Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov porazil J. Hradec 2:1, Soběslav po skvělém úvodu veze výhru z Milevska

sobota, 29. dubna 2017, 18:42

Z větší části odložené 23. kolo krajského přeboru mělo v sobotu na programu pouze dvě utkání. Od 16 hodin se na českobudějovickém Složišti utkal Rudolfov s J. Hradcem. Zápas, ve kterém si oba týmy znovu zvykaly na nový povrch, nenabídl bůhvíjaký fotbal, ale méně to vadilo týmu Otakara Matouše, který zvítězil pošesté v řadě, tentokrát 2:1, a je v tabulce druhý. Ve druhém zápase porazil lídr ze Soběslavi Milevsko 3:2, když už o poločase vedl o tři branky.

SK RUDOLFOV - FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 2:1 (1:1)

GÓLY: 23. POUZAR (11), 79. BAŠČEVAN - 4. VÖLFEL.

ROZHODČÍ: PETERKA - REISNER, HANES. DELEGÁT: ŠAFRÁNEK. ŽK: 5:3 (JANÁK, NOVOTNÝ, ŠINDELÁŘ, POUZAR, KOCINA – M. VOTAVA, CÍSAŘ, KRÁLÍČEK). DIVÁKŮ: 50.


RUDOLFOV: TERINGL – RYNEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, PROKEŠ – HRBÁČ, ŠINDELÁŘ, KOVAČIČÍN, POUZAR – JANÁK (46. KOCINA), BAŠČEVAN (89. VEJVAR). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

J. HRADEC: REŠL – M. ŠENKÝŘ (85. BLAŽEK), CÍSAŘ, VÖLFEL, M. VOTAVA – T. ŠENKÝŘ, ČERNOCH, BERÁNEK, KUČERA (42. KRÁLÍČEK) – CHALUPSKÝ (78. PRINC), F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.     

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HRBÁČ, ŠINDELÁŘ – F. VOTAVA, ČERNOCH, BERÁNEK

Rudolfov si přeložil utkání s Jindřichovým Hradcem na umělý trávník na Složišti. „Oba jsme chtěli hrát, nechtěli jsme zápas odkládat, takže jsme to přeložili na umělku od 16 hodin,“ sdělil včera redakci trenér Rudolfova Otakar Matouš, který si byl v pátek ráno prohlédnout domácí hřiště, kde napadlo pět centimetrů sněhu.

Přestože oběma mužstvům dělal povrch viditelné problémy a zápas byl plný nepřesností, došlo i na několik gólových situací. Rudolfov začal vlažně a Jindřichův Hradec ho za to ztrestal hned ve 4. minutě. Rohový kop prodloužil Václav Císař na Michala Völfla a ten otevřel skóre – 0:1. "Za posledních pět šest zápasů byl J. Hradec nejkvalitnější soupeř, kterého jsme potkali," řekl po zápase redakci zpravodaj Petr Hlubocký.

Lépe hrajícímu soupeři se ale domácí začali v budějovickém azylu od desáté minuty vyrovnávat. Šindelář mohl po samostatném úniku srovnat, ale trefil jen brankáře Rešla, od kterého šel míč na roh.

Vyrovnání se Matoušova družina dočkala až ve 23. minutě, Rešlem ve vápně faulovaný Radim Pouzar sám proměnil pokutový kop – 1:1. Ještě před odchodem do kabin mohl jít Rudolfov do vedení, ale Baščevan trefil pouze hostujícího beka, který stál na brankové čáře. Okamžitě z protiútoku zahrozil Filip Votava, jenže střílel jen vedle Teringlovy brány.

Fotbalově to ani z jedné strany nebylo úplně na pět hvězdiček, ale nakonec byli přece jen šťastnější "domácí", kteří si o tři body řekli zlepšenou hrou ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Rozhodující okamžik se odehrál v 79. minutě. Hrbáč vymotal u postranní lajny několik hráčů, nacentroval před bránu a Baščevan špičkou kopačky rozhodl – 2:1.


FC ZVVZ MILEVSKO - FK SPARTAK SOBĚSLAV 2:3 (0:3)

GÓLY: 62. BARDA (11), 71. KOUTNÍK - 13. FISCHER, 19. ŽALDA, 26. DVOŘÁK.

ROZHODČÍ: KRČÍN - TUPÝ, KAŠTÁNEK. DELEGÁT: EIBL. ŽK: 0:3 (KUNÍK, BOHÁČ, NOHAVA). ČK: 0:1 (73. ŽALDA) DIVÁKŮ: 100.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, P. NOVOTNÝ (46. PATÁK), KOSOBUD – MÁLEK, MARVAN, KOMÁREK, BARDA – KOUTNÍK, ŠIMÁK (46. SEDLÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

SOBĚSLAV: KUNÍK -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, HROMADA – PELTÁN, NOHAVA (84. M. MAZOUCH), ŽALDA, FISCHER (87. JANOUŠEK) – ŠMÍDMAJER (90. POLIŠENSKÝ), M. DVOŘÁK (75. T. MAZOUCH). TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NEHLÁŠENO – CHOTOVINSKÝ

Na milevské umělce se hrál duel dvou naprosto odlišných poločasů. V tom prvním měla jasně navrch hostující Soběslav, svou převahu korunovala třemi brankami a vytvořila si dostatečný náskok. Ve druhé půli sice domácí snížili a proti oslabenému lídrovi se snažili o vyrovnání, ale nedosáhli na něj.

Milevsko nehrálo v úvodní části dobře, ve 13. minutě jeho obrana propadla a Robert Fischer otevřel účet zápasu – 0:1. Převahu vedoucího týmu tabulky dokumentoval o šest minut později Žalda a bylo to už 0:2. Ani to ale Soběslavi nestačilo, Milevsko se nebylo schopné dostat do kloudné šance a naopak potřetí inkasovalo, když si s gólmanem Pavlem Dvořákem pohrál jeho jmenovec Martin a upevnil si svou pozici na čele tabulky střelců – 0:3.

Důležitý krok udělal o poločasové pauze kouč domácích Miroslav Strnad. Na hřiště poslal Jaroslava Patáka a Lukáše Sedláka, kteří do té doby mdlý výkon Milevska výrazně pozvedli. Zlepšený herní projev měl za následek i branky. Nejprve po faulu ve vápně snížil na 1:3 z penalty Barda a následně v 71. minutě Koutník dostal domácí na dostřel – 2:3. Ti vycítili svou šanci. Za dvě minuty po snižující brance navíc dostal střelec jedné z branek Žalda za nesmyslný zákrok loktem do krku červenou kartu, a Soběslav se tak začala o deseti strachovat o výsledek. Milevsko zvýšilo obrátky, vytvořilo si závěrečný nápor, ale žádnou jasnou střeleckou možnost. Hosté ubránili tříbodovou výhru a na čele přeboru mají po neúplném 23. kole desetibodový náskok.

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach, Jan Škrle