Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Všechny jankovské šance vychytal skvělý Michal Baka

 
úterý, 15. září 2020, 14:38

Jankov versus Baka 0:1. I tak lze charakterizovat nedělní utkání 4. kola krajského přeboru. Gólman Dražic Michal Baka byl nejvýraznější postavou nedělního odpoledne. Několika fantastickými zákroky přivedl domácí hráče k zoufalství, dokázal udržet čisté konto, a když jeho spoluhráč Jiří Štecher dvacet minut před koncem dokonce skóroval, odvezly si Dražice nejtěsnější vítězství, udržely neporazitelnost a posunuly se na druhé místo v tabulce.

Pro oba celky to byl třetí zápas v jednom týdnu a značnou část zápasu to vypadalo, že lépe na tom je Jankov. Byť neměl nikterak výraznou převahu v poli, dokázal si vytvořit několik řekněme zajímavých a také několik zcela vyložených šancí. Agilní byl v tomto ohledu Popelka, jenže tentokrát mu skórovat přáno nebylo.

První z jeho tří velkých příležitostí přišla ve 13.minutě. Chytrým obloučkem přes dva protihráče ho uvolnil Klíma, Popelka se dostal za záda obránců, ale stopku mu vystavil prvním exkluzivním zákrokem Baka. Dražice celý první poločas pokutové území Jankova navštěvovaly sporadicky. Nejvážnější byla hlavička Stuchlíka po centru J. Štechera, přesto skončila dva metry vedle Komárkovy branky.

V 17.minutě následovalo pokračování příběhu Jankov versus Baka. Jirkovský přesným centrem z pravé strany našel na malém vápně Kollára, ten čtyřiatřicetiletého gólmana nepřekonal ani hlavou, ani následnou dorážkou. Stejně dobře si počínal strážce hostující branky i proti šanci dua Popelka – Rytíř. První jmenovaný připravoval pozici pro Rytíře, avšak Baka včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a otevřít skóre Jankovu opět nedovolil. Ve 32.minutě Baku vystrašil nepovedeným centrem Rytíř, ale pro hosty to dobře dopadlo, když si Baka pomohl břevnem a míč vytěsnil na rohový kop.

Trest za neproměněné šance

Než přišly další „gólovky“ domácích, ozvali se také v úvodu druhého poločasu hosté. Po pěkné kombinaci J. Štechera, Böhma a Novotného měl velkou příležitost Stuchlík, leč zakončení se mu vůbec nepovedlo a branku vysoko přestřelil. Poté se vše vrátilo do starých kolejí a pokračoval boj domácích borců se zakončením a Bakou. V 63. minutě našel Kroneisl čtyřicetimetrovým pasem Bendu, ten byl atakován D. Štecherem a míč tak skončil pouze na boční síti.

O minutu později opět čaroval Baka, když vyškrábl téměř jistý gól hlavičkujícímu Popelkovi. Vedení domácím nezajistil ani následně dorážející Rytíř, který netrefil branku z nějakých čtyř metrů. Do třetice všeho dobrého neplatilo v 69. minutě, kdy Kollár vysunul Popelku, ten se vyhnul Hojdarovi, ale překážku jménem Michal Baka nezdolal. Dvě minuty na to přišla pro Jankov studená sprcha, ze které se už domácí neoklepali. Studenovský na levé straně patičkou uvolnil Jiřího Štechera, ten nabral rychlost, prosmýkl se kolem Jirkovského a chladnokrevnou střelou z ostrého úhlu předvedl, jak zakončovat šance – 0:1.

Domácí byli otřeseni a ve zbytku duelu se již na nic nezmohli. Naopak Dražicím narostla křídla a několikrát zahrozily po brejkových situacích. V 73. minutě pálil tvrdě Stuchlík, Komárek míč vyrazil. Další nebezpečný průnik do otevřené domácí obrany podnikl po Horkově vysunutí Pinc, jenže Komárka nepřekonal. Ze strany Jankova to byla marná snaha, která nevedla nejen ke gólům, ale v závěru ani už k žádné šanci.

SK Jankov - TJ Dražice 0:1 (0:0)

Branka: 71. J. Štecher. Rozhodčí: Izugrafov - Brom, Žurek. Delegát: Bicek. ŽK: 3:0 (Kollár, Klíma, Popelka). Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:6. Diváci: 208.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Bláha, Honner, Beránek (74. Hüttner) - Rytíř, Kollár, Kroneisl, Klíma - Benda, Popelka.

TJ Dražice: Baka - Pinc, Hojdar, D. Štecher - Studenovský, Hořejší (73. Horka), Bareš, Böhm (67. Dvořák), Novotný – J. Štecher, M. Stuchlík (90. Holub).

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová