Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Víkendové výsledky přátelských zápasů

 
pondělí, 5. února 2024, 18:08

Jihočeský kraj – O víkendu pokračovala zápasová příprava jihočeských mužstev. Z třetiligistů se na domácí půdě představila béčka Táborska a Dynama. Písek hraje s Žižkovem až v úterý od 18 hodin. Herní prověrky podstoupil kompletně divizní čtyřlístek Soběslav, J. Hradec, Č. Krumlov a na třetí pokus konečně vyběhly i Katovice. Napoprvé si zahrály i některé celky krajského přeboru. Zimní turnaj na umělce v Č. Krumlově měl na programu druhé kolo.

Soběslav zkoušela proti Třeboni hru na tři obránce a testovala na kraji zálohy týnského Račáka. Po dlouhodobém zranění naskočili do sestavy Kutner s Pavlíkem. Spartakovci po přestávce zlepšili kombinaci a přechod do útoku a čtyřmi góly otočili stav na 4:1. Domácí Jiskra korigovala v poslední minutě Průchou a v neděli sehrála další zápas s Dačicemi, jimž podlehla 2:3. Za hosty skóroval exhradecký šutér Martin Toman, který se do mateřského oddílu vrací po půlroční štaci v Rakousku.

Osečtí vyrazili na daleké soustředění k německým hranicím, do rodiště Pavla Nevěda, kde měli v plánu sehrát dva zápasy. V prvním porazili na umělce FC Cheb Skalnou 7:3 (2:2). Trenér Dejmal postavil sestavu Pokorný - Balogh (46. Gondek), Carda, Němeček, Martin Čapek - Brabec (46. Benedikt), Zhyhora, Florián (46. Diviš), Matěj Čapek (46. Pešek) - Ježek (46. D. Říský), Stieber (46. Hoch). Nedělní střetnutí s divizní Hvězdou Cheb bylo zrušeno pro hromadné virové onemocnění v táboře Jihočechů.

Hluboká se po vysoké porážce s rezervou Táborska (0:4) představila na vlastní umělce proti v divizi poslednímu Slavoji Č. Krumlov a už od deváté minuty prohrávala po dorážce hostujícího Kordíka. „Zápas splnil svůj účel, protože jsme si zahráli s kvalitním soupeřem, který chtěl hrát fotbal,“ kvitoval krumlovský kouč Zdeněk Šváb ml. Hlubočtí vyrovnali až po přestávce Křiváčkem, ale deset minut před závěrem rozhodl krumlovský dorostenec Matějček.

Táborské béčko si po podzimním vítězi kraje Hluboké pozvalo třetí Roudné. Malšané první poločas statečně vzdorovali a dokonce vedli po brejcích Vlka s Kadlecem. „Dlouho jsme se nemohli prosadit, vůbec jsme nevyužívali strany. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, hostům došly síly a hráči prokázali svou kvalitu, kterou korunovali čtyřmi góly,“ řekl Jihočeskému fotbalu domácí kouč Lukáš Zeman. Střídající dorostenec Manolis Koulousias se blýskl hattrickem.

Roudenští vyběhli do prvního duelu v novém roce i s navrátilci Vávrou (Č. Krumlov) a brankářem Hřebejkem (z Rakouska), který do druhé půlky vystřídal Havlíčka a oba sklidili za své výkony na Soukeníku pochvalu. „Výborná prověrka. O výsledek vůbec nešlo. Dali jsme příležitost všem hráčům, aby si proti tak kvalitnímu soupeři mohli zahrát. Poločas se nám dařilo odrážet útoky domácích, po přestávce už jsme měli příliš okének v obraně,“ uvedl kouč Malše Pavel Cepák. „Dnešní zápas nám ukázal některé naše nedostatky a co musíme zlepšit, byť to byl soupeř z jiné kategorie,“ doplnil asistent Ladislav Bernát.

Rudolfov zajížděl v sobotu odpoledne na umělku do Třeboně. „Byl to náš první přípravný zápas a zdaleka jsme nebyli kompletní. Čáslav nás oslovila už v listopadu, neboť plánovala na začátek února soustředění v Třeboni. Pro nás to byl velmi kvalitní soupeř, což se ukazovalo po celý zápas. První poločas byl z naší strany velice špatný, udělali jsme spoustu chyb a Čáslav ještě další šance neproměnila. Druhá půle byla o něco lepší, avšak soupeř byl výkonnostně na jiné úrovni. Bereme to spíš jako trénink,“ komentoval duel s divizním soupeřem Jiří Nárovec, trenér Rudolfova.

Hradečtí dostávali v týdnu do těla a to se projevilo v sobotním střetnutí v Humpolci. „Bylo to znát, kluci měli těžké nohy. Navíc nás trápila produktivita, a proto je výsledek takový, jaký je. Stejně jako minule platí, že výsledek je třeba nepřeceňovat ani nepodceňovat. Obdrželi jsme dost gólů, ale je fakt, že soupeř měl lehčí nohy,“ sdělil nám trenér Roman Lukáč.

Katovice se vydaly za přátelským střetnutím na umělku do Dobříše. „Šli jsme do toho z plné přípravy a utkání splnilo účel. Kluci nastoupili s chutí, bylo vidět, že jsou již na hru natěšení. Hráli jsme s kvalitním soupeřem, na první zápas jsem spokojen. Samozřejmě tam ještě byly nepřesnosti, ale to k tomu patří,“ poznamenal trenér Otavy Lubomír Vašica. Premiérovou trefu si připsal výstavní ranou z dálky písecký mladíček Čibera, v samém závěru vyrovnal na 2:2 Uher, navrátilec z Písku.

Vzduchotechnici si na přání Tochovic přehodili utkání z pátečního termínu na neděli. Středočechy vede extáborský kouč Petr Janota, který při velké marodce musel naskočit do hry. „Zápas splnil svůj účel a na to, že jsme hráli po třech měsících pauzy, tak to bylo celkem slušné. Navíc jsme to odehráli v jedenácti lidech, čím to byl pro nás výborný zápas po stránce kondiční,“ řekl Jihočeskému fotbalu Janota, který sedm minut před koncem nastřelil břevno. Domácí Milevsko dvakrát dotahovalo náskok Tochovic. Z trestného kopu vyrovnal Přibyl a čtvrt hodiny před koncem stanovil konečnou remízu Baštýř. „Je to první přátelák a na to, že jsme ve fázi kondiční přípravy, utkání proběhlo dobře. Nicméně se ukázala naše slabina, kdy po herně povedeném prvním poločase jsme v další části zápasu polevili a teprve v poslední třetině zápasu jsme zvýšili tlak,“ zhodnotil milevský trenér Tomáš Smrčina. Ještě v posledních vteřinách zápasu orazítkoval tyč tochovické brány Hadáček. Závěrečných 20 minut propršelo.


Nahlášené víkendové výsledky

Sobota 03. 02.

TJ Jiskra Třeboň - FK Spartak Soběslav 2:4 (1:0)

Góly: Matoušek, Průcha - Vaněk 2, Dvořák, Hájek. UMT Třeboň.

FC Silon Táborsko – Jiskra Domažlice 2:1 (0:0)

Góly: 49. Sojka, 81. Zeman – 46. Zajíček. UMT Soukeník.

TJ Hluboká n. Vlt. – FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:1)

Góly: Křiváček - Kordík, Matějček. UMT Hluboká. Foto zde.

FC Silon Táborsko B - TJ Malše Roudné 5:2 (1:2)

Góly: Koulousias 3, Vysušil, Nešický – Vlk, Kadlec. UMT Soukeník. Foto zde.

FK Skalná – TJ Osek 3:7 (2:2)

Góly: 24. a 61. Carda, 47. a 65. Hoch, 81. a 83. Benedikt, 7. Zhyhora. UMT FC Cheb.

MFK Dobříš - SK Otava Katovice 2:2 (2:1)

Góly Katovic: Čibera, 88. Uher. UMT Dobříš.

Jiskra Humpolec – FK J. Hradec 4:0 (3:0)

UMT Humpolec.

SK Dynamo ČB B – 1.SC Znojmo 2:4 (0:2)

Góly: Malý, Bártík. UMT Složiště.

SK Rudolfov – FK Čáslav 0:6 (0:4)

UMT Třeboň


Neděle 04. 02.

FK Hvězda Cheb – TJ Osek zrušeno

Nehráno pro hromadné virové onemocnění Oseckých.

TJ Jiskra Třeboň – FK Dačice 2:3 (0:2)

Góly: Vrána, Kopecký - Šimánek 2, Toman. UMT Třeboň.

FC ZVVZ Milevsko – SK Tochovice 2:2 (1:1)

Góly: 34. Přibyl, 75. Baštýř – 32. Mourek, 48. Tuháček. UMT Milevsko.


2. kolo - turnaj mužů v Č. Krumlově - RRF

Loučovice - Přídolí  2:2, Ardó, Petán - Písko J., Sivák

Boršov - H. Planá 5:3, Kelnar 2, Havlíček, Benedikt, Neubauer - Kastenmajer V.  2, Bednář

SK Mladé - ČK dorost 5:6, Moudrý 3, Kočvara, Kolář - Maurer 3, Lavička 2, Šindelář Š.

Tabulka

1. Boršov 2 1 1 0 8:6 4

2. ČK dor. 2 1 1 0 9:8 4

3. Netolice 1 1 0 0 4:1 3

4. H. Planá 2 1 0 1 8:8 3

5. Loučovic 2 0 1 1 5:7 1

7. Přídolí 2 0 1 1 3:6 1

6. Mladé 1 0 0 1 5:6 0

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama