Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov dostal naloženo v Čimelicích, Olešník jen plichtil s Táborskem B

 
neděle, 5. září 2021, 22:20

Jihočeský kraj - Oslabený Rudolfov pocítil hořkost první letošní porážky v Čimelicích, kde musel nastoupit v improvizované sestavě a na trávníku to bylo znát. SIKO si otevřelo střelnici a do tabulky si zapsalo premiérový tříbodový zisk za nastřílený půltucet. Náskok prvního Č. Krumlova se znovu rozrostl, neboť Olešník opět remizoval s béčkem Táborska. Na druhé místo poskočily Prachatice, Tatran měl hodně práce s posledním S. Ústím.

Na protivínském hřišti se tentokrát hrál průměrný zápas. Domácím nebyly Dražice největším soupeřem, tím byli oni sami. Míč jim uskakoval, vyrobili spoustu nepřesných přihrávek, jak se říká – den blbec. Soupeři stačilo pozorně bránit, občas se pokusili o brejk, ale také nebyli příliš nebezpeční. V prvním poločase jsme ještě zaregistrovali několik šancí Protivína. Do těch největších se dostal Kasík. Jeho střelu ve 36. minutě zastavilo břevno, ve 44. minutě jeho hlavičku gólman Baka vyškrábl konečky prstů před brankovou čáru, a před nabíhajícími útočníky obránci stačili míč ukopnout. Ve druhém poločase se pak už jen hrálo od vápna k vápnu, bez vyložených šancí. Hostům remíza vyhovovala, domácí se na víc bohužel nezmohli. Do průměrného zápasu přesně zapadli i všichni rozhodčí. Jejich výroky několikrát „rozesmály“ hráče obou týmů i diváky.

V taháku kola hostil Č. Krumlov Osek a dlouho se nemohl prosadit. „Osek potvrdil svou kvalitu a do prvního gólu dodržoval zvolenou taktiku dobré defenzivy a rychlých kontrů,“ uvedl domácí kouč Václav Domin. Z první šance skóroval dorážející Dominik Tůma. Chvilku po přestávce potrestal opět Tůma chybu osecké obrany a po hodině hry se znovu blýskl střelec výstavních gólů Jakub Kabele. Odražený míč po rohu napálil z třiceti metrů do šibenice. Třetí střela na Křížkovu branku znamenala vedení Slavoje 3:0. „Pak se hra otevřela a i my jsme měli šance. Jednu chytil domácí brankář a další skončila na tyči a pak trefili domácí vlastní břevno. V závěru chytil Křížek velkou šanci Růžičkovi. Krumlovští vyhráli zaslouženě, byli velmi produktivní a těžko budou hledat konkurenty,“ uznal trenér Oseka Josef Mráz, který se už od 10. minuty musel obejít bez zraněného kapitána Hocha.

Olešník podruhé klopýtl. Po Protivínu (2:2) ztratil i na domácím pažitu s rezervou Táborska. „Do utkání jsme vstoupili se zbytečným respektem k soupeři, hlavně v osobních soubojích naši mladíci tahali za kratší konec. Nicméně na šance byla první půle vyrovnaná,“ řekl táborský kouč Miroslav Jelen, jenž měl v reprezentační pauze navíc jen pendla Muhameda Tijaniho. Olešničtí měli po změně stran převahu, vytvořili si šance, ale pohříchu využili jen jedinou. Toth výborně pronikl po křídle přes Fišera do šestnáctky a vyzval střídajícího Dudka k zakončení. Hodně vzruchu vyvolala fatální minela sudího Přibyla, když se dva olešničtí hráči řítili do vápna soupeře, odpískal předchozí faul a udělili hostujícímu kapitánovi Máchovi žlutou kartu… Táborští hrozili z brejků a po jednom z nich byl v 83. minutě ve vápně sražen k zemi Škrleta a Tijani penaltu bezpečně proměnil. „Bod s takto zkušeným soupeřem je pro nás dobrý,“ dodal Jelen. Utkání neporažených skončilo smírně.

Prachatice po desetigólové přestřelce v Týně (6:4) hostily na Městském stadionu poslední sezimovoústecký Sokol a mělo se jednat o jasnou partii. Jenže hosté – opět v základní sestavě s předsedou klubu Ladislavem Šebkem (45) - předvedli jeden ze svých nejlepších podzimních výkonů a dlouho živili naději na první získané body. Na konci první půle dokonce drželi slibný náskok 3:1! Dvakrát skóroval Lukáš Irsa. Jen závěr hosté nezvládli takticky a v první minutě nastavení si za obranu naběhl na přesný centr domácí útočník Petřík a snížil na 2:3. Bouřka v prachatické kabině pomohla, Raušerovi svěřenci se zlepšili, nahrálo jim i to, že hostům začaly docházet síly. K obratu zavelel dvěma brankami Matyáš Babka a tři body se štěstím zůstaly na Šumavě. Nejprve po přesném centru kapitána Jiřího Pravdy vyrovnal hlavou. V 71. minutě po soupeřově standardce a rychlém protiútoku do otevřené obrany si narazil s Ilievem, v malém vápně si pohrál s obránce a nekompromisně zakončil.

V Blatné se toho v prvním poločase moc zajímavého neudálo a do šaten mířily oba cely za stavu 0:0. Týn měl sice více ze hry, ale šance nepřicházely. „Druhý poločas se nesl především v duchu osobních soubojů a byl o prvním gólu,“ postřehl týnský trenér Václav Mareš, jenž postrádal čtveřici Štos, Mravec, Stoklasa a Dumbrovský.  V 63. minutě viděli domácí míč po nepřehledné situaci už za brankovou čarou Týna, ale píšťalka rozhodčího mlčela. Za deset minut rozehrál Dobal roh a nepokrytý Liška otevřel skóre. Devět minut před koncem předvedl parádu Vladimír Dobal, když rychle rozehrál standardku z poloviny hřiště a načapal brankáře Chlandu na švestkách. „Přesto jsme byli po přestávce vyrovnaným soupeřem a jen škoda, že gól Čadka z přímého kopu nepřišel dříve. Náš závěrečný tlak k vyrovnání nevedl a soupeř si odvezl všechny body,“ sdělil domácí lodivod Jaroslav Voříšek, jehož tým zůstává stále bez bodů.

Čimelice se musely podruhé obejít bez brankáře Javorského (v Dražicích čapal Jiří Viták) a mezi tyčemi musel zaskočit 38letý Václav Nosek, jenž s tím má bohaté zkušenosti a nestál tam rozhodně poprvé. Soupeř z Rudolfova jej téměř neprověřil, až střídající dorostenec Lukáš Bláha v předposlední minutě zaznamenal hlavou po centru čestný úspěch a dal si dopředu dárek ke svým 19. narozeninám. Oslabená sestava Rudolfova (druhý brankář Keřka hrál v útoku) prohrávala už po dvaceti minutách dvěma zásahy agilního Daniela Petříka, další dva přidal na konci první a začátku druhé půle Marek Smetana. Po hodině si během pěti minut dal výstavního vlastence Hajný (z vápna ukázkově přehodil brankáře Teringla…) a čerstvý Jan Mezera završil na půltucet.

Třeboňští sehráli první 20minutovku ukázkově. Bylo jich plné hřiště, působili sebevědomě a domácí nepouštěli vůbec k ničemu. Vyprodukovali čtyři rohy a ten poslední zakončil v 18. minutě přesně hlavou Franěk. „Po gólu zřejmě jejich koncentrace polevila a my jsme hru zlepšili,“ postřehl Jiří Cibulka, vedoucí týmu Strakonic. Zahrádku ještě Skála vychytal a nařízenou penaltu za faul na Benedikta poslal Zahrádka jen do tyče. Ve 44. minutě už se domácí trefili do černého, když Rozhoň ukázkově trefil trestný kop z 20 metrů přesně k tyči. „Celý druhý poločas jsme byli mnohem aktivnější než hosté a přišly i góly,“ poznamenal Cibulka. Obrat zařídil po úniku Nosek a v 87. minutě přidal pojistku Zoubek hlavou po výborném centru Mášky.

Úvodních dvacet minut prvního poločasu bylo ve znamení zmatené hry domácích podpořené plnou řadou chyb. Jednu takovou vytvořil v 17. minutě Kroneisl a rychlé přečíslení Hadáčka s dorážejícím Danielem Velkem přineslo Milevsku vedení. To mohl navýšit po další velké chybě Hadáček, který svůj pokus o lob nasměroval těsně vedle. Ve druhé části prvního poločasu se hra Jankova zlepšila, ale z mírné převahy se žádná gólová příležitost neurodila. V 56. minutě napřáhl k nevídané střele zhruba ze 40 metrů Martin Málek a ta skončila pod břevnem - 0:2. Jankovu snaha upřít nešla, ale jako v předchozích zápasech byl v ofenzivě slabý. Milevsko třetí gól nepřidalo a v 90. minutě navíc přišlo o čisté konto, když proměnil pokutový kop Jan Schönbauer - 1:2. O tři body ale nepřišlo, z Precis arény veze vítězství 2:1.


Výsledky 5. kola krajského přeboru


FK Protivín - TJ Dražice 0:0

Rozhodčí: Mach - Ondřej, Albert. Delegát: Němeček. ŽK: 3:3 (Bečvář, J. Vorel, Hrachovec – Mareš, Studenovský, Novotný). Diváků: 300.


SK SIKO Čimelice - SK Rudolfov 6:1 (3:0)

Góly: 11. a 21. Petřík, 45. a 55. Smetana, 63. Hajný (vlastní), 68. Mezera - 89. L. Bláha.
Rozhodčí: Brom - Kaštánek, Kollmann. Delegát: Dvořák. ŽK: 1:3 (Rambous – Hlavatý, Keřka, Dvořák). Diváků: 80.


TJ Blatná - FK Olympie Týn n/Vlt. 1:2 (0:0)

Góly: 87. Čadek - 74. Liška, 81. Dobal.
Rozhodčí: Panský - Žemlička, Žurek. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:1 (Peleška, Kůst, Čadek, Říha – Mezera). Diváků: 200.


FK Slavoj Č. Krumlov - TJ Osek 3:0 (1:0)

Góly: 41. a 51. Tůma, 66. Kabele.
Rozhodčí: Vican - Votava, Izugrafov. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Růžička, V. Beránek – D. Říský, J. Říský). Diváků: 158.


FK Olešník - FC MAS Táborsko B 1:1 (0:0)

Góly: 57. Dudek - 83. (pen.) Tijani.
Rozhodčí: Přibyl - Němec, Polák. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Tomášek, Szó – Jelen, Mácha). Diváků: 100.


FK Tatran Prachatice - Sokol Sezimovo Ústí 4:3 (2:3)

Góly: 28. J. Pravda, 45. (+1) Pecka, 59. a 71. Babka - 11. a 30. Irsa, 40. Hladík.
Rozhodčí: Lepič - Jevčák, Dunovský. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Iliev, Hornát, Pravda – Irsa). Diváků: 100.


FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň 3:1 (1:1)

Góly: 44. Rozhoň, 69. Nosek, 90. Zoubek - 18. Franěk.
Rozhodčí: Peterka - Krčín, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Funda, Nosek, Benedikt – J. Skála, Kubata). ČK: 0:1 (90. Průcha). Diváků: 156.


SK Jankov - FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:1)

Góly 90. (pen.) Schönbauer - 17. Velek, 56. Málek.
Rozhodčí: Albert - Dunovský, Kaštánek. Delegát: Třeštík. ŽK: 0:2 (Hejl, Sedláček). Diváků: 88


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Michaela Mikešová
 


 
Reklama