Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podařilo se dát dohromady kvalitní mužstvo, pochvaloval si Dejmal

středa, 28. června 2023, 21:24

Strunkovice nad Blanicí – Týden po skončení sezony se na strunkovické exhibici představil tým sestavený z hráčů různých klubů a soutěží. Vystoupení Výběru Jihočeského kraje zanechalo pozitivní ohlasy jak u fanoušků, tak u samotných hráčů.

S nápadem, kdo zaskočí za hokejisty Motoru, kteří tentokrát zajížděli do Suchdola nad Lužnicí, kde fotbal slavil 100 let, přišel strunkovický Petr Kortus. Sestavíme mužstvo z jihočeských fotbalistů. „Jsem moc rád, že mi Michal Průcha a Petr Sládek pomohli při skládání týmu. Určitě to nebyla poslední akce,“ chválil si.

Trenérské kormidlo přijal Jindřich Dejmal. Zkušený kouč měl z vystoupení výběru dobrý pocit. „Několik našich hráčů by se neztratilo ani ve vyšších soutěžích. Byla to dobrá akce, bylo na co koukat. Byť to byla exhibice, kluci to vzali zodpovědně. Pokud bude něco podobného i příští rok, rád přijedu,“ poznamenal za pár dnů 75letý trenér, který ve své kariéře trénoval šest prvoligových týmů.

Asistentem mu byl Zdeněk Kuna, který se u řeky Blanice objevil vůbec poprvé. „Nikdy jsem tu nebyl. Ale užili jsme si to. Člověk poznal nové lidi, prostředí, i fotbal se povedl,“ uvedl Kuna starší, který je teď předsedou SK Čtyři Dvory, kde trénuje dorosty, béčko a na konci jara ještě zaskakoval i u áčka.

Vedoucím týmu byl Michal Průcha, provozovatel portálu Jihočeský fotbal. „Po delší době jsem se ocitl na střídačce a zastával klasické věci každého vedoucího mužstva. Snad se podaří něco podobného ještě zopakovat i příště,“ sdělil Průcha.

V kabině panovala veselá nálada. Volba kapitána byla jasná. Pásku na levý rukáv si navlékla Petra Divišová. Strakonická rodačka a stále výborná útočnice. Trenér Dejmal si do sešitu zapsal, kdo a kde bude hlídat standardky a šlo se na plac.

Mezi tyče si stoupl Jan Satrapa, zkušený gólman, který opustil třetiligový Písek a chytat bude v Praze, kde bydlí a pracuje. Z Oseka dorazil středopolař Jan Hoch, z Hluboké trio Tomáš Pecka, Jan Krejčí a Václav Hrachovec, strakonický Petr Baloušek (uplynulou sezonu strávil v Německu), ve 43 letech nejstarší hráč výběru, si zahrál jak v útoku, tak na závěr v obraně, kde zúročil své zkušenosti. Z divizního Č. Krumlova přijali pozvání univerzál Zdeněk Kuna ml. a záložník Michal Strapek, který odchází do zahraničí.

Jasnou volbou do útoku byl Jaromír Vorel, z Protivína přijeli i jeho parťáci, obránce Petr Sládek, záložníci Buko Abawata Leroy a Patrik Hrachovec, do zálohy byl k dispozici exprachatický Marek Sedláček (t.č. v Rakousku) z nedalekých Lhenic dostal pozvánku Pavel Prenner, jenž si ve druhé půli zahrál na beku, do týmu jsme zapojili i redaktora Jihočeského fotbalu Václava Kucula, který má registračku ve Vodňanech a výkonem nezklamal. Nejmladší generaci zastupoval písecký obránce Jan Pícha, jenž z dorostu přechází do mužů a začne zřejmě v Protivíně.

Do zápasu vyběhla základní jedenáctka Satrapa – Pícha, Kuna, Sládek – Hrachovec, Pecka, Hoch, J. Vorel, Krejčí – Baloušek, Divišová v rozestavení 3-5-2.

Na gól v první nedělní exhibici se čekalo pouhých osm minut, když prokázal své umění Jaromír Vorel a na jeho střelu se brankář natahoval marně. Ve 13. minutě se po centru před domácí branku nejlépe zorientoval Jan Hoch a rázem to bylo 2:0. Dvakrát zahrozili i Strunkovičtí, ale další gól padl na druhé straně, když se nadvakrát prosadila dorážející Petra Divišová. Blaník trefou do šatny snížil a vykřesal naději na lepší výsledek.

Domácí se po přestávce zvedli, Kadlec po dvou minutách korigoval na 2:3, pak dostal prostor a čas k zacílení Jan Hoch a z dálky dělovkou zaznamenal čtvrtý zásah výběru. Strunkovice zakrátko opět snížily na rozdíl gólu, ale ve 45. minutě přišel další krásný fotbalový moment v podání Jana Hocha a jeho utažená levačka skončila opět v síti a završila hattrick. „Tenhle gól rozhodl,“ utrousil na lavičce trenér Dejmal. Domácí rychlík Žůrek překonal Satrapu počtvrté, ale víc už pořadatelský A-tým nestihl.

Fotbal se líbil, výsledek nebyl důležitý, hrálo se pro dobrou věc.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle