Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelické SIKO v zimě posílily staronové tváře

 
středa, 18. března 2020, 19:25

Čimelice – V sedmé sezoně v řadě v Ondrášovka krajském přeboru čeká na Čimelice poklidná druhá polovina. Pokud tedy vůbec začne. SIKO je po podzimu sedmé a do jarních odvet získalo dva navrátilce, brankáře Slavíka s obráncem Pšeničkou. Kouč Rostislav Grossmann by rád dosavadní umístění ještě vylepšil.

Jak jste spokojeni s průběhem zimní přípravy?
Příprava proběhla tradičně v Písku na umělkách, několikrát jsme využili také halu. K přípravným zápasům nám posloužil turnaj Dudák Cup ve Strakonicích, kde jsme absolvovali čtyři utkání. Zápas se západočeskými Žichovicemi jsme sehráli na umělce v Blatné. Příprava byla opět poznamenána řadou absencí, a to z různých důvodů. Řada hráčů měla nějaká zranění či nemoci, občas nějaké pracovní nebo rodinné povinnosti. Jsme amatéři, takže tyto věci se prostě musí akceptovat. Myslím, že na úrovni KP a níž se s tímto potýkají všichni trenéři.

Došlo v kádru k nějakým změnám. Co si od případných posil slibujete?
Náš kádr je poměrně stabilizovaný, ale k nějakým posunům také došlo. Na brankářském postu došlo ke změně a Tomáše Hřebejka nahradí Filip Slavík, Jan Mezera odešel do Austrálie a Jan Sigmund se vrátil do třetiligového Písku. Jsem rád, že se po delší pauze znovu zapojil Zdeněk Pšenička, zařadili jsme do přípravy také několik nadějných mladíků z naší rezervy, kteří naznačili své možnosti.

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem?
Chceme vždy předvádět slušný kombinační fotbal, máme na to typy technických hráčů., řada z nich má zkušenosti z vyšších soutěží nebo ze zahraničí. Měli jsme poměrně úspěšný podzim, povedla se nám hezká série devíti utkání bez porážky a na to bychom rádi navázali. Bereme umístění v klidném středu tabulky bez existenčních starostí, samozřejmě se pokusíme být v její horní polovině.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Filip Slavík (SK Mirovice), Zdeněk Pšenička (návrat k fotbalu),
Odešli: Tomáš Hřebejk (SC Eschenbach/Rakousko), Jan Sigmund (návrat do FC Písek), Jan Mezera (Austrálie)

SOUPISKA SK SIKO ČIMELICE

Brankáři: Filip Slavík, Tomáš Bašta
Obránci: Ladislav Jizba, Petr Listopad, Miloslav Bednařík, Karel Řezáč, Josef Kuchejda, Michal Viták, Zdeněk Pšenička
Záložníci: Radek Převrátil, Jiří Viták, Miloslav Káš, Jakub Klimeš, David Varhan, Tomáš Rambous, Martin Nekl
Útočníci: Petr Hovorka, Václav Hegenbart

Realizační tým
Trenér:
Rostislav Grossmann. Asistent trenéra: Jan Růžička. Vedoucí mužstva: Josef Ťupa. Kustod: Miluše Ťupová.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Mikešová