Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milevsko si k narozeninám nadělilo bod s Jankovem

 
úterý, 22. září 2020, 12:14

V Milevsku se v sobotu slavilo 100 let tamní kopané. Nejprve se přítomným divákům představily staré gardy domácích s Duklou Praha, následoval duel 5. kola KP, ve kterém se utkaly celky, které by chtěly hrát v horních patrech tabulky. Vzduchotechnici hostili Jankov a zápas bohužel zůstal za očekáváním. Zrodila se remíza 1:1, když se v závěru zápasu obě mužstva prosadila po standardních situacích.

Milevsko do utkání vstupovalo v nových dresech a také s novou posilou Zdeňkem Zmeškalem, v brance však chyběla jednička Pavel Dvořák. Hosté počítali značné ztráty. Mimo trenéra Petra Kadlece chyběli ještě Lošek, Kollár, Jirkovský, Maršán a Bürger.

Utkání slibovalo atraktivní podívanou, ale to se jaksi nekonalo. Žádné strhující tempo, mnoho ztrát na obou stranách, šancí jak šafránu. První se do zakončení dostal v 9.minutě Souček, ale nezamířil přesně. Do prostoru branky zacílil v 19.minutě po centru Klímy hlavičkující Benda, avšak Neužil v domácí brance zasáhl. O dvě minuty později vysunul Kroneisl dlouhým pasem Lovičku, ten se pokusil přelobovat vyběhnuvšího Neužila, leč branku minul. Neužil musel zasahovat o chvíli později, kdy vytáhl hlavičku Bláhy na rohový kop. Dobrou pasáž hostů ukončil skvěle bojující Beránek, jenž vytvořil palebnou pozici uvnitř pokutového území pro Bendu, který celou akci zakončil střelou nad branku.

Poté se o slovo přihlásili vzduchotechnici a činit se musel Komárek v hostující brance. Po centru Josefa Komárka hlavičkoval velice nebezpečně Marvan, Komárek vyrazil. Po půl hodině napřáhl ke střele zpoza vápna Barda, míč skončil těsně nad břevnem. O minutu později se do brejkové situace dostal Hadáček, Komárek uchránil Jankov od první inkasované branky. A když v brance neskončil balón ani po další dobře kopnuté standardce Josefa Komárka ve 39.minutě, skončil první poločas bez branek.

Na góly došlo v závěru

Po změně stran se oba celky střídaly v šancích, ale i v jejich zahazování. V 52.minutě po Hadáčkově přihrávce pálil z úhlu Přibyl, Komárek míč nohou vyrazil. Hned z protiútoku Lovička vyslal Popelku, ten zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Beránka, který zamířil nepřesně. V 67.minutě se ukázal novic Zmeškal, který se uvolnil a z nějakých osmnácti metrů vyslal na branku Jankova tvrdou střelu, kterou pozorně chytající Jan Komárek lapil.

Největší šance zápasu přišla o dvě minuty později na druhé straně. Popelka s Bendou sehráli skvěle rychlý protiútok, kterému chybělo jen přesnější zakončení. Popelka namazal Bendovi míč na penaltu, ale mladý útočník Jankova branku trestuhodně přestřelil.

V 78. minutě přišel jeden z mnoha kvalitních centrů z kopaček Komárka, míč hlavou usměrnil přes hostujícího gólmana do branky Jakub Barda a slavící Milevsko se přiblížilo třem bodům – 1:0. Bohužel pro domácí se zisk tří bodů nekonal, jelikož Jankovští odpověděli o čtyři minuty později stejnou mincí. Střídající Hüttner zakroutil míč z rohového kopu na malé vápno a hlavičkující Milan Bláha vyrovnal – 1:1. Vyrovnaný duel skončil zaslouženou remízou.

FC ZVVZ Milevsko - SK Jankov 1:1 (0:0)

Branky: 78. Barda - 82. Bláha. Rozhodčí: Krauskopf - Votava, Albert. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Komárek, Zmeškal - Beránek, Kroneisl, Klíma). Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:2. Diváci: 101

Milevsko: Neužil - Kálal, Vakoč, Marvan, Málek - Přibyl (82. Süsmelich), Komárek, Barda - Souček - Zmeškal (83. Kutil) – Hadáček.

SK Jankov: Komárek - Beránek, Bláha, Honner, Popelka - Rytíř, Kroneisl, Fajtl, Lovička (78. Kysela), Klíma - Benda (70. Hüttner).

Nejlepší hráči: Josef Komárek – Jan Komárek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Martin Pelich