Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Postupové oslavy si vychutnali v Týně a ve Strunkovicích. I. B třída se doplňovala z okresů

 
pondělí, 15. června 2020, 20:06

Jihočeský kraj – Do 12. června 2020 měly kluby podat přihlášky do nadcházejícího ročníku krajských soutěží. Dopředu bylo jasné, že Sokol Lom vystřídá v divizi odstupující Sokol Čížová. Uvolněné místo musely doplnit nejlepší kluby z I. A třídy a následně I. B třídy. Tím ale příval dodatečných postupů, oficiálně nazývané jako doplnění soutěže, protože se nedohrála, zdaleka nekončí.

V Týně a Strunkovicích měli o sobotní dokopné vylepšenou náladu postupem do vyšší soutěže. Oba celky předvedly famózní podzim a ztratily jen jedinou remízou. Z prvních míst tak zaslouženě putují o patro výš.

Snažení vltavotýnské Olympie o návrat do krajského přeboru se protáhlo na předlouhých devět sezon. To u Blanice se bude hrát I. A třídy poprvé v historii. Taky si ten dodatečný postup Strunkovičtí náležitě užili. Trenér Beneš létal vzduchem, šampaňské a pivo teklo proudem. „Mexikáni“ navlékli mistrovská trička a po děkovačce fanouškům nasedli na vítěznou jízdu na valníku za traktorem.

Želeč končí v krajských soutěžích

V ročníku 2017/2018 se stal Sokol Želeč jihočeským šampionem. Přebor vyhrál s náskokem 11 bodů, ale po dvou letech mizí z mapy krajského fotbalu. Oddíl oficiálně oznámil, že nepodá přihlášku do I. B třídy, kde se v nedohrané sezoně držel na první příčce skupiny C. Dobrovolně opouštějí tuto skupinu nejnižší krajskou soutěž také další celky z táborského okresu – posledně dvanáctá Březnice a beznadějně poslední Řepeč-Opařany.

K doplnění došlo automaticky z daného okresu – okresního přeboru Táborska. Zatímco první Jistebnice a druhé béčko Soběslavi na účast v I. B třídy kývly, třetí a čtvrtý tým (Myslkovice  a Měšice) neměly zájem. Rozhodoval koeficient klubů na prvních místech z dalších šesti okresů, který měl nejlepší Sokol Bavorov ze Strakonicka (ve 12 zápasech neztratil ani bod!). V B třídě bude působit i exdivizní Sokol Čížová.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Klein