Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov nezvládl závěr s Protivínem, Jankov ukončil sérii porážek v Třeboni

 
neděle, 26. září 2021, 15:59

Jihočeský kraj – V devátých zápasech podzimní části nejvyšší soutěže kraje se většinou dařilo hostujícím týmům. Protivín překvapil závěrečným dvougólovým finišem v Rudolfově, Dražice odvezly bod z Oseka, byť ztratily náskok o dvě branky. Čimelice musely po přestávce otáčet stav u S. Ústí, na body se nadřel i vedoucí Č. Krumlov v Týně. V nedělním dopoledním duelu dvou mužstev, kterým se delší dobu nedaří, vyhrál Jankov na hřišti Třeboně. Neporažený Olešník se vrátil na druhou příčku.

Druhý Rudolfov vstupoval do utkání bez Hrbáče s Šindelářem a dlouhodobě zraněného Pouzara. Na trávníku se neúčast tří nejzkušenějších hráčů projevila, byť domácí drželi náskok po Paigerově gólu až do 80. minuty. Marodka je plná i v Protivíně, který šest kol po sobě nezvítězil. Samotný závěr s Rudolfovem ale zvládl dokonale. Bečvářovým volejem vyrovnal, a když se schylovalo k remíze, běžela třetí minuta nastavení, zvrátil stav Bělorus Hrynevich, který tečoval střelu za Keřkova záda. V protivínském táboře zavládla obrovská radost.

Sezimovoústecký Sokol držel poločas velice slibný výsledek a naději na rozšíření bodového konta. Čimelice začaly aktivně a vypracovaly si dvě velké možnosti, pak převzali taktovku překvapivě domácí. Po půl hodině otevřeli skóre Hoffmannem, ale pohříchu to byla jediná proměněná šance. „Po přestávce přišlo z naší kabiny mužstvo, které se nechtělo porvat o vítězství a Čimelice zcela zaslouženě otočily zápas,“ posteskl si sezimovoústecký předseda Ladislav Šebek, jehož Sokol podlehl Čimelicím 1:2 zásluhou dvou gólů Daniela Petříka v rozmezí čtyř minut.

Krumlovský lídr sice dokráčel v Týně za povinnými body, ale Olympie mu nic nedarovala zadarmo. Ba naopak. „Jsem zklamaný z výsledku, myslím si, že na minimálně bod jsme měli,“ mrzelo domácího trenéra Václava Mareše. Slavojáci dvakrát vedli, ale domácí dokázali vždy srovnat. V 76. minutě si vzal poslední slovo nejlepší kanonýr přeboru Růžička a třetím gólem stanovil výsledek 3:2 pro hosty, kteří byli na rozdíl od Týnských mimořádně produktivní a ze čtyř šancí proměnili tři.

Prachatice byly proti poslední Blatné jasným favoritem a papírové předpoklady naplnily již v první půli, kdy si vytvořily konečný náskok o dva góly. Tatran udeřil poprvé již v 7.minutě po vyšachování blatenské obrany se trefil Jakub Rauscher, druhý gól přidal do šatny premiérově navrátilec Adam Kasík. „Náš zmar a další oslabení navíc ještě korunovalo zbytečné vyloučení Filipa Čadka. Domácí si ve druhém poločasu výhru v klidu pohlídali,“ poznamenal blatenský kormidelník Jaroslav Voříšek.

Osek hostil remízového krále z Dražic a dlouho to vypadalo, že nečekaně vyjde naprázdno. Ještě v 70. minutě svítil na ukazateli stav 0:2 zásluhou dvou parádních gólů z kopaček dražických plejerů. Nejprve se v 17. minutě trefil levačkou do šibenice Turek a chvilku po přestávce předvedl nevídané sólo z půlky hřiště obránce Petr Novotný. Domácí naděje ožily v 72. minutě proměněnou penaltou za ruku Hochem. Pět minut před koncem vyrovnal po třech minutách na hřišti exligista Václav Mrkvička, který prostřelil brankáře Baku.

O domácím vítězství Junioru Strakonice nad Táborskem B si přečtěte zde, jak Jankov ukončil sérii porážek v Třeboni, píšeme v podrobném reportu zde.

Deváté kolo uzavřel poslední zápas v Milevsku, kde na sebe narazily dravé mládí se zkušeností. Neporažený Olešník se po ztrátě Rudolfova posunul ziskem tří bodů se vzduchotechniky na druhé místo. Poklidný průběh a vedení 2:0 po trefách Totha s Dudkem narušil snížením domácí Barda v 75. minutě. Milevsko se snažilo o vyrovnání, ale bez úspěchu. V nervózním závěrečném nastavení byli za strkanici vyloučení Marvan s hostujícím Tomáškem, což pokazilo dojem celého střetnutí.

Výsledky 9. kola krajského přeboru


SK Rudolfov - FK Protivín 1:2 (0:0)

Góly: 74. Peiger - 81. Bečvář, 90. Hrynevich.
Rozhodčí: Ondřej - Izugrafov, Albert. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Kocina – Vojta, Barbotkin). Diváků: 50.


TJ Osek - TJ Dražice 2:2 (0:1)

Góly: 72. (pen.) Hoch, 85. Mrkvička - 16. Turek, 49. Novotný.
Rozhodčí: Kaštánek - Klátil, Krčín. Delegát: Přibyl. ŽK: 2:2 (J. Říský, Hoch – M. Stuchlík, Turek). Diváků: 70.


Sokol Sezimovo Ústí - SK SIKO Čimelice 1:2 (1:0)

Góly: 33. Hoffmann - 65. a 69. Petřík.
Rozhodčí: Vican - Peterka, Kollmann. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:2 (V. Škarda, Hoffmann, V. Říha – Petřík, Š. Říha). Diváků: 200.


FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Slavoj Č. Krumlov 2:3 (1:2)

Góly: 23. T. Maxa, 46. Dobal - 8. Strapek, 42. Švec, 76. Růžička.
Rozhodčí: Jevčák - Dunovský, Němec. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (L. Maxa, Dobal, Vařil – Vaněk, Strapek). Diváků: 350.


FK Tatran Prachatice - TJ Blatná 2:0 (2:0)

Góly: 7. Jakub Rauscher, 45. Kasík.
Rozhodčí: Hrkal - Votava, Panský. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Hornát – Čadek 2, Kůst). ČK: 0:1 (54. Čadek). Diváků: 120.


FK Junior Strakonice - FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Góly: 41. Rozhoň, 82. Zahrádka.
Rozhodčí: Albert - Přibyl, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 0:2 (Lazarchyk, Mácha). ČK: 0:1 (89. Škrleta). Diváků: 100.


TJ Jiskra Třeboň - SK Jankov 0:2 (0:0)

Góly: 58. Voráček, 75. Lošek.
Rozhodčí: Izugrafov - Žurek, Klátil. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:1 (J. Skála – Beránek). Diváků: 150.


FC ZVVZ Milevsko - FK Olešník 1:2 (0:1)

Góly: 75. Barda - 38. Toth, 50. Dudek.
Rozhodčí: Peterka - Brom, Panský. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:2 (Hadáček, Barda – Nýdl, Rys). ČK: 1:1 (90. Marvan – 90. Tomášek). Diváků: 111.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle