Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 7. kole KP

 
středa, 22. září 2021, 22:58

Jihočeský kraj – O přední příčky přeboru se hrálo na olešnickém hřišti, kde hostující Prachatice pykaly za dvě fatální chyby v obraně, které neporažený Olešník potrestal. Na druhé místo se posunul Rudolfov. Překvapení podzimu uspělo i v derby u trápícího se Jankova. Bez bodů zůstává poslední Blatná, která nestačila táborským mladíkům. Šesté vítězství si vystřílel pět góly proti Třeboni vedoucí Č. Krumlov. Duel Strakonic se S. Ústím rozhodl dvěma zásahy domácí Karel Krejčí.

Výsledky 7. (8.) kola krajského přeboru


FK Olešník - FK Tatran Prachatice 3:0 (2:0)

Góly: 26. Toth, 37. Štěch, 74. Lafata. Rozhodčí: Votava - Vican, Němec. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:3 (Štěch, Toth – Hornát, Iliev, Pecka). Diváků: 50.

Olešník: Miřátský – Nýdl (63. Lafata), Heller, Kalášek, Vojta - Toth, Řehoř (63. Miklík), Nohava, Šíma – Štěch (76. Rožboud), Dudek (63. Maruška). Trenér Chlumecký.

Prachatice: Trnka – Pravda (67. Jar. Rauscher), Kupka, Makoš, Kovář (73. Linhart) – Kasík (65. Jakub Rauscher), Hornát, Pecka, Sova, M. Sedláček - Iliev. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Toth - Hornát, Kupka.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Očekával jsem od Prachatic, že chtějí hrát fotbal a to se potvrdilo. Od obou mančaftů kvalitní hra, my jsme byly efektivnější v koncovce oproti hostům. V prvním poločase jsme potrestali dvě soupeřovy chyby, Prachatice nastřelily tyč a největší šanci chytil náš gólman. O poločase jsme si řekli, že musíme být stále aktivní a v žádném případě nepřipustit "Csaplárovu past". Dali jsme třetí gól a zbytek zápasu si pohlídali. Další pozitivum je nula vzadu. Chtěl bych poděkovat Prachaticím, že nám přistoupili na změnu času utkání.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas v Olešníku jsme si prohráli sami. Udělali jsme v prvním poločase dvě individuální chyby a zkušení domácí je dokázali potrestat. Pokud se Olešník dostane do dvoubrankového vedení, zápas se již těžko obrací. Nám chyběla kvalitní finální fáze a větší pohyb a proto jsme zaslouženě prohráli.“


FK Protivín - TJ Osek 1:3 (0:3)

Góly: 81. Buko - 2. (pen.) Hoch, 21. D. Říský, 41. Brabec. Rozhodčí: Ondřej - Kaštánek, Panský. Delegát: Dvořák. ŽK: 4:1 (Zb. Vorel, Vojta, Jiskra, Hrachovec – Sigmund). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Barbotkin, Vojta (75. Sháněl), Hála (19. Hrynevich), Zach – Dan, Buko, Zb. Vorel, Hrachovec, Jiskra -  Kvasnička. Trenér Říha.

Osek: Chaluš – Rybák (67. Hromíř), Krejčí, Carda, Němeček – Brabec (55. Hosnedl), Hoch, Šrámek, Sigmund (61. Čapek) – J. Říský (90. Gondek), D. Říský (75. Kubiš). Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: Buko, Hanus, Jiskra - celý tým.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Věděli jsme, že Osek je momentálně těžký soupeř, proti kterému musíme podat zodpovědný, týmový výkon bez chyb v defenzívě, abychom měli šanci na bodový zisk. Ale již ve 2. minutě jsme nabídli soupeři pokutový kop, a když ve 21. a 41. minutě potrestal další naše chyby v rozehrávce, bylo o vítězi rozhodnuto. Druhý poločas se v podstatě pouze dohrával, nám se alespoň podařilo snížit. I když soupeř další svoje šance nevyužil, vyhrál zaslouženě 3:1.“

Josef Mráz (trenér Oseka): „Zápas v Protivíně jsme zvládli velmi dobře. Celé utkání jsme měli pod kontrolou a počet branek v domácí síti mohl a asi i měl být vyšší. Musíme ale zlepšit proměňování šancí, zejména těch nejvyloženějších. I přesto mužstvo zaslouží pochvalu.“


SK SIKO Čimelice - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:2 (2:1)

Góly: 15. Šťástka, 32. Petřík - 22. Štos, 76. Meidl. Rozhodčí: Panský - Ondřej, Kollmann. Delegát: Němeček. ŽK: 2:2 (Hegenbart, Maršík – Dobal, Dumbrovský). Diváků: 41.

Čimelice: Javorský – Pšenička, Bednařík, Maršík, Viták – Káš (81. Nekl), Hegenbart – Smetana, Petřík (90. Hák), Mezera – Šťástka (85. Nosek). Trenér Smrčina.

Týn: Vachuta – Boček, Vařil, L. Maxa, Meidl – Mravec (46. Stoklasa), Dumbrovský (90. Dvořák), Dobal, T. Maxa – Štos (79. Mezera), Hudeček. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Maršík - Vachuta, Vařil.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Do utkání jsme vstoupili poměrně špatně a prvních 15 minut jsme se nedostali vůbec do hry. Po čtvrt hodině jsme proházeli pět pozic a hra se z naší strany zlepšila a postupně jsme se dostali až do vedení 2:1. Každopádně se nám nedařila kombinace, soupeř byl nepříjemný a herně jsme nenavázali na předchozí utkání. Druhý poločas se postupně fotbalovost vytrácela úplně, ze strachu o výsledek jsme začali nakopávat míče a hra byla spíš na náhodu, kde co propadne. Pro nás je výsledek 2:2 ztráta, ale musím uznat, že soupeř si bod za bojovnost zasloužil. Je sice hezké, že pět zápasů za sebou neprohrajeme, ale vyhrát jenom jednou je pro nás málo.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Začali jsme celkem dobře a soupeře zatlačili, nicméně žádné gólové šance jsme si nevypracovali. V 15. minutě jsme nebyli důrazní ve vápně a na zadní tyči jsme nechali osamoceného Šťástku, který uklidil míč do prázdné branky. Odpověď přišla za pár minut, když jsme po levé straně předvedli rychlou akci po ose T. Maxa - Dumbrovský - Štos. Domácím vrátil vedení o pár minut později Petřík, který prošel na levé straně přes dva hráče a vypálil na zadní tyč. Ve druhém poločase jsme hru hodně zjednodušili a snažili se o vyrovnání. Toho jsme se dočkali 15 minut před koncem, když z nepřímého kopu propálil domácí zeď Meidl. Na konci nás ještě podržel výborným zákrokem Vachuta. Hodně bojovný zápas skončil dle mého názoru zaslouženou remízou. Ještě bych chtěl za dobře odřízený zápas pochválit hlavního rozhodčího Panského.“


FK Slavoj Č. Krumlov - TJ Jiskra Třeboň 5:0 (2:0)

Góly: 14. a 18. Růžička, 51. Vávra, 74. Strapek, 82. (pen.) Kuna. Rozhodčí: Polák - Dunovský, Izugrafov. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 1:3 (Tůma – Bartoš, Hromádka, Týnavský). Diváků: 214.

Č. Krumlov: Š. Beránek – V. Beránek (76. Svoboda), Kabele, Švec – Strapek (86. Šára), Kuna, Novák, Tůma (86. Gelnar), Vávra (81. Poláček) - Růžička, Vaněk (86. Kordík). Trenér Domin.

Třeboň: J. Skála - Zavadil (86. Kocanda), Cimerhanzl, Bartoš, Týnavský – Bartl, Kubata, Hromádka (77. Ježek), Radosta - Franěk, P. Tůma. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Myslím si, že utkání se divákům muselo zamlouvat, protože obě mužstva chtěla hrát fotbal. My jsme dali pět gólů a hlavně žádný neinkasovali. Osobně musím pochválit celé mužstvo za předvedenou hru.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Bylo to zasloužené vítězství Č. Krumlova.“


TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (0:1)

Góly: 54. M. Stuchlík, 87. Běhoun - 41. Kutil. Rozhodčí: Brom - Lepič, Jevčák. Delegát: Tupý. ŽK: 5:3 (Veselý, Štecher, L. Stuchlík, Hořejší, M. Stuchlík – Novotný, Marvan, Dvořák). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Petr Novotný, Hořejší (77. Holobradý), Veselý, Bareš – M. Stuchlík, D. Štecher, Šimák, Pinc - Mareš (72. Běhoun), L. Stuchlík (92. Studenovský). Trenéři Hořejší a Kodad.

Milevsko: P. Dvořák – Kálal, Vakoč, Marvan, Hejl (26. Pavel Novotný) – Süsmilich (65. Přibyl), Barda, Málek, Kortan (87. M. Dvořák) – Souček (72. Bártík), Kutil (77. Velek). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: celý tým – Marvan, Kálal.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Další domácí zápas jsme dávali horko těžko dohromady základní jedenáctku i tak se nám povedlo po třech remízách větší vůlí po vítězství získat všechny tři body. V první části stojí za zmínku šance našeho L. Stuchlíka, od hostů Kortana a v závěru už po rohu skóroval Kutil. Druhý poločas jsme hned v úvodu po hezké akci Pince z pravé strany srovnali M. Stuchlíkem. Když už to zase vypadalo na další remízu, naběhl chvilku předtím střídající Tomáš Běhoun do balonu zahraného z rohového kopu Veselým a jeho první gól v KP byl zároveň vítězný.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Dražice doma neprohrávají a to se i nám potvrdilo. Nedokázali jsme navázat na výkon z prvního poločasu, kde jsme byli lepším mužstvem. Vytvořili jsme si převahu, domácí do šancí nepouštěli a ve 41 minutě šli zaslouženě do vedení Kutilem. Bohužel druhý poločas z naší strany nebyl dobrý. Po devíti minutách bylo srovnáno, když jsme špatně a pozdě zareagovali na brejk domácích. Od té doby byly Dražice lepším týmem. Naopak náš výkon byl bojácný, ztráceli jsme míče a hru nezklidnili. Náš zmar přišel tři minuty před koncem. Přežili jsme nebezpečnou standardní situaci, ale následně udělali  rohový kop a domácí nás potrestali. Škoda, minimálně bod jsme měli uhrát.“


TJ Blatná - FC MAS Táborsko B 0:4 (0:1)

Góly: 40. a 77. Škrleta, 87. Fejtl, 90. Ott. Rozhodčí: Klátil - Dunovský, Izugrafov. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:3 (Peleška, Hlaváč, Prokopec – Škrleta, Pajer, Kupka). Diváků: 120.

Blatná: Peroutka – Peleška (49. F. Hrádek), Hlaváč, Sedláček, Bláha (65. Míka) - Říha, Prokopec (80. Levý), Kůst, Král – Čadek (84. Jiřinec), Šimůnek. Trenér Voříšek.

Táborsko B: Lukeš – Pajer (88. Koblasa), Mácha, Lazarchyk, Voneš - Ott, Kabeš, Činčura, Zeman (82. Kupka) – Škrleta (86. Fejtl), Svatek (46. Hamr). Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: nikdo – Škrleta.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Mladíci z Táborska se ukázali ve výborném světle, předváděli technickou zdatnost, v rychlosti kombinovali a jejich náběhy po stranách byly pro nás stálým nebezpečím. Na druhé straně i my byli aktivní, udrželi s nimi téměř celý poločas tempo a vytvořili si i šance. Za zmínku stojí špatně trefený volej Prokopce a Říhova střela do boční sítě. V závěru půle se po našem útočném autu dostali hosté do brejku po pravé straně a otevřeli skóre. V 75. minutě mohl srovnat Sedláček, ale místo zakončení zvolil nepřesnou přihrávku. Za několik okamžiků dlouhý výkop překvapil naše obránce, kteří nechali lacino soupeře zvýšit. V úplném závěru jsme ve snaze korigovat výsledek otevřeli hru, bohužel dvakrát po školáckých chybách zbytečně inkasovali. Konečný výsledek je pro nás vzhledem k vývoji zápasu krutý, ale výhra hostí je zcela zasloužená.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „První poločas se nehrál moc dobrý fotbal, přesto jsme šli ve 38. minutě do vedení. Druhou půli se naše hra zlepšila, vypracovali jsme si gólové příležitosti a tři z nich jsme proměnili. Jsem rád, že jsme zápas, ke kterému jsme odjeli se čtyřmi dorostenci, zvládli.“


FK Junior Strakonice - Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)

Góly: 45. a 68. Krejčí. Rozhodčí: Jevčák - Němec, Lepič. Delegát: Skalák. ŽK: 2:0 (Krejčí, Funda). Diváků: 101.

Strakonice: Lízal - Funda, Žáček, Rozhoň, Říha - Chalupa, Benedikt, Zoubek (65. Nosek) - Zahrádka (89. Máška) - P. Baloušek (72. Šimek), Krejčí (83. Butnaru).  Trenér Cimrhanzl.

S. Ústí: Vanýsek - Škrábek, Trantýr, Pavelka, Sazma – V. Škarda (60. Hladík), Podroužek, Brůžek, J. Škarda - Kavka, Hoffmann (80. Petr Kutner). Trenér Barteska.

Nejlepší hráči: Krejčí, Lízal - Kavka, Pavelka.

Jiří Cibulka (vedouc týmu Strakonic): „Byli jsme si vědomi, že pokud budeme bodovat za plný počet, vzdálíme se spodku tabulky. Do 20. minuty se hrálo bez šancí a se spoustou nepřesností na obou stranách. Následně Hofmanovu hlavičku Lízal vyrazil na rohový kop. Pak tutovku Kavky Lízal chytil. My jsme si vytvořili dobré příležitosti Benediktem a Zahrádkou, ale gólem neskončily. Ve velké příležitosti byl znovu Kavka, ale neprosadil se. Když se blížil závěr prvního poločasu, Baloušek našel na vápně Krejčího, ten prostřelil hostujícího gólmana. Hned v úvodu druhého poločasu zahrozil hostující Kavka, ale Lízala nepřekonal. Další velkou příležitost měl opět Kavka a tentokráte Lízal vytáhl dobrý zákrok a skóre se neměnilo. V 68. minutě Krejčí převzal balon před vápnem, pronikl do něj a s přehledem překonal brankáře Vanýska podruhé. Tím byl účet tohoto utkání uzavřen a velmi důležité tři body zůstaly doma.“

Milan Barteska (trenér S. Ústí): „V tomto utkání jsme určitě netahali za kratší konec. Myslím si, že jsme měli více vyložených šanci, bohužel jsme to řešili špatně nebo nás vychytal domácí gólman. Domácí hrozili ze standardních situací. Bohužel zase jsme dostali smolný gól do šatny. Když nedáme gól, nemůžeme bodovat, ale klukům v tomto utkání toho moc vytknout nemůžu.“


SK Jankov - SK Rudolfov 0:2 (0:2)

Góly: 20. Sládek, 31. Janák. Rozhodčí: Vican - Peterka, Krčín. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Beránek, Bláha - Dvořák, Kocina). Diváků: 118.

Jankov: Komárek – Řehoř (80. Fajtl), Honner (46. Bláha), Lošek, Beránek – Lovička (75. Kočer), Kollár, Kroneisl (46. Voráček), Schönbauer – Benda, Mizera (46. Klíma). Trenér Kadlec.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Hrbáč (26. Kocina), Hajný, Peiger – Kovačičin, Rampa, Sládek (90. Tyrpák), Vejvar (64. Klympush), Janák – Šindelář. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Řehoř - Šindelář, Rampa, Hajný, celý tým.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Hosté se nacházejí v komfortní situaci a na jejich výkonu to bylo vidět. Naopak my jsme se herní a výsledkovou mizérií dostali do nelichotivého postavení. V předchozím utkání hosté porazili Krumlov brankou ze standardní situace, víme o tom, ale stejně inkasujeme podobným způsobem a když o deset minut později dostaneme velmi laciný gól, tak v naší současné situaci je pro nás velmi těžké takto rozehraný zápas otáčet.  Platonický tlak jsme sice měli, dá se říct v průběhu celého utkání, ale šance z něj nepřicházely. Hráčům nelze upřít snaha, ale nedaří se nám jako týmu. Hostům je potřeba pogratulovat a my se musíme co nejzodpovědněji připravit na další utkání, která nás čekají.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „O našem vítězství na tradičně krásně připraveném pažitu rozhodl hlavně výborný výkon v prvním poločase. Chtěli jsme hrát aktivně, napadat rozehrávku domácích a eliminovat jejich středovou řadu, co se nám podařilo. Jankov jsme do žádné šance nepustili a naši aktivitu jsme dokázali zúročit i gólově, když se ve 20. a ve 31. minutě prosadili Marek Sládek a Lukáš Janák. Po přestávce trenér Kadlec vsadil vše na jednu kartu, když poslal na hřiště tři nové hráče, kteří přinesli do jejich hry oživení. Díky tomu si soupeř vytvořil územní tlak, zahrával celou řadu rohů a standardních situací, ale žádnou gólovou šanci si nedokázal připravit. My jsme se ve druhé půli soustředili spíše na pozorné bránění, přesto jsme mohli zhruba v 60. minutě přidat gólovou pojistku, ale Honza Šindelář ve vyložené šanci zakončil svůj únik pouze neúspěšným lobem do rukou brankáře. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a opět musím ocenit kompaktní týmový výkon, který kluci předvedli. Jmenovitě bych chtěl pochválit Honzu Šindeláře, který i v tomto zápase odvedl pro mužstvo obrovský kus práce, Tondu Rampu, který musel po svalovém zranění Jirky Hrbáče hrát stopera a zhostil se toho výborně, a zastupujícího kapitána Ondru Hajného, pod jehož vedením jsme zatím ještě nedostali branku.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama