Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 11. kole KP

 
čtvrtek, 14. října 2021, 12:30

Jižní Čechy - Podzim v krajském přeboru jde pomalu do finále. O minulém víkendu odehráli fotbalisté už 11. kolo nejvyšší krajské soutěže. Vedoucí Český Krumlov prohrál druhý zápas v sezoně, první porážku má na kontě už i Olešník, který padl v Oseku. Bodové rozdíly mezi předními celky tabulky jsou nyní minimální a souboj o krále podzimu bude ještě hodně zajímavý. Junior Strakonice zaznamenal nejvyšší výhru v krajském přeboru, když Blatnou rozstřílel na jejím hřišti 1:8. Situace Blatné už začíná být povážlivá, neboť poslední celek tabulky stále čeká na první bod.

 

Kompletní výsledky 11. kola krajského přeboru

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FC MAS Táborsko B – Slavoj Č. Krumlov 1:0 (0:0)

Góly: 58. Škrleta. Rozhodčí: Jevčák - Němec, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 4:0 (Činčura, Voneš, Brabec, Lazarchyk). Diváků: 175.

Táborsko B: Zadražil – Lazarchyk, Mácha, Fišer, Koblasa (46. Ott) – Vozihnoj (90. Marcolla), Jansa, Kabeš (46. Voneš), Činčura (86. Brabec) – Čapek, Škrleta (74. Zeman). Trenér M. Jelen.

Český Krumlov: Beránek Š. - Paráček, Kabele, Švec – Strapek, Kuna, Novák, Tůma, Vávra – Růžička, Vaněk (74. Poláček). Trenér V. Domin.

Nejlepší hráči: Zadražil, Mácha, Fišer, Čapek – nehlášeni.

Miroslav Jelen (trenér Táborska): „Konečně jsme po čtyřech venkovních utkání hráli doma a zápas se nám vydařil. Přivítali jsme velmi silného soupeře a kvalita utkání tomu odpovídala. Celé utkání bylo vyrovnané, přičemž nás v první půli podržel brankář Zadražil. Ve druhé půli jsme se dostali v 65. minutě do vedení Škrletou, jemuž nahrál do brankové příležitosti Čapek. Ke konci zápasu nás soupeř zatlačil na naši polovinu, ale těsné vítězství jsme si pohlídali. Pochválit musím celou obranu za druhou nulu v řadě.“

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Utkala se dvě mužstva z popředí tabulky a tomu odpovídala úroveň zápasu. My jsme prakticky ztroskotali na výborném výkonu domácího brankáře.“

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TJ Osek – FK Olešník 2:1 (1:0)

Góly: 40. Sigmund, 49. (pen.) J. Říský - 58. (pen.) Toth. Rozhodčí: Polák – Panský, Votava. Delegát: Němeček. ŽK: 1:6 (Němeček – Vojta, Řehoř, Šíma, Miklík, na střídačce Chlumecký a Toth). Diváků: 150.

Osek: Křížek - Gondek, Němeček, Kubiš, Brabec - Čapek, Hosnedl, Říský Jakub, Hoch, Sigmund – Mrkvička (56. Kinkor). Trenér: J. Mráz.

Olešník: Miřátský - Miklík, Heller (22. Toth), Kalášek Vojta- Beko, Řehoř, Nohava, Lafata, Šíma – Štěch. Trenér: R. Chlumecký.

Nejlepší hráči: Němeček, Kubiš, celý tým – nehlášeno.

Josef Mráz (trenér Oseku): „Horko těžko jsme dávali sestavu dohromady. Ještě v poledne před zápasem jsme nevěděli, kdo nastoupí. Myslím si, že jsme v prvním poločase byli lepším týmem a měli jsme vést větším brankovým rozdílem. Ještě za stavu 2:0 v druhé půli jsme měli snad tisíciprocentní šanci. Tu jsme neproměnili a hosté začali přebírat otěže zápasu. Z penalty snížili a zle nám zatápěli. Naštěstí své šance neproměnili. V závěru zápasu jsme měli další dvě tutovky, ale ty vychytal skvělý brankář hostů. Bylo to vydřené vítězství, které stálo všechny hráče mnoho sil. Celý tým zaslouží velkou pochvalu."

Roman Chlumecký ( trenér Olešníku): „Domácím gratuluji k vítězství. V prvním poločase byl lepší domácí tým, ve druhém zase my. Budu fandit Oseku, aby do konce soutěže vše vyhrál a postoupil do vysněné divize, jak na začátku v klubu vyhlašovali. My už tam jezdit nechceme a ani nepojedeme. To raději zaplatíme pokutu. Pana rozhodčího Poláka budeme na další zápasy vetovat, taková je jeho vizitka. Kluky musím dát v týdnu dohromady, abychom se připravili na Strakonice.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 1:0 (1:0)

Góly: 45. Prokeš. Rozhodčí: Přibyl - Mach, Votava. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (Kovačič, Teringl – Kálal). Diváků: 100. Hostující Barda nedal penaltu.

Rudolfov: Teringl - Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš- Tušl (90. Rampa), Kovačičin, Sládek, Vejvar (81. Říha), Paiger (65. Keřka) - Janák. Trenér J. Nárovec.

Milevsko: Dvořák- Kálal, Marvan, Pich (74. Velek), Hejl – Málek, Přibyl (46. Souček), Kortan – Kutil (46. Süsmelich), Hadáček. Trenér M. Strnad.

Nejlepší hráči: Kovačičin, Hajný, Teringl, celý tým – Dvořák.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Z mého pohledu se hrál celkem zajímavý zápas. Soupeř chtěl odčinit domácí debakl s Osekem, zatímco my jsme chtěli potvrdit bod z Dražic. První poločas patřil nám. Hráli jsme aktivně, soupeři nedávali moc prostoru a vypracovali jsme si několik šancí, při nichž hosty podržel brankář. Do vedení nás dostal ve 45. minutě Štěpán Prokeš, který hlavou usměrnil výborně rozehraný trestný kop Kovačičina. Do druhého poločasu změnili trenéři Milevska rozestavení a postupně získali herní převahu. Po jednom ze zákroků v našem vápně rozhodčí odpískal penaltu, kterou však milevskému Bardovi výborným zákrokem zlikvidoval brankář Teringl. Milevsko se nechtělo smířit s porážkou a tak trenéři poslali na hřiště dalšího útočníka. Hosté zjednodušili hru a vsadili vše na nakopávané míče do vápna. S těmi si však naše obrana dokázala poradit. A protože jsme z několika brejků do otevřené obrany nedokázali hostujícího brankáře překonat, skončilo utkání našim těsným vítězstvím. Bohužel, před příštím zápasem v Oseku nám ze sestavy vypadli další dva hráči, kapitán Honza Novotný a Filip Paiger. Oba si obnovili svalová zranění.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Černá série našeho mužstva pokračuje. Prohráli jsme na hřišti Rudolfova a bohužel opět zbytečně. Stále se opakující chyby v defenzivě a neproměňování šancí nás sráží do kolen. V remízovém zápase jsme neproměnili penaltu a znovu jedeme domů bez bodů. V první půli byl lepším mužstvem Rudolfov, ve druhém poločase jsme to byli naopak my. Padla na nás deka a mužstvo se musí konečně oklepat a nakopnout. Určité varianty existují a to zejména ve vedení týmu.“

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Protivín 3:1 (1:1)

Góly: 22. Dobal, 73. Hudeček, 90. T. Maxa - 5. (pen.) J. Vorel. Rozhodčí: Lepič - Němec, Jevčák. Delegát: Přibyl. ŽK: 2:1 (Dvořák, T. Maxa – Kvasnička). ČK: 0:1 (46. Hanus). Diváků: 180.

Týn: Vachuta – Boček, Vařil, Dvořák (66. Mezera), Mravec – Stoklasa, Dobal, T. Maxa, Hudeček, Meidl – Štos (90. Kubík). Trenér Mareš.

Protivín: Hanus - Kvasnička, Nedvěd, Z. Vorel, Zach - Hrachovec (46. Hrynevich), Bečvář, Štěpka, Dan (83. Sháněl), J. Vorel – Říha. Trenér: M. Říha.

Nejlepší hráči: Dobal, Boček - J. Vorel, Bečvář.

Václav Mareš (trenér Týna): „Zápas s Protivínem moc fotbalové krásy nenabídl. Hosté hráli ze zabezpečené obrany, my jsme se do jejich zahuštěné obrany těžko dostávali. Chyběl nám důraz, vázla nám kombinace a především lepší pohyb. Jak už je u nás asi tradicí, nezvládáme začátky zápasu. V 5. minutě jsme udělali zbytečný faul v pokutovém území a hosté se ujali vedení 1:0. Vyrovnání přišlo v 25. minutě, kdy se po rohu Jana Meindla trefil hlavou Vladimír Dobal. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se musíme zlepšit ve všech směrech, být trpěliví a čekat na naši šanci. V 50. minutě vyslal náš nejlepší hráč Vladimír Dobal přesným pasem Dvořáka, ten udělal kličku hostujícímu brankáři, který ho fauloval a po zásluze dostal červenou kartu. Ve zbytku utkání jsme obléhali hostující branku, ale nedařilo se nám vstřelil druhý gól. Vysvobození přišlo až v 75. minutě, kdy se z vápna přesnou střelou k tyči prosadil Jakub Hudeček. Pojistku přidal v 90. minutě Tomáš Maxa po akci Vladimíra Dobala. Z předvedené hry samozřejmě radost nemám, ale i takové zápasy prostě bývají.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Již v páté minutě jsme šli do vedení díky proměněnému pokutovému kopu Míry Vorla. Ve 22. minutě domácí po rohu vyrovnali a pak se hrálo převážně mezi vápny bez šancí. K vidění byla pouze spousta nepřesností na obou stranách. Rozhodující moment zápasu přišel ve 47 minutě, když byl našemu brankáři odpískán faul na domácího hráče, který postupoval sám na bránu, a byl vyloučen. V oslabení jsme se již soustředili na udržení nerozhodného stavu. Dvacet minut jsme domácí do žádné šance nepustili, ale v 73. minutě se technickou střelou z vápna prosadil domácí Hudeček, čímž definitivně rozhodl o vítězi.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sokol Sezimovo Ústí – SK Jankov 0:3 (0:1)

Góly: 38. Kollár, 52. Voráček, 90. Mizera. Rozhodčí: Dunovský - Krčín, Kollmann. Delegát: Bicek. ŽK: 2:0 (J. Škarda, Říha). Diváků: 60.

Sezimovo Ústí: Vanýsek - J. Škarda, Pavelka Brůžek, Sazma (46. Prokeš) - V. Škarda, Trantýr (72. Bartáček), Podroužek, Říha, Hladík - Hoffmann. Trenér L. Šebek.

Jankov: Komárek – Fajtl, Honner (13. Lovička), Lošek, Schönbauer – Řehoř, Voráček, Kroneisl (82. Beránek), Kollár, Sypal (79. Kočer) – Benda (58. Mizera). Trenér P. Kadlec.

Nejlepší hráč: nikdo - Lošek, Kollár.

Ladislav Šebek (trenér Sezimova Ústí): „Utkání celkově nemělo valnou úroveň, výkon z naší strany byl spíš katastrofální. Jankov vyhrál zcela po zásluze.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Utkání celkově příliš fotbalové kvality nepřineslo. My jsme mohli přidat další branky, když jsme dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci a několikrát domácí podržel jejich brankář. Domácí za stavu 0:1 svojí gólovou příležitost po standardní situaci neproměnili a tak utkání skončilo naší zaslouženou výhrou.“

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FK Tatran Prachatice – SK SIKO Čimelice 4:0 (1:0)

Góly: 3. a 62. Babka, 67. M. Sedláček, 78. Pecka. Rozhodčí: Klátil - Albert, Izugrafov. Delegát: Albrecht. ŽK: 3:0 (Hornát, M. Sedláček, Babka). Diváků: 100.

Prachatice: Hopfinger – Jarda Rauscher, Kupka, Pravda, Hušek– Hornát, Makoš (62. Kasík), Sova, M. Sedláček - Babka, Pecka. Trenér J. Raušer.

Čimelice: Nosek – Rambous (23. Říha), Listopad, Pšenička, Hegenbart – Smetana, Káš, Maršík, Šťástka – Petřík, Mezera. Trenér T. Smrčina.

Nejlepší hráči: Babka, Kupka, Hušek – Maršík.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Důležitý zápas po nepovedeném vystoupení ve Strakonicích jsme zvládli na výbornou. Celé utkání jsme měli pod kontrolou a kdybychom proměnili šance v prvním poločase, mohli jsme zápas rozhodnout dříve. Moc mě těší nula vzadu a to, že si teď můžeme zahrát souboj o první místo.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Výsledek bohužel koresponduje s tím, v jaké personální situaci se nyní nacházíme a začíná se nám vracet i tréninková docházka. Domácí měli zápas po celou dobu pod kontrolou a my jsme toho v utkání bohužel moc neukázali.“

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TJ Blatná – Junior Strakonice 1:8 (0:3)

Góly: 58. Čadek – 19. a 47. Krejčí, 21. a 26. Krýsl, 88. a 90. Máška, 72. Zahrádka, 76. Rozhoň. Rozhodčí: Žemlička - Brom, Žurek. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:1 (Peleška, Čadek, Král, Kůst – Rozhoň). Diváků: 150.

Blatná: Peroutka - Hrádek F., Hlaváč, Bláha, Peleška - Král, Prokopec (75. Hrádek), Kůst, Říha – Čadek (70. Antoš), Šimůnek. Trenér J. Voříšek.

Strakonice: Kozlík - Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha - Nosek, Benedikt, Zelenka, Zahrádka (88. Petráň) - Krejčí (84. Lízal) - Krýsl (76. Máška). Trenér L. Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: nehlášeni - Šimek a Nosek.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Utkání se Strakonicemi ukázalo, kdo je pánem na hřišti. Zvlášť, když jsme hostům po školáckých chybách darovali dva úvodní góly. Přesto, že první čtvrthodina slibovala naše zmrtvýchvstání, nakonec to byl opět debakl. Nezbývá, než pracovat dál a poprat se o nějaký dílčí úspěch.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Okresní derby zcela jasně ovládl Junior Strakonice, který si ze hřiště v Blatné udělal střelnici. V 10. minutě jsme měli první velkou příležitost z trestného kopu, Rozhoň však svůj pokus poslal těsně nad břevno. V 15. minutě chtěl domácí Šimůnek překvapit našeho brankáře zdálky, ten mu ale radost překazil. Hned z protiútoku připravil Nosek tutovku Krýslovi, ten chtěl akci ještě vyšperkovat přihrávkou Zahrádkovi, ale místo gólu přišel odkop od branky. O tři minuty později už to Junioru vyšlo, když Rozhoň poslal balón za obranu, kde ho převzal Krejčí, u něhož je jistota, že dobře zakončí, a bylo to 0:1. Ve 20. minutě jsme šli do dvoubrankového vedení, když Šimek využil nedorozumění v domácí obraně, přihrál na nabíhajícího Krýsla, který pěkným volejem přesně trefil na 0:2. Ve 27. minutě už to bylo o tři góly. Zelenka vzduchem přihrál Krýslovi, jenž si balón dobře zpracoval a ještě lépe zakončil. Domácí se k zakončení dostávali jen ojediněle. Slušné parametry měl Šimůnkův trestný kop ve 40. minutě, avšak Kozlík jeho pokus vyrazil na roh. Hned v úvodu druhé půle jsme rozjeli pěkný útok, při kterém Zelenka vysunul Noska, ten pronikl do vápna, zpětnou přihrávkou našel Krejčího a ten zakončil na 0:4. V 57. minutě korigoval domácí Kadlec z trestného kopu na 1:4. V 71. minutě vyhrál Zahrádka běžecký souboj s domácím obráncem a střelou od břevna do branky zvýšil na 1:5. V 76. minutě jsme kopali Zahrádkou rohový kop a Rozhoň dal hlavou na 1:6. V závěru utkání excelovali naši střídající hráči. V 88. minutě namazal Lízal Máškovi, který prostřelil Peroutku a upravil na 1:7. V poslední minutě se po přesném centru Petráně hlavou znovu prosadil Máška a uzavřel tak na konečných 1:8. Byla to naše nejvyšší výhra v krajském přeboru."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiskra Třeboň – TJ Dražice 0:0

Rozhodčí: Brom - Peterka, Albert. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:2 (Zavadil, Tůma - M. Stuchlík, J. Štecher). Diváků: 120.

Třeboň: Skála – Bartl, Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Radosta, Collin, Kubata, Týnavský (58. Matoušek) – Franěk (58. Tůma), Hromádka. Trenér P. Skála.

Dražice: Baka – Mareš (71. Běhoun), Studenovský (90. Řezník), Veselý (82. Machart), Novotný - D. Štecher, L. Stuchlík, J. Štecher, Turek – Hojdar, M. Stuchlík. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: nikdo – Baka, celý tým.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Čekal nás nepříjemný soupeř, neboť Dražice na podzim prohrály jediný zápas, a to v Českém Krumlově. Hrají takový poctivý fotbal, řekl bych. Ukázalo se to hlavně v prvním poločase, kdy měli hosté víc ze hry a nám se naopak nedařilo. Druhý poločas už se vyvíjel lépe pro nás a měli jsme také dvě velké příležitosti skórovat Bartošem a Tůmou. Ty jejich šance asi měly skončit gólem. Celkově si ale myslím, že remíza je spravedlivá.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Bohužel, ani v tomto zápase jsme se nedokázali prosadit gólově. A protože gól nedali ani domácí hráči, odvážíme si z Třeboně další bezgólovou remízu v řadě.“

 

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama