Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velká posila pro Osek! Ulovil prvoligového brankáře

 
středa, 19. srpna 2020, 19:28

Osek – Osecké hřiště bude dějištěm prvního střetnutí v nové sezoně krajského přeboru 2020/2021. Pro domácí hráče bude střetnutí s rezervou druholigového Táborska těžkou zkouškou. Pokud však nastoupí čerstvá posila Zdeněk Křížek (37), který v létě ukončil profesionální kariéru v Dynamu ČB, budou mít Osečtí dvojnásobnou jistotu v zádech.

Skončenou letní přípravu označil lodivod Jaroslav Voříšek za klasiku. Tradičně do ní promluvily dovolené, zaměstnání, brigády, akce... „Ve své kariéře jsem to měl nastavené trochu jinak,“ pokrčí rameny. „Ale hráči snad dle svých možností chodili a ti, co nemohli, pracovali doufám individuálně. Nakonec je to pak jejich vizitka jak se prezentují na hřišti,“ přemítá Voříšek, jenž za komplikaci v přípravě označil nekompletní sestavu k přátelským zápasům.

Na léto naplánoval kormidelník Jaroslav Voříšek čtyři utkání. „Bylo to jak na houpačce,“ ohlíží se za výsledky. „Prohra v Čimelicích 1:2, výhra v Sousedovicích 6:2, remíza v Hrádku u Sušice 4:4 a nakonec domácí porážka s kvalitním týmem Tochovic 1:5. Ale jak jsem už řekl, výsledky nemají úplně vypovídající hodnotu. Na hřišti bylo často více hráčů B týmu, kdo chtěl, zahrál si,“ připomíná, že pravidelně využíval fotbalisty z rezervního týmu.

V přihrádce s příchody směrem do Oseka jsou pouze dvě jména. Ale stojí za to. Do osecké kabiny přišla zkušenost. Obě posily trenér Voříšek kvituje. „Do zálohy jsme získali zkušeného Martina Šrámka z Junioru Strakonice. Typ takového hráče nám chyběl. Je to bojovník a bude příkladem pro naše mladé dozrávající hráče. No a v bráně jedna pecka - Zdeněk Křížek, což není třeba dále komentovat,“ zmiňuje se k nejvýznamnějšímu přestupu celé soutěže.

Ambice nemají v Oseku přehnané. „Chtěl bych, aby nás všechny hráče, funkcionáře a fanoušky fotbal bavil. Aby se na nás dalo dívat a mohli jsme si říci, že naše práce někam vede a hráče posouvá. Osobně považuji za důležité, jak vstoupíme do úvodních kol,“ uvádí Voříšek k plánům do patnácti podzimních kol a z tradičně silných týmů favorizuje Protivín.

K nedokončené předešlé sezoně a peripetiím s koronavirem, který ovlivnil i naše životy, Jaroslav Voříšek říká: „Přestávka byla dlouhá a sportu obecně neprospěla. Takže konečně se zase hraje naostro. Stát se může cokoli, ani odborníci dnes neví, co bude zítra. Covid - 19 je všude kolem nás a prostě si na to musíme zvyknout a přeji všem, aby kromě výher na hřišti získávali body i s ním.“

Kádr TJ Osek

Brankáři: Zdeněk Křížek, Jiří Chaluš, Milan Budoš

Obránci: Petr Rybák, Radim Kuneš, Martin Carda, Martin Krejčí, Jaroslav Benda, Daniel Gondek

Záloha: Libor Blatský, Sebastian Hosnedl, Jan Hoch, Martin Šrámek, Milan Brabec, Matěj Čapek, Jakub Lávička

Útočníci: Jakub Říský, David Říský, Jiří Kinkor

Realizační tým:
Trenér:
Jaroslav Voříšek. Vedoucí mužstva: Věra Hochová.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama