Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Želeč otočila duel s Dačicemi a po měsíci vyhrála. Soběslav se proti Třeboni nadřela, ale bere tři body

 
pátek, 14. dubna 2017, 19:02

Želeč dokázala po měsíci konečně znovu naplno bodovat. Proti Dačicím ve druhém poločase otočila vývoj zápasu a zvítězila 2:1. Těsným výsledkem skončil i nervózní duel mezi Soběslaví a třeboňskou Jiskrou. Hosté kousali až do konce, ale po ruce domácího Boháče ve vápně a nadvakrát proměněné penaltě stihli jen snížit na konečných 3:2.

PÁTEČNÍ ZÁPASY 21. KOLA KP

FK SPARTAK SOBĚSLAV - JISKRA TŘEBOŇ 3:2 (1:0)

GÓLY: 30. a 48. ŠMÍDMAJER, 54. DVOŘÁK – 67. PRŮCHA, 83. CAHYNA (11).

ROZHODČÍ: VICAN - REISNER, SEBERA. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 4:5 (ŠMÍDMAJER, MARŠÍK, PELTÁN, KUNÍK – CAHYNA, DIVOKÝ, PRŮCHA, KOPECKÝ, MAXA). ČK: 1:0 (80. BOHÁČ). DIVÁKŮ: 260.


SOBĚSLAV: KUNÍK -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, MARŠÍK – FISCHER (83. HROMADA), NOHAVA, ŽALDA, T. MAZOUCH (69. JANOUŠEK) – ŠMÍDMAJER (90. M. MAZOUCH), DVOŘÁK (77. PELTÁN). TRENÉR RADEK HAJIČ.

TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, KOPECKÝ, HAVLÍK – LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA, FRANĚK (54. MATOUŠEK) – HOLZEPL, PRŮCHA. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: CHOTOVINSKÝ, ŠMÍDMAJER – DIVOKÝ

Soběslav dál navyšuje svůj náskok na čele krajského přeboru. Proti Třeboni to ale Spartakovci neměli vůbec jednoduché, ačkoli v průběhu utkání už vedli 3:0. Nakonec z toho bylo vítězství o jedinou branku, větším problémem ale je ztráta kapitána Boháče, který po úmyslné ruce musel předčasně do sprch.

Soběslav znovu táhlo útočné duo Šmídmajer - Dvořák. První z nich se nejprve trefil po půlhodině hry a následně krátce po úvodním hvizdu druhého poločasu, když Fischer svým důrazem vybojoval balón a předložil Šmídmajerovi výbornou přihrávku. Soběslavský kanonýr se následnou křížnou střelou nemýlil - 2:0. V 54. minutě to bylo už o tři branky, rychlonohý Martin Dvořák zužitkoval kolmici za třeboňskou obranu a přízemní střelou překonal Skálu.

Jenže Soběslav polevila v koncentraci a Martin Průcha v 67. minutě po rychle vhozeném autu a kvalitní individuální akci snížil - 3:1. Další komplikace pro domácí přišla v 80. minutě. Obránce Boháč zahrál dva metry od brankové čáry úmyslně rukou a rozhodčí Vican ho bez váhání vyloučil. Následný pokutový kop nadvakrát proměnil Cahyna, při prvním pokusu nebyl ještě vyloučený kapitán domácích pryč ze hřiště – 3:2. Ve zbylém čase už ale Třeboň z nakopávaných balónů znovu udeřit nedokázala a odjíždí s prázdnou.


SOKOL ŽELEČ - CENTROPEN DAČICE 2:1 (0:1)

GÓLY: 60. SOKOLT (11), 70. JANOŠÍK – 38. TOMAN.

ROZHODČÍ: REITINGER - MACKO, PETERKA. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 3:2 (ŠVÁB, NOVOTNÝ, PAVLIČKO – CELÝ, KNĚŽÍNEK). DIVÁKŮ: 50.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PETR, PAVLIČKO, PODROUŽEK (46. RABIŇÁK) – KUKUČKA, HOLUB (58. JANOŠÍK), ŠVEC, SOKOLT, ŠVÁB (88. FRONĚK) – RADEK NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

DAČICE: ZEJDA – NOSEK, KNĚŽÍNEK, CELÝ, VACUŠKA – BRUNNER, ŠIMÁNEK, KRTEK, TOČÍK, JANÁK – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠVEC, SOKOLT, JANOŠÍK - NEHLÁŠENO

Želeč se trápí v koncovce. Potvrdil to i první poločas utkání proti Dačicím. Domácí si vytvořili převahu hned od úvodu, ale zahazovali šance jak na běžícím páse. Jen útočník Novotný šel několikrát sám na hostujícího brankáře Zejdu, ale bez úspěchu. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. Po dalším sólo úniku, tentokrát Kukučky, který trefil jen gólmana, se z protiútoku prosadil dačický Toman, jenž prostřelil bezmocného Hovorku - 0:1. Do kabin se tak šlo za poměrně překvapivého stavu 0:1 pro hosty.

Do druhého poločasu Želeč vystřídala a začala obléhat hostující branku. Z tlaku vytěžila po úniku Rabiňáka a následného faulu Zejdy na Novotného v 59. minutě penaltu. Tu proměnil zkušený Sokolt a ukončil střelecké trápení domácích - 1:1. O výsledku se rozhodlo v 70. minutě. Vítězný gól zařídili střídající hráči, rohový kop Rabiňáka usměrnil za záda Zejdy z voleje Janošík - 2:1. Domácí si po zbytek zápasu náskok hlídali a připsali si hodně vydřené tři body.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák