Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice osmým místem zadělaly na dobrou výchozí pozici do odvet

 
pondělí, 30. prosince 2019, 22:50

TJ Dražice, jeden ze čtyř zástupců táborského okresu v krajském přeboru, skončila v krajského podzimním 16členném peletonu přesně uprostřed. Získala rovných 20 bodů, ale oproti minulým ročníkům častěji bodovala na soupeřových trávnících. S ohroženými celky z konce tabulky nasbírala 15 bodů. Dlouholetý účastník přeboru (až na jednu sezonu v I. A třídě) vstoupí do jara s 12bodovým odstupem na sestupové příčky, což je slušná výchozí pozice.

Dražice vystupovaly do letošního ročníku se skromnými plány. Po dvou předchozích záchranách v posledních kolech se chtěly vyhnout starostem s udržením a začátek soutěže jim vyšel nad očekávání. Po třech zápasech byly s plným počtem bodů první. „Po skvělém úvodu přišla slabší střední část, ale konec jsme opět zvládli, takže spokojenost,“ ohlíží se za podzimní částí vedoucí mužstva Vlastimil Stuchlík.

S tak tučným bodovým ziskem v Dražicích nepočítali. „Myslím si, že klukům, co odehráli většinu podzimu, se podařilo uhrát poměrně dost bodů a výborně bojovali i za dlouhodobě zraněné spoluhráče (D. Štecher, L. Stuchlík, M. Hojdar, E. Böhm a to ještě M. Horka hraje se sebezapřením. Jinak rezervy jsou bohužel v tréninkové morálce, ale to je ovlivněno velkým počtem studujících hráčů mimo bydliště,“ hledá Stuchlík klady a zápory na uplynulém půlroce.

Před vlastními fanoušky Dražičtí vyhráli všehovšudy jen dvakrát. „Nejvíc mrzely domácí prohry hlavně s Rudolfovem a poté s Milevskem,“ nemusel dlouho přemýšlet. Hodně si cení výhry u rybníka Svět, kde někdejší trojnásobný mistr kraje (2012 – 2014) nastoupil ve slátané sestavě a po sérii čtyř porážek v řadě. „Vítězství v Třeboni bylo důležité pro získaní sebevědomí do dalších zápasů, kdy tým potkala již zmiňovaná zranění.“

Fanoušci zůstali věrní

Mužstvo se skládá z individualit typu Mariana Horky, Miloše Veselého či Jana Kromky a mladých hráčů. „Funguje tu týmový duch složený ze zkušenosti a dravého mládí,“ říká Stuchlík, podle něhož se kvalita a celková úroveň soutěže neliší od předchozích ročníků. „Myslím si, že soutěž je na stejné úrovni jako loni a tabulka odpovídá realitě,“ míní vedoucí mužstva Dražic, jehož osobně nejvíc potěšily venkovní vítězství na konci podzimu v Třeboni (3:1), S. Ústí (4:0) a u nováčka Lažiště (1:0). „Jak už jsem řekl, jsem rád, že jsme se ke konci zvedli a uhráli důležité body do jarní části a že nás naši fanoušci podporovali i když se nedařilo,“ těší Stuchlíka věrní diváci.

Zimní příprava bude probíhat v domácích podmínkách. „Začneme 7. ledna a budeme využívat naši tělocvičnu v kombinaci s výběhy v blízkém okolí a odehrajeme zřejmě tři přípravná utkání,“ prozrazuje Stuchlík s tím, že kádr již opustila dvojice hráčů. „Působení u nás ukončil Jan Vlašin, vrací se pracovně domů na Moravu, a na roční pracovně-studijní pobyt odlétá Lukáš Stuchlík. Budeme se tedy snažit najít místo nich adekvátní náhradu,“ zmiňuje nucené odchody.

Krajský přebor zahájí druhou půlku ročníku 2019/2020 17. kolem o víkendu 14. - 15. března 2020. Klub z obce ležící sedm kilometrů západně od Tábora má do jarních odvet jasný cíl. „Samozřejmě, co nejdříve uhrát potřebný počet bodů, který zachová Dražicím KP i pro další sezónu,“ hledí do jara Vlastimil Stuchlík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař