Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň se strachovala o výhru i kapitána, Milevsko ale porazila 3:2

 
neděle, 23. dubna 2017, 12:51

Třeboňská Jiskra zopakovala na chlup stejné skóre jako minulý týden v Soběslavi. Na rozdíl od posledního kola ale tentokrát za výsledek 3:2 bere tři body. Nad Milevskem vedla už o dvě branky, ale nechala hosty snížit. Nervózní závěr si však domácí mužstvo, které se muselo téměř celý zápas obejít bez opětovně zraněného kapitána Tomáše Maxy, pohlídalo.

Třeboň hned zkraje utkání postihly dvě pohromy. Nejprve už v 5. minutě odnesl souboj se soupeřem u postranní čáry kapitán Jiskry Tomáš Maxa zraněním kolene a ve 12. minutě musel být střídán. Chvíli nato inkasovala po utažené přízemní střele Marvana zpoza vápna – 0:1. "Zranění Maxy byl ještě větší problém než ta inkasovaná branka. Možná jsou to zase ty jeho vazy, má to oteklé, uvidíme," hlásil z Třeboně tamní zpravodaj a vedoucí mužstva František Švaňa.

Milevsko odehrálo kvalitní zápas, stejně jako v minulém týdnu proti Jindřichovu Hradci. Domácí se mu vyrovnali až po dvaceti minutách a do konce poločasu ještě stihli srovnat krok. Martin Průcha využil fatálního kiksu hostujícího beka, otočil se ve vápně a vsítil pro následný vývoj utkání důležitou branku - 1:1.

Vstřelený gól Třeboň nabudil a po jednom z průniků do vápna a jemném podražení Karla Holzepla měli domácí v 53. minutě výhodu pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil Cahyna, který sice nejprve trefil gólmana Pavla Dvořáka, ale svou střelu si sám dorazil – 2:1.

Fraňkova branka po důrazu v malém vápně na 3:1 ze 67. minuty měla dodat Třeboni klid, ale zapůsobila přesně opačně. Domácí se stáhli, nedokázali udržet balón a dostávali se pod milevský tlak. Zvýšená aktivita Strnadova mužstva vyústila ve snížení, kdy se po elegantním pasu prosadil v samostatném úniku Petr Dvořák - 3:2. To běžela 76. minuta, a hosté tak měli ještě dostatek času minimálně vyrovnat.

Milevsko stáhlo obranu jen na tři beky, dvěma třemi šancemi zahrozilo, ale díky domácímu brankáři Skálovi zůstaly tři body u Světa.


JISKRA TŘEBOŇ - FC ZVVZ MILEVSKO 3:2 (1:1)

GÓLY: 40. PRŮCHA, 53. CAHYNA (11), 67. FRANĚK – 8. MARVAN, 76. PETR DVOŘÁK.

ROZHODČÍ: TUPÝ - SEBERA, KORANDA. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 4:3 (CAHYNA, DIVOKÝ, PRŮCHA, KODRAS – P. NOVOTNÝ, SEDLÁK, KOUTNÍK). DIVÁKŮ: 100.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, HOLÝ, KOPECKÝ – LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA (12. MATOUŠEK), FRANĚK – HOLZEPL, PRŮCHA (85. NEKVINDA). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, P. NOVOTNÝ, KOSOBUD – SEDLÁK (53. PETR DVOŘÁK), MARVAN (81. ALEXA), KOMÁREK, BARDA – KOUTNÍK, ŠIMÁK (70. PATÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PRŮCHA, LONSMÍN, FRANĚK – PETR DVOŘÁK, KOUTNÍK


ČTĚTE TAKÉ

KP: Šlágr jara nabídl parádní fotbal, Katovice ale poprvé ztratily. Hradec zvrátil skóre s Osekem


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle