Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Marcela Nouska střídá v Semicích Jaroslav Vondrášek

 
čtvrtek, 29. června 2023, 19:06

Semice – Nováček proplul premiérovou sezonou v nejvyšší jihočeské soutěži bez větších potíží, skončil desátý, do druhé sezony už půjde s novým kormidelníkem.

Trenérská dvojice Marcel Nousek a Filip Breibisch v Semicích začínala v samém závěru jara 2019, kdy se tým zachraňoval v I. A třídě. Další dvě sezony zastavil covid. Do třetice z toho byl postup z druhého místa. „Na začátku mého působení mě ovšem ani nenapadlo, že na jejím konci postoupíme s týmem do krajského přeboru,“ uvedl na klubovém webu Marcel Nousek, který občas vypomáhal semickému béčku.

Po čtyřech sezonách s fotbalem vycítil, že potřebuje pauzu. „Teď si chci od fotbalu odpočinout, ale rozhodně na něj nezanevřu. Budu se více věnovat své přítelkyni a společně také golfu, na to se těším. Semice budu pochopitelně i nadále sledovat, fandit jim a zároveň se chci udržovat v kondici, abych byl platným hráčem v B týmu a mohl být i nadále v kontaktu s celou kabinou,“ nastínil bratr trenéra FC Písek.

Nový trenér Jaroslav Vondrášek, jenž je držitelem licence UEFA A, už má něco za sebou. Na semické hřiště vyrazí k prvnímu tréninku v úterý 11. července a bude chtít navázat na práci svých předchůdců. V mužstvu je od jara i jeho syn Jaroslav, který odchytal několik mistrovských zápasů.

„Chci, aby fotbal bavil samotné hráče, nás trenéry a samozřejmě i fanoušky. V každém zápase půjdeme s týmem za vítězstvím,“ poznamenal na webu FC AL-KO kouč z Chelčic. „Semický tým je kvalitní, nevnímám potřebu ho posilovat. Rozhodně se budeme chtít vyhnout záchranářským starostem a cílem bude překonat celkový bodový zisk letošní sezony,“ nastínil plány nový lodivod Semic.

S trenérskými změnami se v létě roztrhl pytel. Nové tváře uvidíme v nadcházejícím ročníku krajského přeboru na střídačkách Hluboké, Milevska, Roudného, Oseka, Strakonic, Jankova a zmiňovaných Semic.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle