Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Olešníku rozhodla závěrečná dvacetiminutovka

 
úterý, 18. dubna 2017, 07:05

Ondrášovka krajský přebor měl na programu zápasy 21. kola, v rámci kterého se písecká rezerva představila na hřišti 14. celku tabulky z Olešníku. Domácí na svém trávníku získali doposud pouze devět bodů a lepší bilanci mají v roli hostů, ale ani Písek při výjezdech zatím příliš nezářil.

Úvodní měření sil obou týmů v aktuální sezoně, jež se hrálo v září roku 2016 v Písku a skončilo jednoznačným vítězstvím domácích 6:0, mohlo svádět k určování jasného favorita. Jenže základní sestavy sobotních soupeřů doznaly výrazných změn. A hlavně ta písecká, která byla kromě Ondřeje Hudáka kompletně obměněná.

Na gól se čekalo až do 38. minuty, kdy Olešník chyboval v rozehrávce a nečekanou možnost zužitkoval pozorný Filip Řezáč, který obešel gólmana Miroslava Jirkala a poslal míč do sítě. Vedení však Písku do poločasu nevydrželo. Hosté ztratili balón při postupném útoku, čehož hráči Olešníku využili a po rychlém kontru zásluhou Dominika Hellera ve 44. minutě srovnali průběžný stav.

Svěřenci trenéra Jaroslava Ptáčka mohli v zápětí znovu odskočit, Filip Řezáč však svůj slalom mezi domácími obránci zakončil pouze do boční sítě branky.

Také ve druhé půli nejprve zahrozili hosté. Konkrétně David Václavík, ale ani on nedokázal nebezpečnou střelu vměstnat mezi tři tyče. Poté se o slovo přihlásili fotbalisté v modrobílých dresech - a to velmi důrazně.

Nejprve proti obrovské šanci Radima Štose ještě zázračně zakročil Jakub Jevčák, jenže další výpady již byly pro obranu Písku smrtelné. Navíc se všechny velmi podobaly. Kromě trefy Radima Štose, který sedm minut před koncem zvyšoval už na 4:1, se Olešník prosazoval po sprintech Pavla Jirkovského po pravé straně a jeho následných přihrávkách do pokutového území, které nacházely spoluhráče před zcela prázdnou brankou - v jednom z případů se nešťastně o koncovku dokonce postaral písecký David Václavík.

Olešník oplatil rezervě Písku vysokou podzimní porážku a přeskočil ho v průběžném pořadí soutěže.

FK Olešník - FC Písek 5:1 (1:1)

Branky: 44. Heller, 72. Tressl, 77. Václavík (vl.), 83. Štos, 88. Pícha - 38. Řezáč. Rozhodčí: Kotalík - Vychodil, Klátil. ŽK: Studnička - Žurek, Uhlík. Diváků: 150.

Olešník: Jirkal - Heller, Šíma, Chlumecký, Rabiňák (13. Studnička), Štos (87. Vařák), Tressl, Dráb, Jirkovský, Pomeje, Kříž (86. Pícha).

Písek B: Jevčák - Žurek, Uhlík (75. Hrala), Keclík, Velek, Řežábek (65. Votava), Václavík, Hlinka (79. Stráský), Říha, Hudák (53. Dan), Řezáč.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Petr Vlasák