Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice proměnily první start na turnaji v exhibici

 
pondělí, 24. února 2020, 10:41

Strakonice - V rámci zimního turnaje ve Strakonicích na Sídlišti se utkalo mužstvo SIKA s účastníkem 1.A třídy Šumavanem Vimperk. Pro Čimelice to bylo druhé turnajové střetnutí, v tom úvodním zaskočil B-tým, který prohrál se strakonickým dorostem 0:5.

Od začátku utkání se začalo pěkně zostra. Ve 2. minutě zahrávali Čimeličtí pokutový kop, který proměnil Nekl. O dvě minuty později se po Neklově rohovém kopu trefil hlavou Hovorka a bylo to 2:0.

Výhodu penalty získal v 8.minutě po faulu čimelických zadáků i Vimperk a Vondrášek s exekucí nezaváhal. Za dvě minuty udeřili opět Čimeličtí. Hovorka nedal šanci brankáři Vimperka a vstřelil třetí branku SIKA.

Po divokém začátku se hra uklidnila, ale Čimeličtí měli viditelnou převahu. Přesto ve 26.minutě po centru z pravé strany hlavičkoval vimperský Michal Chvosta a snížil stav na 3:2. O minutu později však čimelický Hovorka završil hattrick a i přes další možnosti stanovil poločasový stav na 4:2.

Do druhého dějství vstoupily lépe opět Čimelice a již ve 47.minutě vstřelil Nekl pátou branku SIKA. V 53.minutě sice vimperský Michal Chvosta vstřelil třetí branku, ale to bylo ze strany Šumavanu vše.

V 64. minutě Hovorka ve vyložené šanci neuspěl, ale o minutu později byl přesnější Káš a vstřelil šestou branku Čimelic. Deset minut před koncem dobře mířil Kuchejda a zvýšil již na 7:1. Zanedlouho Hovorka vstřelil osmou a svou čtvrtou branku. V 86. minutě uzavřel účet utkání Hegenbart na konečných 9:3.

K dalšímu přípravnému utkání na UMT ve Strakonicích nastoupí Čimelice v sobotu 29. 2. od18 hodin proti Sousedovicím.

SK SIKO Čimelice - Šumavan Vimperk 9:3 (4:2)

Góly: Hovorka 4, Nekl 2 (1 z pen.), Káš, Kuchejda, Hegenbart – M. Chvosta 2, Vondrášek (pen.).

Čimelice: Bašta – Řezáč, Listopad, Převrátil, Jizba – Varhan, Nekl, J. Viták, M. Viták, Káš – Hovorka. Střídali Hegenbart, Kuchejda, Nosek. Trenér: Rostislav Grossmann.

Vimperk: Vlk – Blahout, Sýs, Děd, Čech – Málek, Vondrášek, Frček, Vintr – M. Chvosta, Císař. Střídali Uhlík, Matoušek, V. Chvosta, Tesař. Trenér: Jiří Formánek.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Michaela Mikešová