Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov prožívá snový podzim. Nezaváhal ani v derby s Jankovem a je druhý

 
pondělí, 20. září 2021, 21:52

Jankov - SK Rudolfov patří mezi nejpříjemnější překvapení dosavadního ročníku KP. Celek z předměstí krajského města před týdnem připravil první porážku Českému Krumlovu, tentokrát zvládl skvěle i derby v jankovské Precis aréně, kde vstřelil během první půle dvě branky a ve zbytku utkání výhru udržel. Příliš práce to nedalo. Jankov opět prokázal, že střílení branek je disciplína, ve které zrovna neexceluje…

Že by hosté mohli zlobit ze vzduchu, naznačila 8. minuta, kdy po kombinaci několika spoluhráčů odcentroval z pravé strany Dvořák a hlavičkující Šindelář poprvé ohrozil domácí branku.

Po dvaceti minutách šel „Perštát“ do vedení. Kroneisl fauloval u vlastní střídačky Kovačiče, sám faulovaný následně poslal do pokutového území pěkný centr, Lošek neuhlídal Marka Sládka a ten hlavou zamířil přesně – 0:1. Sládek měl lví podíl také na druhé brance hostujícího celku. Ve 30. minutě prošel jako tank přes Beránka s Loškem, v pokutovém území ještě obešel Honnera a jeho nabídku do malého čtverce úspěšně dokonal Lukáš Janák – 0:2.

Jankov na kloudnou akci čekal až do 37. minuty, kdy se do postupné kombinace zapojilo hned několik fotbalistů, ale lepší výsledek, než Kroneislova střela osm metrů nad branku z toho nebyl. Na tým, který před sezónou pomýšlel na nejvyšší příčky to je zoufale málo.

Druhý poločas začal tutovkou exjankovského Šindeláře, který na půlce hřiště v souboji předčil Bláhu a řítil se sám na Komárka. Domácí gólman předvedl výborný zákrok a uchoval pro své spoluhráče naději na možný bodový zisk.

V podstatě celý druhý poločas měli zelenobílí trvalou převahu, ovšem bez jediné velké šance. V 65. minutě zakončil poměrně pohlednou akci střelou vedle Lovička. Na druhé straně střílel o dost přesněji Peiger, ale Komárek byl připraven.

Největší možnost ke skórování přišla v 72. minutě, kdy po centru Lovičky hlavičkoval z úhlu Benda, ale Keřku nepřekonal. Stejně dopadl po rohu Kollára hlavičkující Bláha v 77. minutě. Tyto dva hlavičkové pokusy byly jedinými, které Jankov za celých devadesát minut proti dobře hrajícímu Rudolfovu vyprodukoval. Málo.. Hrozně málo…

Snaha domácímu mužstvu upřít nešla. Hráči bojovali, ale v útočné fázi (to se opakujeme stále dokola) chybí větší kvalita a nyní už na hráčích leží i psychická deka. Naopak Rudolfov si toto období náramně užívá a vyhřívá se na druhém místě tabulky.

SK Jankov – SK Rudolfov 0:2 (0:2)

Branky: 20. Sládek, 30. Janák. Rozhodčí: Vican – Peterka, Krčín. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Beránek, Bláha – Dvořák, Kocina). Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 10:2. Diváci: 118.

SK Jankov: Komárek – Řehoř (80. Fajtl), Honner (46. Bláha), Lošek, Beránek – Lovička (75. Kočer), Kollár, Kroneisl (46. Voráček), Schönbauer – Benda, Mizera (46. Klíma).

SK Rudolfov: Keřka – Dvořák, Hrbáč (26. Kocina), Hajný, Peiger – Sládek (90. Tyrpák), Kovačič, Rampa, Janák – Vejvar (64. Klympush), Šindelář.

Nejlepší hráči: Řehoř – celý tým.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Naty Kočerová