Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 12. kole KP

 
čtvrtek, 31. října 2019, 19:29

Obhájce trofeje Olešník prochází podzimem bez jediné porážky. Ve 12. kole se utkal proti třetímu nováčkovi soutěže, dodatečně postupujícím Strakonicím. Poločas se sice trápil, ale po změnách v sestavě dominoval. Od třetího kola nepohrál druhý Protivín, jako jediný zvítězil venku. Devítizápasovou sérií se mohou pochlubit Čimelice, naopak na vítězství už čekají delší dobu v Třeboni a Blatné.

Výsledky 12. kola krajského přeboru


TJ Osek – SK Rudolfov 2:2 (1:0)

Góly: 37. J. Říský, 79. D. Říský - 60. a 71. Šindelář. Rozhodčí: Kotalík - Žurek, Panský. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:2 (Šindelář, Novotný). Diváků: 70.

Osek: Přibyl – Rybák, Krejčí, Carda (36. Hosnedl), Maroušek – Kinkor (67. Lávička), Hoch, J. Říský, Brabec – Blatský, D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Rudolfov: Keřka – Prokeš, Novotný, Hajný, Pexa – Kovačičín, Janák, Vejvar (70. Bláha), Sládek, Kryeziu – Šindelář. Trenér Jiří Nárovec.

Nejlepší hráči: nikdo - Šindelář, Keřka, celý tým

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „S oslabeným Rudolfovem jsme nenavázali výborným výkonem jako v utkání s Olešníkem. Pohybliví hosté výborně atakovali a nenechali nás dostat se na dostřel jejich brány. Přesto jsme to byli my, kdo otevřel skóre. Po nuceném střídání Cardy (roztržené obočí) se po nemoci dostal na hřiště Hosnedl, který po několika vteřinách na place ve 37. minutě gólově vysunul J. Říského. Za tři minuty mohl zvýšit D. Říský, ale jeho střela šla nad. Po změně stran jsme nepohlídali dvakrát standardní situaci a nejlepší hráč na hřišti Šindelář poslal hosty do vedení. Díky naší zvýšené aktivitě jsme stihli pouze srovnat. Trefil se konečně D. Říský, který zužitkoval přihrávku svého bratra. Závěrečný tlak už k ničemu nevedl a tak utkání, které jsme nezvládli, skončilo spravedlivou remízou.“

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Sestavu jsme díky několika absencím řešili celý páteční večer. Do Oseku jsme navíc odjížděli s respektem z jejich výkonu s lídrem tabulky Olešníkem. Zápas pro nás začal dobře, soupeře jsme možná zaskočili naší aktivitou a úvodních 35 minut jsme byli lepší. Vypracovali jsme si několik zajímavých příležitostí, ale v koncovce jsme postrádali především důraz před domácí brankou. Pak jsme nepochopitelně z naší výhody při míči rozhodčího domácím nabídli šanci, kterou po rychlém protiútoku také využili. Ve druhém poločase jsme se po dvou gólech opět výborně hrajícího Šindeláře dostali do vedení, které nám vydrželo až do 79. minuty, kdy soupeř dokázal vyrovnat. Závěrečný nápor Oseku s řadou nebezpečných standardních situací, jejichž posuzování nebudu komentovat, jsme díky mladému brankáři Keřkovi a spolehlivé obraně dokázali zvládnout. Všem hráčům bych chtěl za zodpovědný a obětavý výkon touto cestou ještě jednou poděkovat. Bylo by fajn na něj navázat v následujícím zápasu s Olešníkem.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FC MAS Táborsko B 2:0 (0:0)

Góly: 79. Vávra, 88. Novák. Rozhodčí: Kroutl - Krčín, Herzog. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:1 (Vávra – Laszák). Diváků: 115.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Kabele, Švec (88. Filip) – Persán (58. Strapek), Svoboda (58. Savytskyi), Vávra, Novák, Kuna – Růžička, Klivanda. Trenér Václav Domin.

Táborsko B: Duchoň – Dybala, Rytíř, Laszák, Mikuláštík – Mischnik (85. Smutný), Jáša – Radosta (73. Víteček), Schramhauser (78. Postřihač), Pavlík (60. Icha) – Bouchal (60. Římanek). Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: Novák, Klivanda, Kabele - Duchoň, Rytíř, Mikuláštík

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Pan Musil Krumlov zná a podle toho naordinoval taktiku zhuštěného středu a má velmi dobře připravené mladé hráče, jak fyzicky, tak technicky. Proto využívali rychlých protiútoků. Myslím si, že jsme celý zápas měli pod kontrolou a na závěr jsme se prosadili asi větší zkušeností a chutí vyhrát.“

Karel Musil, trenér Táborska B: „Do utkání jsme šli se zataženým blokem a snahou vyrážet do brejkových situací přes kraje hřiště. Zavřeli jsme střed hřiště, chtěli jsme trpělivě získávat míče a jednoduchou kombinací se dostávat do brejků a zakončení. Měli jsme několik těchto akcí, ale výběr řešení nebyl správný a navíc jsme šli sami na branku, bohužel opět bez zakončení. Domácí byli nepříjemní v centrech ze strany a soubojích před brankou, tady nás podržel gólman. Druhý poločas jsme hráli pasivně, byl to boj ve středu hřiště se spoustou nepřesností. V závěru rozhodla fotbalová drzost a větší touha vyhrát. Stále řešíme jednoduché věci komplikovaně, a proto dostáváme takové góly. Čeká nás derby s Lomem, další zkušený tým.“


FK Olešník – FK Junior Strakonice 5:1 (1:1)

Góly: 22. Dudek, 49. Lafata, 51. Pecka, 69. a 72. Grobár - 2. Bálek. Rozhodčí: Lepič - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Kalášek – Peroutka). Diváků: 180.

Olešník: Matoušek – Tomášek, M. Studnička (46. Toth), Kalášek, Šahajda  (69. Rožboud) – Nýdl (76. Kouba), Pecka, Heller (46. Grobár), Lafata, Šíma (65. Šálený) – Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Strakonice: Lízal – Kočí, M. Kostka, Říha, Peroutka – Němeček, Bálek (80. Boukalík), Zelenka, M. Šrámek, Petráň (68. Moudrý) – Máška (76. T. Kostka). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Lafata, Kalášek, Dudek, Grobár - Lízal, Bálek

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Začátek zápasu se nám nepovedl. Hned v první minutě jsme propadli na pravé straně a byla z toho branka. Do půle jsme srovnali Dudkem. Do druhého poločasu jsme stáhli dva defenzivní hráče, přešli vzadu na tři obránce a vstřelili jsme čtyři góly, i když jich mohlo být více...“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Utkání s lídrem soutěže jsme nezačali vůbec špatně. Již ve druhé minutě se nám povedla velmi pěkná akce, když z vlastní poloviny po ose Máška, Němeček a Bálek se po třech přihrávkách dostal posledně jmenovaný do vápna a křižnou střelou prostřelil domácího brankáře. V 10. minutě domácí Dudek nastřelil tyč. V 16. minutě jsme mohli skóre navýšit, když po centru Kočího se do zakončení dostal Bálek, ale trefil dobře postaveného brankáře. Ve 23. minutě se domácí už prosadili, když po střele do tyče zužitkoval dorážku Dudek. Ve 34 minutě se do obrovské šance dostal Lafata, ale Lízal jeho zakončení kryl. Druhý poločas začal pro nás nešťastně, když z naší výhody trestného kopu domácí podnikli rychlý brejk a v 50. minutě Lafata přesně zakončil a poslal domácí do vedení 2:1. Naše koncentrovanost v tuto chvíli polevila a domácí toho využili hned za tři minuty třetím gólem. Domácí byli v tuto chvíli na koni a pěknými kombinacemi navýšili skóre Grobárem na konečných 5:1.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 68. Hadáček, 83. Volf - 72. Koktavý. Rozhodčí: Izugrafov - Macko, Toucha. Delegát: Eibl. ŽK: 2:0 (Hadáček, Kosobud). Diváků: 66.

Milevsko: Dvořák – P. Novotný, Kosobud, Volf, Málek – Sedlák (76. Kutil), Maršík, Komárek, Barda – Hadáček (90. Jakeš), Kálal (90. M. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Třeboň: Skála – Schneider, Lonsmín, Koktavý, Cimerhanzl – Bartl (66. Kubata), Doležal, Matoušek, Vranovský (46. Průcha) – Holzepl, Navrátil. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Volf, Hadáček - Koktavý

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Připadalo mi, že se utkání hrálo v takovém až přátelském duchu. Náš výkon tomu odpovídal, bylo to hodně ospalé. Určitě jsme vyhráli zaslouženě, Třeboň si kromě gólu prakticky žádnou šanci nevytvořila, ale ani my jsme jich tentokrát neměli moc. Nakonec jsme si pomohli standardkou. Pepík Komárek je kope výborně, sice nám teď chybí ve vápně po odchodu do Sepekova hlavičkář Martin Petr, ale dneska to tam padlo a to je důležité. Museli jsme udělat dvě změny v obraně docela na poslední chvíli. Měli jsme nějaké varianty, nakonec šel na stopera Matěj Volf a obrana naštěstí fungovala až na to jedno zaváhání dobře. Kluci vzadu hráli spolehlivě. Za zmínku stojí ještě krásný gól Jardy Hadáčka.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Tři čtvrtiny zápasu nám vycházela hra ze zajištěné obrany. Pak se trefil domácí Hadáček zpoza vápna do horního rohu. My jsme do pěti minut srovnali po přímáku z hloubi pole přesnou hlavičkou Koktavého a byli takzvaně na koni. Jenže tuto malou psychologickou výhodu jsme nejen nevyužili, ale naopak dostali po rohu a vzniklém závaru rozhodující gól. Samozřejmě to skřípe, ale na hráčích je zároveň vidět velká snaha utnout nelichotivou sérii.“


SK SIKO Čimelice – TJ Blatná 2:0 (1:0)

Góly: 63. Nekl, 90. Hegenbart. Rozhodčí: Brom - Koranda, Krauskopf. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:4 (Řezáč, Hegenbart, Káš - Šejvar, Čadek, Jícha, Kůst). Diváků: 150.

Čimelice: Hřebejk - Jizba, Listopad, Převrátil, Řezáč – Varhan (85. M. Viták), Káš, Hegenbart, Nekl (70. Mezera), Sigmund – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Blatná: Chlanda – Hrádek, Šejvar, Motyka, Nový – Mišiak (63. Říha), Prokopec (46. Brynda), Sedláček, Kůst (46. Sýkora), Jícha – Čadek (75. Míka). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Jizba, Převrátil - Sedláček, Chlanda

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Celý zápas postrádal z obou stran fotbalovou kvalitu, byl plný nepřesností, chyb a osobních soubojů. Ve druhé půli jsme přeci jen přidali a byli aktivnější, přišly i nějaké šance. Po naší úvodní brance se Blatná snažila o vyrovnání, naše obrana však pracovala spolehlivě. Vítězství se nám podařilo potvrdit druhou brankou až v samotném závěru utkání. Přestože jsme nepředvedli žádný oslnivý výkon, připsali jsme si další tři body a uhráli vzadu další nulu. Takže alespoň v tomto směru určitě spokojenost.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „První poločas byl vcelku vyrovnaný, domácí, ale ani my jsme se do žádné vážnější brankové příležitosti nedostali. Po změně stran už byli domácí lepší a po hodině hry nám díky svému důrazu ve vápně vstřelili první branku. My jsme po špatném vyběhnutí brankáře mohli skóre srovnat, ten nakonec svoji chybu stihl ještě napravit a míč téměř z brankové čáry vytěsnit mimo. Nemáme prostě štěstí, aby nám to tam jen tak spadlo, byť z ničeho. Být to na druhé straně, míč by se za lajnu třeba jen dokutálel. Druhá branka padla až v nastaveném čase po rohu. Domácí hrají v pohodě a zaslouženě vyhráli.“


TJ Sokol Lom – Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)

Góly: 19. Jiří Rabiňák, 85. Do Trung. Rozhodčí: Přibyl - Vican, Peterka. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Trantýr – Škarda, Hoffmann). Diváků: 220.

Lom: Chylík – Voneš (65. Mařík), Kosobud, Vysušil – Chotovinský (89. M. Císař), Balogh, Neužil, Trantýr, Janů – Bosnyak (46. Do Trung), J. Rabiňák.

S. Ústí: Sedloň – Mrúz, Škarda, Vilímek, Brůžek – Hladík, Bartáček, Šmíd, Říha (60. Petr Sazma), Drs (65. Žilinčík) – Hoffmann.

Nejlepší hráči: Chylík, Kosobud, J. Rabiňák – Bartáček, Škarda, Mrúz

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Odehráli jsme nejhorší utkání podzimu. Začátek zápasu jsme přitom měli dobrý, vstřelili jsme vedoucí gól a trefili jsme čtyřikrát brankovou konstrukci. Ale tím jsme skončili. Od té doby tam chybělo všechno, co jsme předváděli v předchozích zápasech. Sice jsme vyhráli, ale způsob, jakým jsme utkání odehráli, byla tragédie. Z přístupu většiny hráčů jsem fakt, slušně řečeno, naštvaný... Jediné pozitivum je, že Laco udržel pátou nulu.“

Ladislav Šebek, předseda S. Ústí: „Zahráli jsme utkání, které mělo i z naší strany parametry KP. Samozřejmě kvalita kádru je jednoznačně na straně Lomu, ale byly pasáže utkání, kdy jsme byli rovnocenným soupeřem a dokonce v některých fázích jsme měli i víc míč na našich kopačkách. Při troše štěstí bylo na to Lom o nějaký bod obrat, samozřejmě i Lom měl šance včetně tří nebo čtyř tyček. Prohráli jsme se vztyčenou hlavou.“


TJ Dražice – FK Protivín 0:3 (0:0)

Góly: 50. a 73. Nedvěd, 54. Zb. Vorel. Rozhodčí: Havlík - Polák, Lovětínský. Delegát: Brož. ŽK: 5:3 (M. Stuchlík, Novotný, Veselý, Bareš, D. Štecher – Říha, Zach, Hrynevich). Diváků: 120.

Dražice: Vanýsek – Bareš, Horka, Hořejší (85. Jar. Stuchlík), Vlašin – Novotný, Šimák (81. Valášek), Veselý, M. Stuchlík – Kromka (74. Baka), Mareš (61. D. Štecher). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Protivín: Hanus – Dan, Vojta, Uhlík, Zach (62. Jiskra) – Kasík (46. Hrachovec), Bečvář, Zb. Vorel, Blažek (46. Nedvěd) – Říha – J. Vorel (75. Hrynevich). Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Vlašin – Zb. Vorel, Říha, Nedvěd

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Bohužel jsme nepotvrdily tři body z minulého venkovního utkání, ale nutno dodat, že soupeři se momentálně daří a to potvrdil i u nás. V první části to byl vyrovnaný boj a na obou stranách po několika příležitostech bez gólového efektu. Druhá část už hosté z rychlého brejku a trestného kopu rozhodli o osudu utkání. Přes veškerou snahu a několik šancí na korigování jsme bohužel inkasovali ještě potřetí a tak si soupeř veze domů zasloužené body.“

Miroslav Říha, trenér Protivína: „První půlhodina byla vyrovnaná, spíše kopaná z obou stran. Až poté jsme našli odvahu na kombinační hru a měli více ze hry, ale brzdilo nás špatné řešení předfinální fáze. Do druhého dějství jsme vstoupili lépe než domácí a v 50. minutě se nám podařilo vstřelit vedoucí gól. Jeden ze dvou rozhodujících momentů přišel v 54. minutě, kdy se Zbyňa Vorel z přímého kopu, nádherně trefil a zvýšil na rozdíl dvou branek. Druhý rozhodující moment byl, že se nám podařilo přečkat následující tlak domácích, a když jsme v 73. minutě vstřelil třetí gól, bylo o vítězi rozhodnuto.“


SK Jankov – FK Lažiště 4:3 (0:2)

Góly: 47. Bürger, 52. (pen.) Zajíc, 57. a 77. Klíma - 11. a 41. (pen.) M. Sedláček, 84. Jak. Rauscher. Rozhodčí: Ondřej - Macko, Klátil. Delegát: Bicek. ŽK: 2:3 (Lovička, Lošek - Volmut, D. Sedláček, Vokatý). Diváků: 178.

Jankov: Hučík – Fajtl, Lošek, Popelka, Zajíc – Lovička (82. Maurer), Kroneisl, Kollár, Hüttner (32. Jirkovský), Bürger – Klíma (90. Beránek). Trenér Petr Kadlec.

Lažiště: Jar. Rauscher - D. Sedláček, Bízek (84. Holub), Hojdekr (88. Hrbek), Makoš – M. Sedláček, Hušek, Albert, Volmut (63. Linhart), Jak. Rauscher – Vokatý. Trenér Josef Raušer.

Nejlepší hráči: Klíma – Jar. Rauscher, M. Sedláček

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Nám se v prvním poločase nedařilo vůbec nic, dopředu jsme byli sterilní a k tomu si necháme dát dva góly. Celkově byli hosté aktivnější. Do druhého poločasu jsme provedli několik změn v rozestavení a během deseti minut vývoj zápasu otočili. Následně jsme ještě měli přidat několik dalších branek, v paměti mám minimálně další tři velké příležitosti. Obrat, který se tak často nevidí, se zkomplikoval v 83. minutě, kdy hosté lacině snížili na rozdíl jedné branky. Zápas se ale dále dohrál bez výraznějších příležitostí na obou stranách. Pro nestranného diváka určitě zajímavá podívaná. Pro realizační týmy směs všech emocí a mnoho otázek.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Souboj dvou fotbalových vesnic jsme nezvládli a zaslouženě prohráli. Po výborném výkonu v první půli, kdy jsme hráli aktivně v pohybu a se spoustou šancí, jsme druhou půli totálně propadli. Ač jsem celou přestávku apeloval na aktivitu hned od začátku poločasu, tak jsme opět prvních deset minut hrubě nezvládli a domácí zápas za deset minut otočili a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Do zápasu jsme se vrátili až deset minut před jeho koncem, což logicky na vyrovnání nestačilo. Zápas se tak musel líbit divákům, bylo to opravdu další bláznivé utkání. Pochvalu pak zaslouží oba tábory fanoušků, které vytvořily utkání výbornou kulisu.“ 


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle