Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nové posily Olympie se poprvé ukázaly v akci

 
úterý, 25. července 2023, 15:35

Týn nad Vltavou – Všechny týmy krajského přeboru jsou v přípravě na novou sezonu. Nejinak je tomu i u vltavotýnské Olympie, které o víkendu sehrála první přátelské střetnutí a představila svým fanouškům letní posily.

V Olympii se pečlivě připravují na start nového ročníku od 18. července. Tréninky dvakrát v týdnu proloží čtyřmi zápasy.

Napoprvé hostili devatenáctku Písku, která znovu využila místní podmínky k letnímu soustředění. Červenobílí zvítězili 3:1 po trefách Dobala, Stoklasy a Mezery. Po dorostencích Písku se Týnští střetnou se Soběslaví, s Rudolfovem kombinovaně s dorostenci a generálku odehrají se Sousedovicemi.

Proti píseckému dorostu se předvedly letní posily. Ukázal se tandem z úspěšného vrbenského dorostu a bývalý hráč divizní Soběslavi, který posledně hrál na Vysočině.

„Novými tvářemi jsou Tomáš Gondek a Lukáš Gutwirth, oba z Loko ČB, Radek Podhradský ze Žirovnice a doufám, že se nám povede příchod Jana Tlapy z Písku, ale to je ještě v jednání. Těmito posilami bychom chtěli zkvalitnit hru především směrem dopředu,“ uvádí  k nováčkům v kádru trenér Václav Mareš, který po dlouhodobých zraněních může počítat s Tomášem Houskou a Lukášem Mravcem.

V Olympii naopak skončili brankář Jakub Vachuta a Petr Dvořák. „První ukončil kariéru, druhý odešel do Čtyř Dvorů,“ upřesnil vltavotýnský kouč.

Po loňském výborném podzimu (jen tři porážky) a konečné šesté příčce mají v Týně skromné plány. „Rádi bychom se v nadcházející sezóně pohybovali v klidném středu tabulky,“ přeje si trenér Václav Mareš.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák