Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Protivín překvapil výhrou v Č. Krumlově, nováčci neskórovali

 
neděle, 13. října 2019, 19:52

Magnet kola o druhé místo v krumlovském podzámčí skončil porážkou Slavoje s Protivínem. V nástupu do druhého dějství vsítil jediný gól Bělorus Hrynevich. Hosté dohrávali posledních 20 minut o desíti. Bez gólů se rozešli nováčci. Na Křemelce si rozdaly po bodu Strakonice a Lažiště. Třeboň a Dražice prohrály popáté za sebou. Znovu se trefili internacionálové Jan Šimák a David Lafata.

Krumlov nepřekonal Hanuse ani z penalty

Magnet o druhé místo sliboval kvalitní podívanou. Oba celky vyznávají ofenzivní styl. Krumlovští měli více ze hry, vypracovali si více šancí, které zablokovala obrana, nebo vychytal výborný Hanus. Ale hosté (do 15. min. střídali zranění Rothbauer a Říha) nevynechali jedinou možnost k zaútočení a několikrát se vyznamenal gólman Trnka. Po bezgólovém poločasu udeřil Protivín ve 47. minutě. Po vysunutí Z. Vorla unikl Hrynevich, jehož první střelu obránci zblokovali, ale napodruhé s pomocí teče se mohl radovat. Domácí se ve druhé půli snažili rozhýbat protivínskou obranu, hosté však podali výborný kolektivní výkon. Domácí Kabele neproměnil penaltu, Hanus mu ji chytil. V 68. min. po neodpískaném faulu na hostujícího obránce se role mstitele ujal Hrynevich, strčil v klubku do protihráče, rozhodčí však vyloučil Hrachovce! Pak už se hosté soustředili na bránění, několikrát měli štěstí (břevno), několikrát skvěle zachránil Hanus, a tak si Protivínští odvezli nečekané body. Do rámce utkání nezapadl podle aktérů výkon rozhodčího. Pískal drobnosti, kouskoval hru, občas se jeho výrokům divily obě strany.

Čimelickým nahrála hrubá chyba Táborska

Čimeličtí byli od začátku útočnější a pokusy Hegenbarta, Hovorky a Nekla skončily mimo Novákovu branku. Až ve 40. minutě jeden z táborských hráčů zahrál poněkud prudkou malou domů, brankář zasáhl míč svou hrudí před sebe, dobíhající Sigmund byl u míče dříve a nezaváhal. Druhý poločas Táborští začali aktivněji, ale v 53. minutě se dostal na pravé straně k míči Hegenbart a jeho centr do pokutového území poslal Nekl skluzem do branky. Čimelice pečetily zasloužené vítězství třetím gólem v 87. minutě, kdy se po Rambousově centru prosadil podeváté v sezoně hlavou Hovorka. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale jednoduché to vůbec nebylo. Divákům se zápas musel líbit, našemu týmu patří poděkování za koncentrovaný a zodpovědný výkon,“ poznamenal kouč SIKA Rostislav Grossmann. „O utkání rozhodla naše fatální hrubá chyba, zbytečná malá domů. Po této situaci se ukázala zkušenost domácího týmu. Čekal na naše chyby, které dokázal potrestat,“ přidal svůj pohled táborský trenér Karel Musil.

Olešník nastartoval „vlastenec“ Blatné

Vedoucí Olešník, který doma ani jednou nezaváhal, se dlouho nemohl proti čtrnácté Blatné prosadit. Citelně mu scházel režisér ve středu pole Grobár. Poprvé odehrál celých devadesát minut Lafata. Poločas skončil bez gólů, ale tento stav vydržel po obrátce pouhé tři minuty. Brankář Chlanda nezachytil centr Hellera a dezorientovaný Šejvar si dal zblízka vlastní gól.  Za pět minut poslal Pecka odražený míč přesně k tyči a vypadalo to na pohodové vítězství favorita. Blatenští se však vrátili do hry po hodině a snížili Mišiakem. Po trestném kopu střídajícího Prokopce a odrazu od obou tyčí dorážel prakticky z brankové čáry. Olešník se v zakončení trápil a vysvobození mu přinesly až závěrečné trefy Dudka po hezké kombinační akci a Lafaty po samostatném nájezdu z půlky hřiště. „Odehráli jsme hodně dobré utkání. Olešník je sice lídrem soutěže, ale kromě závěru utkání jsme s ním drželi krok a byli jsme mu více než vyrovnaným soupeřem. Prohra o tři branky je pro nás tentokrát docela krutá,“ hodnotil asistent trenéra Blatné Roman Remeš.

Rudolfov se dočkal po osmizápasové pauze

V Dražicích na sebe narazily dva trápící s celky. Domácí nepoznali slast vítězství šestkrát po sobě, Rudolfov dokonce osm kol v řadě. Od prvního zápasu. Černou sérii nakonec ukončil rudolfovský tým trenéra Nárovce, který chyběl poslední dvě kola na střídačce kvůli dovolené. Oba celky nenastoupily v kompletní sestavě. Na domácí straně chyběli zkušení plejeři Horka s Hojdarem, na hostující marod Šindelář s Hrbáčem. Už v 15. minutě otevřel skóre rudolfovský Sládek. Dvaadvacetiletý útočník se prosadil podruhé deset minut po přestávce. Hosté poctivě bránili, a když střídající Vejvar přidal třetí gól, zadělal na klidný závěr, který nepokazil ani korigující povedený zásah domácího Šimáka. Dražice cestují v příštím kole do Třeboně.

Nováčci Strakonice a Lažiště měli minimum šancí

Strakoničtí chtěli bodovat naplno a nakonec vybojovali jen bod, který byl pro oba týmy spravedlivý. Celé utkání bylo naprosto vyrovnané a brankových příležitostí bylo poskrovnu. Několik pěkných akcí na obou stranách, ale v zakončení to byla velká bída. Za zmínku stojí 22. minuta, když Moudrý vypálil zpoza obránce jedovku, kterou stačil brankář Tesař vyrazit jen před sebe a Máška dorážku nezvládl. Ve 45. minutě po velkém závaru ve vápně hostí se dostal k balonu Zušťák a jeho střelu mu na poslední chvíli zablokoval obránce. Hosté měli v 82. minutě po přetaženém centru do vápna velkou šanci, ale Makoš hlavou trefil jen boční síť. Utkání také bylo chvílemi dost nervózní, což o tom svědčí 11 udělených žlutých karet (6:5).

Milevsku zajistil body Hadáček

Vzduchotechnici pokračovali v bodové sbírce z posledních zápasů, z nichž získali 10 z 12 možných bodů. Osek přijel do Milevska se dvěma náhradníky, do hry byli připraveni i trenér Jaroslav Voříšek a masér Karel Hoch (otec oseckého středopolaře Jana). Oba nakonec v 53 letech do hry nenaskočili. V osecké brance si odbyl premiéru Přibyl, jenž nahradil zraněnou jedničku Budoše. Milevsko postrádalo ve druhém domácím střetnutí v řadě Marvana, který s poraněným ramenem nedohrál první poločas s Olešníkem (1:1). O osudu utkání rozhodla 36. minuta, kdy se zrodil jediný gól celého klání. Milevský útočník Jaroslav Hadáček, střelec důležitých branek, zakončil Komárkem rozjetou akci a ideální Bardovu přihrávku z úhlu poslal z bezprostřední blízkosti do sítě. Další šance domácí neproměnili, Osek hrozil především ze standardek.

Třígólová desetiminutovka Lomu

Podzimní krajský přebor má za sebou dvě třetiny první části (10. kol). V té první se Třeboni dařilo, získala solidních devět bodů, ale ve druhé se ne a ne chytit a bodovat. Popáté prohrála na táborské Svépomoci se čtvrtým Lomem. Domácí favorit se ujal vedení již v 15. minutě Šimákem. „S Lomem jsme vycházeli ze zpevněné obrany a přes první inkasovaný gól z přímáku jsme nic dalšího domácím nedovolili, naopak jsme krátce po půli vyrovnali,“ popsal vyrovnaný průběh třeboňský kormidelník Karel Kladenský. Kapitán Jiskry Holzepl sedm minut po změně stran dorovnal ztrátu, jenže pak si Třeboňští vybrali slabších chvilku a v dobré formě hrající Lom toho dokonale využil dvěma zásahy kanonýra Neužila a premiérovou brankou opět v útoku hrajícího Jiřího Rabiňáka.  „Přišlo deset minut výpadku a soupeř dal po samostatných akcích jeden na jednoho tři branky. V závěru jsme alespoň zmírnili další prohru, hráči se snaží a věříme, že už to zlomíme,“ doufá Kladenský do nadcházejícího domácí zápasu.

Sezimoústečtí v Jankově neohrozili „zařízení“

Jankov byl v utkání jednoznačným favoritem a tuto roli plnil od samotného hvizdu. První gól zaznamenal ve 12.minutě po rohovém kopu Šebelky a hlavičce Smékala - 1:0. Následně obrovské možnosti zazdili Šebelka s Klímou. Druhý jmenovaný netrefil téměř prázdnou branku z malého vápna. Hosté měli jedinou velkou možnost ve 25. minutě, ale Hladík, než si srovnal balón k zakončení, měl pod nohami rychlého Komárka. A tak udeřil znovu Jankov, jmenovitě Klíma, který tak složil reparát po předešlé neúspěšné tutovce - 2:0. Druhý poločas toho příliš nenabídl. Z hostující strany pálil nebezpečně, leč těsně vedle Říha, na druhé straně v 71. minutě po dvou minutách na hřišti naopak velice úspěšně zakončil akci svých spoluhráčů Hüttner nechytatelnou střelou pod břevno - 3:0. Sokol za celé střetnutí vyprodukoval pouze jednu přímou střelu na branku. „Zvládli jsme roli favorita a vyhráli s čistým kontem, což nás těší. Nicméně jsme ve hře viděli i mnoho ztrát a nedotažených, nadějně rozjetých akcí. Ke vší úctě k soupeři, dnes jsme i přes průměrný výkon měli zvítězit větším rozdílem,“ uvedl Petr Maxa, vedoucí jankovského týmu.

 
 

Výsledky 10. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Protivín 0:1 (0:0)

Góly: 47. Hrynevich. ČK: 0:1 (68. Hrachovec). Domácí Kabele neproměnil penaltu.

FK Olešník - TJ Blatná 4:1 (0:0)

Góly: 48. Šejvar (vlastní), 53. Pecka, 86. Dudek, 90. (+1) Lafata - 63. Mišiak.

TJ Dražice – SK Rudolfov 1:3 (0:1)

Góly: 85. Šimák - 15. a 55. Sládek, 79. Vejvar.

SK SIKO Čimelice – FC MAS Táborsko B 3:0 (1:0)

Góly: 40. Sigmund, 54. Nekl, 88. Hovorka.

TJ Sokol Lom – TJ Jiskra Třeboň 4:2 (1:0)

Góly: 60. a 70. Neužil, 15. Šimák, 65. Jiří Rabiňák - 52. Holzepl, 84. Navrátil.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Osek 1:0 (1:0)

Góly: 36. Hadáček.

SK Jankov – Sokol Sezimovo Ústí 3:0 (2:0)

Góly: 12. Smékal, 39. Klíma, 71. Hüttner.

FK Junior Strakonice - FK Lažiště 0:0

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Michaela Mikešová, Daniel Pekař
 


 
Reklama