Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čimelice protáhly sérii bez porážky, Blatná a Třeboň opět nebodovaly

 
neděle, 27. října 2019, 12:45

Ani ve dvanáctém vystoupení krajského přeboru se nepodařilo Třeboni ani Blatné ukončit bezbodovou šňůru. Jiskra prohrála těsně v Milevsku, Blatná nestačila na rozjeté Čimelice, které neprohrály již devět kol v řadě. Cenný bod si odvezl oslabený Rudolfov z Oseka, kde dvakrát skóroval Jan Šindelář. Vedoucí Olešník se prosadil se Strakonicemi až po přestávce, kdy nastřílel nováčkovi čtyři góly. Béčko Táborska dlouho vzdorovalo Krumlovským, slavojáci se prosadili až v poslední desetiminutovce. V neděli Protivín udržel druhé místo výhrou v Dražicích, Lom potvrdil v derby roli favorita a porazil vzdorující S. Ústí 2:0. Zápas dvou rozdílných poločasů, jak se s oblibou říká, byl k vidění v Jankově.

Šindelář střílel po standardkách

Osek po remíze s lídrem Olešníkem si proti Rudolfovu dělal zálusk na tři body. Jeho plány ještě umocnily absence Pouzara s Hrbáčem v soupeřově sestavě. Sobotní dopolední duel se hrál za husté mlhy a měl obdobný scénář jako v minulém střetnutí Oseckých. Znovu se ujali vedení, ale po přestávce museli dotahovat. Ze svého výkonu tentokrát hodně slevili, první půlhodinu jako by prospali. Až ve 37. minutě z první střely na branku otevřel skóre po rychlém protiútoku Jakub Říský. Ve druhé půlce přišly dvě velké chvíle v útoku hrajícího Jana Šindeláře. Nejprve si naběhl před branku na trestný kop a hlavou zblízka snížil. Za deset minut brankář Přibyl neudržel míč po trestném kopu Kovačičína a Šindelář jej napálil z první do sítě. Domácí přidali na otáčkách, získali převahu, kterou korunoval po bratrské spolupráci David Říský, když z úhlu křižnou ranou překonal náhradního brankáře Rudolfova Keřku (z B-týmu). Přes závěrečný tlak Oseka už se skóre nezměnilo.

Krumlovští se prosadili až v závěru

Favorizovaný Č. Krumlov se dlouho nemohl prosadit proti dobře bránícímu béčku Táborska, které skoro osmdesát minut odolávalo. Ještě v 78. minutě svítil na ukazateli skóre stav 0:0. „Do utkání jsme šli se zataženým blokem a vyrážet do brejkových situací přes kraje hřiště. Zavřeli jsme střed hřiště, chtěli jsme trpělivě získávat míče a jednoduchou kombinací se dostávat do brejků a zakončení,“ poznamenal táborský kouč Karel Musil. Tým pod vedení kapitána Jáši se do zakončení nedostal a po přestávce jej několikrát podržel brankář Duchoň. „V závěru rozhodla fotbalová drzost a větší touha vyhrát. Stále řešíme jednoduché věci komplikovaně, a proto dostáváme takové góly,“ posteskl si Musil. Pasivitu Táborských potrestal v 79. minutě Vávra po kombinaci s Novákem, který po Tauberově ideální přihrávce v posledních minutách zamířil placírkou přesně k tyči.

Lídr Olešník zabral po přestávce

Pro vedoucí Olešník začalo utkání šokem. Již ve 2. minutě prohrával. Strakonicím se povedla pěkná akce na jeden dotek z vlastní poloviny po ose Máška, Němeček a Bálek, který křížnou střelou prostřelil brankáře Matouška. První vážnější příležitost měl obhájce titulu v 10. minutě, Dudek nastřelil tyč. Za šest minut měli poslední šanci hosté, po centru Kočího zakončoval Bálek, ale napodruhé už Matouška nepřekonal. Zároveň to byla poslední možnost Junioru. Ve 23. minutě se domácí už prosadili, když po střele do tyče dorážel Dudek. Po půl hodině vychytal Lafatu brankář Lízal, ale dalším gólům ve své síti nezabránil. Pět minut po obrátce podnikli domácí rychlý protiútok a Lafata zakončoval přesně. „Naše koncentrovanost v tu chvíli polevila a domácí toho využili hned za tři minuty a zvýšili na 3:1. Rázem byli na koni a pěknými kombinacemi navýšili skóre na konečných 5:1,“ uvedl Jiří Cibulka, vedoucí Strakonic, ke gólům Pecky a střídajícího Grobára, který oživil hru po přestávce v během tří minut se dvakrát zapsal do listiny střelců.

Prokletí Třeboně trvá i po Milevsku

S cílem ukončit frustrující šňůru porážek cestovala Třeboň do Milevska, které naopak poslední kola pravidelně boduje. V bojovném střetnutí se odehrála hra především mezi šestnáctkami, vzduchotechnici si nedokázali vytvořit vážnější příležitost. Až v 68. minutě potěšil hrstku přihlížejících diváků (přesně 66) pohotovou střelou z dálky přímo do šibenice Hadáček a osmou podzimní trefou poslal Milevsko do vedení. Odpověď Třeboně přišly záhy. „Vyrovnali jsme rychle po přímáku a následné hlavičce,“ uvedl trenér Karel Kladenský k zásahu Koktavého. Když už to vypadalo, že Třeboň na sedmý pokus konečně urve aspoň bod, rozhodl o utrápeném vítězství domácích dorážkou na brankové čáře Volf. „Remízu bychom v naší situaci brali, ale dostali jsme ze závaru po rohu gól a nemáme opět nic. Všichni máme touhu to zlomit a také to zlomíme,“ věří Kladenský do příštího domácího střetnutí s Osekem. Milevsko z posledních šesti kol nashromáždilo 14 z 18 možných bodů.

Čimelice podeváté bodovaly

Čimeličtí začali utkání ofenzivněji, ale jejich mírná převaha s předposlední Blatnou k ničemu nevedla. Ani jedno z mužstev si v první půli nevytvořilo vyloženou šanci. „Celý zápas postrádal z obou stran fotbalovou kvalitu, byl plný nepřesností, chyb a osobních soubojů. Ve druhé půli jsme přeci jen přidali a byli aktivnější, přišly i nějaké šance,“ komentoval průběh zápasu lodivod SIKA Rostislav Grossmann. Hlavičku Listopada Chlanda chytil. Až v 63. minutě utekl po levé straně Sigmund, centrem našel Hegenbarta, jenž přihrál Neklovi a ten vstřelil první branku. V dalším čase domácí zahrávali několik standardek, ale pokořit blatenskou branku se stále nedařilo. V 83. minutě se dostal do velké šance Hovorka, ale přestřelil. O minutu později mohli hosté vyrovnat, když špatně vyběhnuvšího brankáře Hřebejka přehodil jeden z blatenských hráčů, ale Hřebejk míč dostihl a včas zasáhl před brankovou čárou. V nastavení po rohu Převrátila přidal druhou trefu hlavou Hegenbart. Čimelice tak ani podeváté v řadě nepoznaly hořkost porážky a zaslouženě zvítězili 2:0.

Lom se nadřel na body s nováčkem

Favorizovaný Lom splnil v okresním derby povinnost a zvítězil nad posledním celkem tabulky 2:0, ale podle slov trenéra Marka Císaře se k bodům spíše protrápil. „Soupeře jsme nepřehrávali, a řekl bych, že jsme utrpěli vítězství. V Protivíně jsme podali jeden z našich nejlepších výkonů, tentokrát bych naší hru označil za podprůměrnou,“ řekl Jihočeskému fotbalu bezprostředně po skončení derby. Nutno připomenout, že v lomské sestavě citelně scházeli kapitán Jelen a špílmachr Šimák. Na Svépomoci sledovala premiérové derby dvou Sokolů slušná návštěva 220 fanoušků. Příznivce lomského tábora rozjásal v 19. minutě Jiří Rabiňák, jenž z hranice šestnáctky překonal brankáře Sedloně. Další očekávané góly nepřicházely, hosté stačili držet krok a výsledek zůstal dlouho na vážkách. Teprve pět minut před závěrečným hvizdem dal v poločase nastoupivší David Do Trung výstavní ranou do horního růžku pojišťovací druhý gól. Laco Chylík, nejlepší hráč domácích, se těšil z páté vychytané nuly.

Protivín přeskupil řady a přehrál Dražice

První poločas mezi Dražicemi a Protivínem byl urputný, vyrovnaný boj s několika šancemi na obou stranách. Do druhé části trenér Říha vyměnil krajní záložníky a běhaví hráči Nedvěd s Hrachovcem pomohli hostům roztáhnout hru do šířky a připravit si nějakou šanci do otevřené obrany domácích. Ti ve druhém poločasu (možná i vzhledem k absenci několika hráčů) začali ztrácet. V 50. minutě unikl po levé straně Říha, jeho přihrávku J. Vorel špatně trefil, ale dobíhající Nedvěd ve skluzu špičkou dostal míč do sítě. Za pět minut Zbyněk Vorel z trestňáku za faul na Bečváře krásnou střelou vymetl pavučiny v šibenici domácích. Po druhé brance měli Protivínští navrch, domácí mohli zdramatizovat zápas po standardce hlavičkujícím Kromkou, ten však trefil jen břevno. V 72. minutě po krásné individuální akci Nedvěda selhal J ve vyložené šanci. Vorel. Zakrátko unikl zprava Říha, na jeho zpětnou přihrávku si naběhl Nedvěd a za přispění domácího Bareše uklízel na 0:3. Třetí gól v síti Dražic jejich odpor definitivně zlomil a hosté dovedli v klidu zápas do vítězného konce.

Smršť Jankova ve druhé půli

V Precis aréně se hrál zápas, který se vidí málokdy. Sedm gólů, spousta šancí. Po celý první poločas bylo lepší Lažiště a zaslouženě vedlo po dvou gólech kanonýra Marka Sedláčka. Ten v 11. minutě dorazil Hučíkem vyraženou Albertovu střelu a v 41.minutě proměnil pokutový kop po faulu Bürgera na Volmuta. Ještě mezi oběma góly měli hosté několik šancí, které neproměnili. Jak se ukázalo, dvougólový náskok byl pro nováčka nedostačující. Jankov i bez Smékala spustil po změně stran ofenzivní smršť. Na 1:2 snížil hlavou v 47.minutě Vojtěch Bürger. Za pět minut byl faulován v pokutovém území Popelka a Jakub Zajíc z penalty vyrovnal. Obrat byl dokonán v 57.minutě, kdy Bürger vysunul Petra Klímu a ten zamířil přesně k tyči - 3:2. Na hostující branku se valil útok za útokem a Lažiště odolávalo jen díky štěstí, tyči a několika skvělým zákrokům Jardy Rauschera zaskakujícího v brance. Přesto v 77.minutě přišla čtvrtá branka domácích. Nádhernou individuální akcí se blýskl Petr Klíma a střelou o tyč zvýšil vedení Jankova na 4:2. Drama udělal ze zápasu šest minut před koncem snižující trefou Jakub Rauscher, ale na body to Lažišti nestačilo. „V prvním poločasu jsme byli na ručník. Soupeř nás předčil ve všech směrech a zaslouženě vedl. My do druhé půle přeskupili sestavu. Nevím, jestli to byl hlavní důvod našeho zmrtvýchvstání, ale za druhou půli před klukama smekám, jak to zvládli. Jen jsme těch gólů měli dát více, aby nebyl závěr tak hektický. Abych byl upřímný, v poločase jsem nám nevěřil,“ hodnotil Petr Maxa, vedoucí týmu Jankova.

 
 

Výsledky 12. kola krajského přeboru


TJ Osek – SK Rudolfov 2:2 (1:0)

Góly: 37. Jakub Říský, 79. David Říský - 60. a 71. Šindelář. Rozhodčí: Kotalík - Žurek, Panský. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:2 (Šindelář, Novotný). Diváků: 70.

FK Slavoj Č. Krumlov – FC MAS Táborsko B 2:0 (0:0)

Góly: 79. Vávra, 88. Novák. Rozhodčí: Kroutl - Krčín, Herzog. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:1 (Vávra – Laszák). Diváků: 115.

FK Olešník – FK Junior Strakonice 5:1 (1:1)

Góly: 22. Dudek, 49. Lafata, 51. Pecka, 69. a 72. Grobár - 2. Bálek. Rozhodčí: Lepič - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Kalášek – Peroutka). Diváků: 180.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 68. Hadáček, 83. Volf - 72. Koktavý. Rozhodčí: Izugrafov - Macko, Toucha. Delegát: Eibl. ŽK: 2:0 (Hadáček, Kosobud). Diváků: 66.

SK SIKO Čimelice – TJ Blatná 2:0 (1:0)

Góly: 63. Nekl, 90. Hegenbart. Rozhodčí: Brom - Koranda, Krauskopf. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:4 (Řezáč, Hegenbart, Káš - Šejvar, Čadek, Jícha, Kůst). Diváků: 150.

TJ Sokol Lom – Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)

Góly: 19. Jiří Rabiňák, 85. Do Trung. Rozhodčí: Přibyl - Vican, Peterka. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Trantýr – Škarda, Hoffmann). Diváků: 220.

TJ Dražice – FK Protivín 0:3 (0:0)

Góly: 50. a 73. Nedvěd, 54. Zb. Vorel. Rozhodčí: Havlík - Polák, Lovětínský. Delegát: Brož. ŽK: 5:3 (M. Stuchlík, Novotný, Veselý, Bareš, D. Štecher – Říha, Zach, Hrynevich). Diváků: 120.

SK Jankov – FK Lažiště 4:3 (0:2)

Góly: 47. Bürger, 52. (pen.) Zajíc, 57. a 77. Klíma - 11. a 41. (pen.) M. Sedláček, 84. Jak. Rauscher. Rozhodčí: Ondřej - Macko, Klátil. Delegát: Bicek. ŽK: 2:3 (Lovička, Lošek - Volmut, D. Sedláček, Vokatý). Diváků: 178.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Michaela Mikešová, Daniel Pekař