Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dárek mi chlapci dali k šedesátinám pěkný, říká kouč vítěze kraje Václav Domin

 
středa, 29. června 2022, 18:01

Trenér Václav Domin slíbil, že krumlovský Slavoj do tří let vrátí zpět do divize. A jak řekl, tak učinil. Zelenobílí vyhráli krajský přebor s náskokem dvou bodů na druhý Olešník. „Je hezký pocit něco vyhrát,“ říká spokojeně lodivod letošního šampiona kraje.

Byl před sezonou postup do divize vaším cílem?
My jsme z divize spadli před třemi lety a sliboval jsem, že se do tří let chceme vrátit. To se nakonec povedlo. Podmínkou bylo ale pouze vítězství, ne postup z druhého či třetího místa.

Jak probíhaly oslavy?
Oslava samozřejmě proběhla, byla připravena před posledním zápasem, který nás čekal, a všichni dobře víme, že poslední krok bývá nejtěžší. Nakonec jsme ho zvládli a myslím si, že jsme si oslavy v pohodě užili.

Brzy oslavíte 60. narozeniny, dalo by se mluvit o jakémsi předčasném dárku v podobě postupu?
Hlavně mám dvacáté výročí od vítězství a postupu z krajského přeboru do divize, kam jsem před dvaceti lety na rok přesně postoupil a letos se to povedlo znovu. Takže dárek mi chlapci dali k šedesátinám pěkný (usmívá se).

Byl to váš největší úspěch v kariéře?
V té trenérské ano, jeden z největších.

Společně s Olešníkem jste nastříleli nejvíce branek a zároveň jich nejméně inkasovali, je to něco, za co jste chválil své svěřence?
Určitě. Trochu se nám na jaře zasekl brankostroj, hrajeme systém 3-5-2, snažíme se hrát ofenzivně. Co se týče defenzivy, je to zásluha jak obrany, tak kvalitního brankáře. Podíl na tom má ovšem celý tým.

Jsou v jednání nějaké posily?
Jednáme o nich, nějaké posily jsou rozjednané. Kádr moc široký nemáme, máme hodně mladých kluků, na lavičce jsou většinou i dorostenci, takže pro příští ročník chceme určitě posílit.

S čím půjdete do příštího ročníku divize?
Chtěli bychom pokračovat v našem ofenzivním fotbale, ale mezi krajským přeborem a divizí je rozdíl, takže uvidíme, jak se s tím popasujeme.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Facebook, video Jan Míka