Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Patrik Hrachovec: Jsme u všeho podstatného, máme to v rodině

 
pátek, 1. října 2021, 15:47

„Anglický“ týden načali fotbalisté Protivína úspěšně. Nejprve vyhráli poněkud překvapivě po náročné svatební oslavě v Rudolfově a v úterý zdolali doma Strakonice. Jedním z hrdinů obou duelů byl protivínský mladíček Patrik Hrachovec (21), jehož jsme vybrali jako Muže kola.

Den před sobotním utkáním v Rudolfově jste slavili svatbu spoluhráče Jaromíra Vorla. Bylo náročné oslavovat a druhý den hrát fotbal?
Svatba byla náročná, protáhla se až do ranních hodin, přistoupili jsme k tomu ale zodpovědně, neboť jsme si byli vědomi, že druhý den hrajeme zápas.

Mimochodem, co dostali novomanželé od týmu za dárek?
Kromě naší účasti mezi sebou běžně vybíráme peníze, které dáváme do obálky a to je náš společný týmový dárek.

V Rudolfově jste vyhráli, takže náročná noc z pátka na sobotu se vůbec neprojevila?
Do Rudolfova jsme odjížděli pouze s jedním náhradníkem, dorostencem Tomášem Shánělem. Jeli jsme tam spíš překvapit. Říkali jsme si, že buď schytáme pořádný debakl, nebo že urveme nějaké těsné vítězství. Potvrdilo se to druhé a získali jsme cenné tři body, které nám pomohly odpíchnout se k úterní výhře se Strakonicemi. Navázali jsme takovou malou vítěznou šňůru, tak snad nám to vydrží.

V devadesáté minutě jste se blýskl sedmdesátimetrovým sprintem, načež jste byl faulován a z následné standardky padl rozhodující gól utkání. Po devadesáti odehraných minutách a probdělé noci to byl obdivuhodný výkon…
Posledních dvacet minut už jsem toho měl docela dost. V devadesáté minutě se ale otevřela rudolfovská obrana, naskytl se prostor a vycítil jsem šanci dát gól. Zároveň jsem si říkal, že to bude můj poslední sprint v zápase. Domácí obránci mě naháněli a vlastně jim už nezbývala jiná možnost než mě faulovat.

…a spoluhráč Hrynevich pak dal rozhodující branku.
My jsme se nejprve trochu zlobili, protože to byl dost hraniční zákrok a myslím si, že domácí hráč mohl klidně vyfasovat i červenou kartu. V poslední minutě už by mnoho neřešila, ale štvalo nás to. Z následného trestného kopu jsme pak ovšem dali gól, takže jsme byli spokojení. To byla samozřejmě lepší satisfakce než případná červená karta pro soupeře.

Váš starší bratr Václav hrající ČFL za Písek se po konci úterního třetiligového duelu s Admirou Praha dostal do potyčky s hráči soupeře. Rozebírali jste spolu doma ten moment?
Já jsem na tom zápase byl osobně přítomný a tu potyčku na konci zápasu jsem viděl. Ono to utkání bylo vyhrocené už od začátku. Pak přišel vyrovnávací gól v 94. minutě, který Písecké nepotěšil a strhla se mela. My to máme v rodině, že jsme vždy u toho podstatného, takže se tam ocitl i brácha (úsměv). Dostal trest na čtyři zápasy, takže si teď od fotbalu odpočine.

Jak se těšíte na příští zápas s Třeboní?
Se sousedem v tabulce to bude těžké, budeme však chtít potvrdit výhru se Strakonicemi a naplno bodovat. Bylo by dobré konečně se odpoutat ze spodku tabulky a posunout se nahoru. Snad to zvládneme.

Mužem kola jste byl zvolený za výborný výkon v duelu se Strakonicemi, který jste v šestadvacáté minutě rozhodl právě vy. Jak ten gól padl?
Nebyl to moc koukatelný zápas, spíš taková nakopávaná. Po jedné akci Strakonic jsme šli do brejku. Ondra Kvasnička nakopl míč z naší poloviny dopředu a našel mě. Já jsem postupoval proti dvěma bránícím hráčům. Přemýšlel jsem, že udělám kličku, pak jsem ale vystřelil na zadní tyč.

Jak jste spokojený s dosavadním průběhem sezony?
Na úvod jsme měli těžký los a zvládli jsme utkání v Čimelicích, s čímž jsme moc nepočítali, protože se nám tam tradičně nedaří. Pal ale následovala šňůra pěti zápasů bez vítězství a ocitli jsme se dole. Pod námi byly jen Blatná a Sezimovo Ústí. Poslední dvě výhry nás ale nakoply, takže věřím že nám to vydrží. Rádi bychom se pohybovali někde kolem šestého místa, abychom neměli starosti s udržením.

Před časem se v Protivíně šuškalo, že byste rádi zabojovali o divizi. Je to stále aktuální?
Hovořili jsme o tom před dvěma roky, kdy se nám vydařil podzim a byli jsme v euforii. Já osobně bych si divizi rád vyzkoušel, myslím si však, že musíme zůstat nohama na zemi. V současné době není v Protivíně tým, který by mohl hrát divizi. Na to jsou jiní adepti, jako Český Krumlov, Prachatice nebo Olešník. My budeme rádi, když budeme hrát v klidném středu tabulky.

Ideální sestava 1. kola krajského přeboru

Adam Zadražil (Táborsko B)

Jan Novotný (Rudolfov), Jakub Kalášek (Olešník), Marian Horka (Dražice), Jakub Kabele (Č. Krumlov)

Patrik Hrachovec (Protivín), Jiří Štecher (Dražice), Antonín Sypal (Jankov), Jakub Rauscher (Prachatice),

Leoš Hromádka (Třeboň), David Říský (Osek)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle