Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Souboj dvou posledních pro Planou. Vedoucí Soběslav nezaváhala s Rudolfovem

 
sobota, 13. května 2017, 18:03

Víkendové kolo krajského přeboru zakončí druhou třetinu jara. V dopoledním střetnutí dostal Ševětín lekci z produktivity od poslední Plané a opět prohrál na domácím trávníku. Odpoledne Soběslav ukončila neporazitelnost Rudolfova a udržela sedmibodový náskok na čele. Katovice dokonale zvrátily duel s béčkem Písku, když půl hodiny před koncem prohrávaly 2:3. Milevsko venku opět uspělo, zlepšenou formu stvrdilo vítězstvím v Oseku. Želeč si pojistila druhou příčku výhrou s Čimelicemi. Olešník Dudkovým gólem zdolal J. Hradec a neprohrál již osmkrát po sobě. Dačice se v jediném remízovém utkání podělily o body s Protivínem.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 25. KOLA KP

SK ŠEVĚTÍN - SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ 1:3 (1:1)

GÓLY: 34. KUPEC (11) - 23. ŠVEC, 85. ŠIROKÝ, 88. TRČKA.
ROZHODČÍ: ŠAFRÁNEK - REISNER, VICAN. DELEGÁT: SZÜCS. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 40.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, KŘÍHA, SVÁTA – VONEŠ (73. ŠVEJDA), BOHONĚK, P. NOVOTNÝ (87. LUKUCZ), VALTA - R. NOVOTNÝ, HINDY. TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

PLANÁ: FAJFRLÍK – WELZL (46. ŠIROKÝ), HANDREJCH, ANDĚL,  JANOVSKÝ – DO TRUNG, PÖSINGER, POSPÍCHAL, ŠTIAK – ŠVEC, TRČKA. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KUPEC - FAJFRLÍK, DO TRUNG.

Planá je prvním sestupujícím z krajského přeboru a téměř jistě mohou s okamžitým návratem do A třídy počítat i v Ševětíně. Oba celky ze dna tabulky se střetly v předehrávce 25. kola a mírným favoritem byli přece jen domácí. Mužstvo Radima Hešíka ale papírové prognózy nevyslyšelo a díky dvěma brankám v úplném závěru si dokráčelo pro teprve druhou venkovní výhru v sezóně a první na jaře.

V úvodním dějství si oba celky užily útočné hrátky. Plánský Švec nastřelil hlavou už v 8. minutě po přímém kopu spojnici, domácí za pár minut odpověděli brankou Petra Novotného, kterou ale sudí pro ofsajd neuznal. Dál se projevovala největší bolest Ševětínských, tragickou koncovku předvedl z malého vápna Radim Novotný.

Planá je směrem dopředu přece jenom lepší, brejkovou situaci z levé strany zakončil gólem ve 23. minutě Švec – 0:1. Odpovědět mohl Bohoněk, ale jeho střelu z hranice penalty dnes dobře chytající Fajfrlík lapil. Ten si vybral slabší chvilku jen ve 33. minutě, kdy ve vápně fauloval Radima Novotného a sudí Šafránek odpískal pokutový kop. Kapitán domácích Kupec zachoval klidnou hlavu a srovnal na poločasových 1:1, přestože jak Mohamed tak zejména skvělou hlavičkou Petr Novotný klidně mohli překlopit výsledek na domácí stranu.

Ve druhém poločase se tempo hry výrazně zklidnilo, Planá přijela jen s jedním náhradníkem, Maroš Široký vystřídal kapitána Radima Welzla o poločasové pauze. A právě Široký dal vítěznou branku zápasu. Poté, co Petra Novotného vychytal z hranice malého vápna znovu Fajfrlík, se o tři minuty později plánský šutér trefil a otevřel svému mužstvu cestu ke třem bodům - 1:2. Ševětín následně otevřel obranu a byl za to potrestán brankou Trčky po brejkové situaci – 1:3. 


TJ OSEK - FC ZVVZ MILEVSKO 0:3 (0:2)

GÓLY: 7., 27. PETR DVOŘÁK, 62. MARVAN.
ROZHODČÍ: MACKO - KRAUSKOPF, TUPÝ. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 2:3 (BROŽ, BLAŽEČKA – KOMÁREK, KOUTNÍK, PATÁK). DIVÁKŮ: 60.


OSEK: CHALUŠ – KREJČÍ, CARDA, BRABEC, ČAPEK (80. HANÁK) – HOSNEDL, J. HOCH, BLAŽEČKA, MRÁZ, BROŽ – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

MILEVSKO: ŠMITMAJER - M. NOVOTNÝ, VAKOČ, PETR DVOŘÁK (85. P. NOVOTNÝ), KOSOBUD - MÁLEK, MARVAN, KOMÁREK, SEDLÁK, KOUTNÍK (83. ALEXA) – ŠIMÁK (46. PATÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – KOMÁREK

Jak se Oseku vydařil minulý víkend, kdy si odvezl remízu ze Soběslavi a doma porazil Třeboň, aniž by inkasoval, tak v zápase s Milevskem jasně tahal za kratší konec. Trenér Jaroslav Voříšek má starosti se sestavou, dlouhodobě mu chybí Maroušek, oba Balouškové a teď navíc i Kuneš, takže Osek musel lepit jedenáctku hráči z dorostu.

Milevsko pořádně provětralo poslepovanou oseckou sestavu v 7. minutě, Petr Dvořák využil kolmici středem hřiště a po kličce brankáři Chalušovi skóroval – 0:1. Stejný hráč se ve 27. minutě ocitl na penaltě neobsazený a dal svou druhou branku – 0:2.

Na startu druhé půli mohl, nebo spíše měl korigovat stav zápasu domácí Mráz, ale zůstalo u stavu 0:2. Ten ještě v 62. minutě navýšil po standardní situaci a chybě brankáře Chaluše Marvan – 0:3. "Po téhle brance bylo prakticky po utkání. Nevedlo se nám. Hosté byli lepší, fotbalovější, nám se nedařilo kombinovat," zhodnotil zápas kouč Voříšek. Jeho mužstvo se sice nachází na desáté pozici, ale úplně v klidu rozhodně být nemůže. Milevsko se díky tříbodovému importu dotáhlo na svého dnešního soka na pouhý jeden bod.

Milevského Petra Dvořáka, střelce dvou gólů, atakuje domácí Martin Carda. Foto: Jan Škrle


FK OLEŠNÍK - FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 1:0 (1:0)

GÓL: 20. DUDEK.
ROZHODČÍ: KLÁTIL - POLÁK, PŘIBYL. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 2:4 (HELLER, M. STUDNIČKA – KRÁLÍČEK, KUČERA, PRINC, M. VOTAVA). DIVÁKŮ: 100.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB (76. VAŘÁK) – M. STUDNIČKA, ČERVENKA, TRESSL (86. KŘÍŽ), ŠÍMA – DUDEK (67. ŠAHAJDA), ŠTOS. TÝM VEDL ROMAN CHLUMECKÝ.

J. HRADEC: REŠL – M. ŠENKÝŘ, KRÁLÍČEK (81. PRINC), VÖLFEL, M. VOTAVA – KUČERA, T. ŠENKÝŘ, BERÁNEK, BLAŽEK, F. VOTAVA – CHALUPSKÝ. TRENÉR MAREK ČERNOCH.    

NEJLEPŠÍ HRÁČI: M.STUDNIČKA – KUČERA, VOTAVA

Za velmi cennými body proti Jindřichovu Hradci vedl Olešník místo pracovně vytíženého trenéra Táborského Roman Chlumecký. A ten si mohl velmi pochvalovat, jak mužstvo k duelu proti v loňském roce diviznímu týmu přistoupilo.

"Kluci přesně plnili to, co jsme si řekli. Makali jeden za druhého a bojovným výkonem jsme to nakonec dotáhli k vítězství," sdělil Chlumecký redakci krátce po skončení zápasu.

O osudu duelu rozhodla situace ze 20. minuty. Po rohovém kopu domácích se odražený balón dostal na hranici vápna, odkud Lukáš Dudek v pádu propálil vše, co se dalo, a rozhodl zápas – 1:0. Domácí forvard mohl přidat ještě pojistku, ale samostatný únik Dudkovi vychytal brankář hradeckých Rešl.

Kvalitně bránící Olešník hosty nepouštěl do šancí, i když hrál od 30. minuty staženě. Domácí se koncentrovali na jedinou věc, neudělat vzadu chybu, čehož se drželi celou druhou půli a co se jim také povedlo. Díky zodpovědnému kolektivnímu výkonu Olešník bere možná nečekaně tři body.


FC PÍSEK B – SK OTAVA KATOVICE 3:5 (2:1)

GÓLY: 24. ZUŠŤÁK, 26. ŘEŽÁBEK, 58. HRALA – 77., 82. UHER, 2. REPA, 52. HAJDUŠEK, 61. POŽÁREK.
ROZHODČÍ: JAROLÍM – HERZOG, HANES. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 0:1 (HAJDUŠEK). DIVÁKŮ: 105.


PÍSEK B: VARYŠ – ŽUREK, ZUŠŤÁK, VÁCLAVÍK, HUDÁK – VELEK (83. JEVČÁK), HRALA, ŘÍHA, VÁCHAL (75. MACHOVSKÝ) – ŘEŽÁBEK, VOTAVA (64. STRÁSKÝ). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

KATOVICE: HOLÝ – KOUTSKÝ, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, KOČÍ – ZOUBEK, SCHÁNĚLEC, REPA, CIBULKA (17. HROMÍŘ) - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŘEŽÁBEK, ŘÍHA, HRALA – HAJDUŠEK.

Hosté začali zhurta a už ve 2. minutě vedli gólem Repy 1:0. Domácí mladíky to ale tentokrát až tak nezaskočilo a začali na hřišti vládnout. Po dvaceti minutách se hlavičkou prosadil zkušený Zušťák a srovnal na 1:1. A po chvilce už vedli Písečáci. Po centru ze strany se krásně trefil z první Řežábek 2:1. Hra se vyrovnala a oba týmy předváděly kvalitní fotbal. Akce střídaly jedna druhou a domácí několikrát mohli svůj náskok zvýšit. Ale nezdařilo se.

Po přestávce získal obraz hry úplné jiné obrysy. Katovice zabraly a vytvořily si tlak. Tím donutily domácí k chybám. Jednu z nich využil stoper Hajdušek k vyrovnání – 2:2. Ovšem ani to mladíky nepoložilo a znovu šli do vedení po hlavičce Hraly – 3:2.

Jenže Katovice byly naladěny velice ofenzivně a odpor domácích postupně překonaly. Neustále se tlačily dopředu a písecké defenzivě nedopřály oddechu. Výsledkem byly další tři střely, které skončily za Varyšovými zády. Mladí písečtí hráči nestačili vzdorovat nájezdům zkušených hostů a zastavovat je bez chyb. Takže nakonec Katovice přidaly ještě tři zásahy a zcela otočily stav utkání. Postarali se o to postupně Požárek a v rozmezí pěti minut dvakrát Uher – 3:5.

Vladimír Uher (vlevo s Ondřejem Hudákem) se prosadil v závěru střetnutí dvěma góly. Foto: Jan Škrle


SK RUDOLFOV – FK SPARTAK SOBĚSLAV 1:4 (1:2)

GÓLY: 41. KOVAČIČÍN – 13. JANOUŠEK, 37., 58. DVOŘÁK, 81. M. MAZOUCH.
ROZHODČÍ: HOCH – ŽEMLIČKA, KAŠTÁNEK. DELEGÁT: JANÍČEK. ŽK: 0:2 (M. MAZOUCH, NOVÁK). DIVÁKŮ: 100.


RUDOLFOV: TERINGL – PROKEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOCINA (65. PFLEGER), ŠINDELÁŘ, HRBÁČ, KOVAČIČÍN – BAŠČEVAN, JANÁK (71. VEJVAR). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

SOBĚSLAV: KUNÍK – M. HROMADA, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, CHOTOVINSKÝ – M. MAZOUCH, ŠMÍDMAJER, NOHAVA, JANOUŠEK (79. PELTÁN) – FISCHER (70. T. MAZOUCH), DVOŘÁK (86. NOVÁK). TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOVAČIČÍN – KUNÍK, DVOŘÁK.

Diváky, kteří přišli, určitě potěšila úroveň hry ze souboje třetího s prvním. Domácí sice byli po závěrečném hvizdu rozhodčího hocha smutnější, ale určitě museli konstatovat, že viděli zatím nejkvalitnější fotbal. Opravdu bylo znát, že bojují dva celky z absolutní špičky soutěže. Soběslav potvrdila svoji suverenitu, ale vítězství si musela vydřít.

Určitě také její hráči přivítali, že se na hřišti neobjevila ikona rudolfovského fotbalu, Radim Pouzar. Zkušený plejer absolvuje stáž ve španělském Villarealu. A hosté šli do vedení Janoušek, který svoji úspěšnou střelu ze strany ještě opřel o břevno – 0:1.

Domácí se nevzdali a nemínili svoji kůži prodat jen tak lacino. Začali lépe operovat ve středu pole a byli častěji k vidění před Kuníkovou brankou. Kovačičín pálil přesně pod břevno, ale hostující gólman s vypětím všech sil míč za lajnu nepustil. Neuspěl ani Baščevan, který šel na branku sám.

Soběslavští kontrovali smrtícími brejky, které nedaly domácím bekům příležitost k odpočinku. A také díky tomu přidali další úspěch. Stoper Kuna si neporozuměl s  Teringlem. Chtěl mu hlavičkou poslat balon, jenže gólman už vyběhl. Malá domů ho přeskočila, čehož využil Dvořák a dopravil míč do prázdné branky – 2:0. Těsně před koncem zajímavého poločasu padl ještě jeden gól. Hosté faulovali Kovačičína, on sám z přímáku překvapil Kuníka a snížil – 1:2. Soběslavský gólman se při obětavém zákroku zranil o tyč a musel být ošetřován.

Hosté si nechtěli připustit nebezpečnou možnost vyrovnání a přitlačili na pilu. Hřiště patřilo jim a také to i po houževnatém odporu domácích se té pravděpodobnosti opravdu vzdálili. Jako první se o to zasloužil svým druhým gólem Dvořák – 1:3.

Domácí to pochopitelně nepoložili a stále hrozili. Jenže Kunova hlavička k úspěchu nevedla. Zato kontry hostů ano. Po ztrátě balonu ve středu hřiště přišel jejich únik, přečíslení a Milan Mazouch zajistil Soběslavi potřebný klid do posledních minut – 1:4. Navíc ještě jednou zachránila Teringla tyč. Rudolfov mohl alespoň snížit, leč Prokeš neuspěl proti Kuníkovi, i když na něj běžel sám.

Obránce Rudolfova David Ryneš zahrává míč před kanonýrem Soběslavi Martinem Dvořákem. Foto: Ján Honza


SOKOL ŽELEČ – SK SIKO ČIMELICE 2:0 (1:0)

GÓLY: 4. SOKOLT, 63. NOVOTNÝ.
ROZHODČÍ: PETERKA – KORANDA, L. EIBL. DELEGÁT: BENEDIKT. ŽK: 1:0 (NOVOTNÝ). DIVÁKŮ: 50.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PETR – RABIŇÁK (75. PODROUŽEK), ŠVEC, SOKOLT (70. JANOŠÍK), HOLUB (89. ŠINDELÁŘ), KUKUČKA (83. F. FRONĚK) – NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

ČIMELICE: SLAVÍK – ŘEZÁČ, FARA, NĚMEC, PŠENIČKA – NEKL (64. SVOJŠE), ZELENKA, HEGENBART, VITÁK, PÁVEC – SUCHAN (81. T. FRONĚK). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HOVORKA, KOSOBUD, PAVLIČKO – HEGENBART, PÁVEC.

V Želči se utkaly celky, které pomýšlí na přední příčky. Úvod zápasu patřil domácím, kteří se už po čtyřech minutách ujali vedení. Přetažený centr Holuba sklepl Rabiňák na volného Michala Sokolta, pro kterého nebyl problém skórovat z malého vápna do odkryté branky.

Hosté z Čimelic se ukázali jako zdatný soupeř a byli po celý zápas domácím více než vyrovnaným soupeřem. Dokázali si vytvořit několik jasných šancí. Všechny jejich pokusy ovšem zlikvidoval výborný brankář domácích Hovorka. Vytáhl se zejména při střele hostujícího Hegenbarta.

Vítězství domácích pečetil ve druhém poločase útočník Radek Novotný, který se ocitl v 63. minutě sám před brankářem Slavíkem a nezaváhal. Želeč připsala další tři body a patří jí nadále druhé místo za vedoucí Soběslaví. Brankář Hovorka udržel potřetí v řadě čisté konto. Čimeličtí čekají na výhru už čtyři kola.


CENTROPEN DAČICE – FK PROTIVÍN 1:1 (0:0)

GÓLY: 57. TOMAN – 47. J. MIKULENKA.
ROZHODČÍ: SEBERA – KOTALÍK, VYCHODIL. DELEGÁT: BICEK. ŽK: 0:2 (MORAVEC, SLÁDEK). DIVÁKŮ: 70.


DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, CELÝ, VACUŠKA – ŠIMÁNEK, KRTEK, TOČÍK, JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, J. MIKULENKA, HÁLA (70. SLÁDEK), ROTHBAUER – R. VOJTA, FIALA (65. KUČERA), Z. VOREL, RŮŽIČKA – J. VOREL, MORAVEC. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JINDRA, ZEJDA, TOMAN – J. VOREL.

Protivín podruhé v tomto týdnu cestoval na hřiště soupeře, Centropen měl znovu výhru domácího prostředí. V Dačicích se hrál ofenzivní zápas od prvních minut a zejména na domácím týmu byly vidět elán a touha po třech bodech, které jsou v momentální situaci hodně potřeba. Po Jindrově centru orazítkoval Točík tyč a Toman dorážel do sítě, ale z ofsajdové pozice.

Druhou půli začal skvěle hostující tým, když po dvou minutách domácí Mašát zaspal a Jaroslav Mikulenka pohodlně skóroval. Zároveň zaznamenal jubilejní čtyřicátou brankou Protivína. Dačice se tlačily dopředu a po zásluze vyrovnaly. Šimánek našel Martina Tomana a ten levou nohou na zadní tyč překonal brankáře Hanuse. Poté Jindra zahrával rohový kop, přesně našel Kněžínka a jeho pokus orazítkoval tyč.

Hosté se i bez špílmachra Prášila dokázali se dostávat do šancí z brejkových situací. Dačice v těchto chvílích podržel skvěle chytající Zejda. V závěru utkání mohli rozhodnout domácí. Janák zatáhl míč, naservíroval ho Tomanovi a ten trestuhodně minul prázdnou branku. Obě mužstva si tak rozdělila po bodu.


NE 14. května: 17.00 TJ Hluboká nad Vltavou - Jiskra Třeboň

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Ján Honza, Jan Škrle