopl a v druhém poločase jsme měli převahu, ale bohužel jsme neproměnili několik jasných šancí, které by zápas rozhodly. V 74. minutě hosté vyrovnali z velice sporné penalty, kterou hostující hráč s přehledem proměnil. Hosté vrhli všechny síly do útoku a v 83. minutě se dostali do vedení po rohovém kopu. Nám se naštěstí povedlo vyrovnat v 89. minutě po pěkné akci z pravé strany, kdy vyrovnával Jarda Cech. V úplném závěru mohly oba týmy strhnout vítězství na svoji stranu, ale gól už nepadl. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům za podporu a zároveň ocenit fanoušky hostí, kterých dorazilo hodně a přispěli k fotbalové atmosféře.“

Miloš Veselý (hráč a trenér Dražic): „Z dalekých Třebětic přijíždíme hodně zklamaní a s pocitem velké promarněné šance na tříbodový zisk. Dá se říci, že v prvním poločase jsme hře dominovali, hráli jsme velmi aktivně, v patřičném pohybu a s dostatečným nasazením. Bohužel v samém závěru prvního dějství jsme nepochopitelně vypadli z rytmu a svým nedůrazem dovolili domácím hráčům vytvořit si několik brankových příležitostí. Bohužel tu poslední z rohového kopu dokázali využít a vstřelit úvodní branku. Po prožitém zklamání ze závěru prvního poločasu nám chvíli trvalo, než jsme se opět dostali ve druhém poločase do utkání. V této fázi zápasu nás svými zákroky podržel brankář Počinek. Dodal nám patřičnou sílu utkání zdramatizovat a nakonec skrz velké úsilí také otočit. Bohužel po několika po sobě jdoucích individuálních chybách jsme doslova darovali domácím v samém závěru utkání vyrovnání. Fotbal je o chybách a my jich bohužel opakovaně děláme až příliš. Takový je ale fotbal. Pevně věřím, že v domácím utkání navážeme na velmi kvalitní výkon, který jsme dnes předvedli, vyvarujeme se zbytečných chyb a budeme vyrovnaným soupeřem šampionům (šamponům) z Hluboké.“


TJ Osek – SK Rudolfov 3:2 (2:2)

Góly: 25. a 70. Hosnedl, 33. Hoch – 10. Balogh (vlastní), 34. Pouzar. Rozhodčí: Boček – Kollmann, Leiš. ŽK: 2:1 (Hoch, Sýkora – Šindelář). Diváků: 70.

Osek: Pokorný - Zelenka, Martin Čapek, Němeček, Balogh - Brabec, Hoch, Diviš (85. Pešek), Matěj Čapek – Vachulka (62. Sýkora), Hosnedl. Trenér Dejmal.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (71. Tlamsa), Novotný, Mrkáček, Hajný - Prokeš, Tyrpák, Šindelář, Boček (59. Vejvar), Pouzar- Sládek. Hrající trenér Šindelář.

Nejlepší hráči: Hosnedl, Hoch – Tyrpák, Prokeš.

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „Chci pochválit celé mužstvo za přístup k utkání, a to nejen na hřišti, ale i v kabině před utkáním a v poločase. Opět jsme nemohli nastoupit, podobně jako v předchozích pěti utkáních, v plné síle. V obraně nám chyběli pro nás důležití hráči Carda a Kuneš, v útoku bratři Říští a v záložní řadě Zhyhora. O to více si cením dosaženého vítězství, které nám zajistilo, i v případě více sestupujících mužstev z krajského přeboru, účast i v příštím ročníku soutěže. Ještě jednou děkuji všem hráčům za přístup a předvedený výkon v utkání.“

Jan Šindelář (hráč a trenér Rudolfova): „Zápas se hrál na místy podmáčeném ale dobře připraveném hřišti. Avšak úroveň zápasu v žádném případě neodpovídala úrovni krajského přeboru. V prvním poločase jsme šli do vedení vlastním gólem domácích. Poté jsme šli snad čtyřikrát sami na bránu, ale vyložené šance jsme trestuhodně zahodili. Místo abychom vedli minimálně 3:0, po našich individuálních chybách jsme prohrávali 2:1. Dále z mého pohledu neodpískaná jasná penalta po faulu domácího hráče ve vápně. Podařilo se nám do poločasu vyrovnat na 2:2. Ve druhém poločase jsme se tlačili do brány, bohužel naše šance jsme opět zahodili. Po ztrátě míče na naší polovině nás soupeř potrestal a dal na konečných 3:2.“ 


FK Junior Strakonice – SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 16. Krejčí, 31. Fajtl, 75. Janoch. Rozhodčí: Vican – Šťastný, Krčín. ŽK: 1:2 (Zahrádka – Jirkovský, Kysela). Diváků: 150.

Strakonice: Lízal - Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola - Janoch, Pomej – Míčka (71. Prajzler), Zahrádka (79. Mrkvička), Bílý – Krejčí (85. Tomšovic). Trenér Šroub.

Jankov: Skála – Vokurka (80. Hütter), Jirkovský, Votava, Kysela – Kocian (46. Stráda), Bohoněk, Hanzlík, Troup (80. Sklář), Bürger – Borovka. Trenér Kročák.

Nejlepší hráči: Fajtl, Janoch - Troup, Hanzlík.

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Domácí výhra s posledním Jankovem byla z kategorie povinných. Hráče jsem před zápasem upozorňoval na možné podcenění, ale naštěstí se tak nestalo. Od začátku jsme byli lepším týmem a vytvářeli si šance. Poločasové vedení mohlo být i vyšší, kdybychom lepe řešili finální přihrávky do boxu. Druhý poločas jsme odehráli už ve vlažnějším tempu. Přidali jsme třetí gól a bylo po zápase. Jankov za celé utkání neměl žádnou větší šanci, a tak si připisujeme třetí nulu v řadě. Ještě jsme nastřelili tyčku a jeden gól nám nebyl uznán pro ofsajd, takže vítězství je naprosto zasloužené. Teď jedeme do Roudného, k podle mě nejlepšímu celku soutěže s divizními parametry, a moc se na to těšíme.“

Martin Kročák (trenér Jankova): „Ve 27. kole krajského přeboru jsme zajížděli na hřiště Junioru Strakonice, který měl za sebou sérii čtyř výher, a pro nás se jednalo o existenční zápas, ve kterém jsme potřebovali bezpodmínečně bodovat. Od začátku zápasu se vyčkávalo, kdo udělá chybu, a moc vyložených šancí nepřicházelo. Nehrálo se v příliš vysokém tempu. V 16. minutě, po hezké kombinační akci domácích, se k zakončení dostal domácí Krejčí a poslal míč za jankovského brankáře Skálu. Bohužel se nám opět nepovedlo udržet nerozhodný stav a v 31. minutě po několika odrazech na našem velkém vápně zvýšil na 2:0 Fajtl. Během prvního poločasu jsme nebyli moc odvážní směrem k domácí brance, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0. Během přestávky jsme udělali několik změn v rozestavení, protože jsme chtěli být více aktivní po stranách hřiště. To se nám na začátku druhé půle povedlo a měli jsme několik slibných příležitostí, které jsme však nedokázali zakončit a zkorigovat tak výsledek. Bohužel nás srazila opět chyba v rozehrávce, kterou potrestal z dorážky Janoch, a stav utkání byl 3:0. V 74. minutě musel předvést parádní zákrok domácí brankář Lízal, kterého protáhl Troup po hezkém obstřelu domácí obrany. Do konce zápasu se na obou stranách již žádný ze střelců nedokázal prosadit, a tak si ze hřiště Na Křemelce odvážíme porážku 3:0 a stále čekáme na první jarní body. Ty se pokusíme získat v posledním domácím zápase, kdy v Jankově přivítáme tým ze Semic.“

Napsal(a) Redakce | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama