Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek v krajském přeboru povede Jindřich Dejmal

 
pondělí, 3. července 2023, 13:45

České Budějovice – K pondělním 75. narozeninám dostal Jindřich Dejmal nové trenérské angažmá. Ode dneška se stal oficiálně novým koučem TJ Osek. S klubem se dohodl na roční spolupráci.

Dejmal naposledy trénoval českobudějovickou Slavii, kde v průběhu jara skončil. „Trénovat v pěti lidech se mi nechtělo,“ prozradil uznávaný kormidelník, proč angažmá u Malého jezu vyústilo v jeho dobrovolný odchod.

K prvnímu kontaktu se zástupci Oseka došlo na exhibici ve Strunkovicích. Navíc osecký špílmachr Jan Hoch vsítil za výběr kraje hattrick. „Snad to s těmi mými hošíky Jindra Dejmal přežije, ale jsem moc ráda, že se nakonec odhodlal jít k nám. Možná k tomu pomohl i Honzův výkon ve Strunkovicích,“ mínila předsedkyně TJ Osek Věra Hochová. „Snad bude po tom strašném roce, co máme za sebou, vše v pořádku,“ doufá v klidnou sezonu.

Jindřich Dejmal se na Osek těší. „Nabídky si nesmírně vážím. Do práce mám obrovskou chuť a je před námi velká výzva. Jdu tam s nějakým očekáváním, jak to dopadne. Ne jako s dorostenci na Dobré Vodě, které jsem vedl v dorostu a následně v mužích. Chci dělat fotbal, aby to bylo vidět,“ uvedl Dejmal, který jako jeden z mála trénoval celou řadu týmů od první ligy až po I. B třídu. V neděli řešil s vedením TJ Osek doplnění kádru.

Na jihu Čech trénoval v lize dvakrát Dynamo České Budějovice, ve druhé lize VTJ Tábor, v ČFL fotbalisty Sezimova Ústí, během dvou let dotáhl Třeboň z KP do třetí ligy, stejně jako před devíti roky Písek k postupu z divize, u Otavy byl původně sportovním ředitelem. Trénoval divizní Strakonice, vypomáhal v Poříčí v I. B třídě, byl u dorostenců Třeboně, s nimiž postoupil do divize a pak přešel na Dobrou Vodu (okres). V I. A tířdě vedl posledně Slavii ČB. S trénováním začínal jako hrající kouč ve Volyni.

V jihočeském krajském přeboru působil u VJT Č. Budějovice a Třeboně. Oba celky dovedl k prvenství.

Nový trenér převezme osecký tým v pátek 14. července, kdy mu startuje letní příprava.

Chyby na Wikipedii

O Jindřichu Dejmalovi mylně udává, že se narodil ve Strakonicích 4. července 1948. „Narodil jsem se třetího července v Praze. Do Strakonic jsme se přistěhovali, když jsem nastupoval do první třídy,“ upřesňuje Dejmal. Ve výčtu trenérských štací mu chybí zastávky v druholigových týmech Pardubic (asistoval mu legendární útočník Zdeněk Zikán) a Vítkovic (kam si vzal s sebou útočníka Zdeňka Pahra z Třeboně).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle