Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankovskou sérii ukončil druhý Protivín

 
úterý, 8. října 2019, 09:18

Sedm zápasů neokusili hořkost porážky, ve čtyřech z nich ani neinkasovali. Fotbalisté Jankova se mohli pyšnit nejlepší obranou v soutěži, která však měla v sobotu podstoupit zatěžkávací zkoušku v podobě nejvíce ofenzivního celku KP. Protivín dostál své pověsti, odehrál velmi dobré utkání, vytvořil si několik obrovských příležitostí a nakonec zvítězil 2:1. Hosty od více inkasovaných branek zachránil skvělý gólman Komárek.

Nejlepší útok versus nejlepší obrana na hřišti, v hledišti zase dva tábory neúnavně povzbuzujících fanoušků, které zápasu dodaly parádní atmosféru. Do utkání lépe vstoupilo domácí mužstvo, na kterém byla vidět větší chuť a zápal do hry. A netrvalo ani dlouho, než si vypracovalo první gólovou příležitost.

Dlouhý nákop Uhlíka si krásně zpracoval Blažek, jehož následnou střelu Komárek vyrazil, Nedvěd vrátil balón zpět na malé vápno, kde číhal Říha, avšak opět ztroskotal na výborném Komárkovi. Jankov s první ofenzivní akcí čekal až do 26.minuty, kdy individuální průnik Smékala hasil až Hanus. Chvilku na to se po kombinaci hostů dostal do střelecké pozice Beránek, jenže z hranice vápna zamířil nad domácí branku. Skóre se k radosti domácího publika měnilo až v 29.minutě. Bürger přišel před vlastní šestnáctkou o míč, střelu Z. Vorla ještě stihl Komárek vyrazit, ale David Bečvář dostal od obránců prostor k dorážce, a tuto příležitost s radostí využil - 1:0.

O dvě minuty později předvedl Protivín ukázkový přechod do útoku. Z. Vorel vyslal do levé strany Nedvěda, ten si míč potáhl, následně přesným centrem našel Říhu, jehož zakončení na zadní tyč odvrátil z brankové čáry stoper Lošek. Hosté postupem času svoji hru zlepšili a ještě do půle srovnali i skóre. Po Bürgerově vysunutí hasil nebezpečí ve vlastním pokutovém území Vojta faulem na Smékala a v 39.minutě z penalty vyrovnal Jan Šebelka - 1:1.

Nedvěd byl na správném místě

Úvod druhé půle vyšel lépe Jankovu, který měl míč častěji na svých kopačkách. V 52.minutě si vytvořil taky jednu obrovskou příležitost, kdy Lošek vysunul Šebelku, jenž tváří v tvář Hanusovi neuspěl a domácího gólmana trefil do nohy. Hanusova noha hrála veledůležitou roli hned po následném rohovém kopu Kollára, který na přední tyči šikovnou hlavičkou přizvedl Bürger. Míč se nakonec od zadní tyče odrazil do Hanusovy nohy a následně do bezpečí. V Protivíně nebyl VAR, a tak jestli byl míč celým objemem za brankovou čárou, zůstane nevyjasněno.

Nicméně Protivín přežil tyto ošemetné situace bez úhony a sám v 59.minutě udeřil. Blažek utekl Honnerovi, centrovaný míč poslal Říha hlavou do břevna, aby celou akci zdárně dokončil dorážející Michal Nedvěd - 2:1.

Hosté neskládali zbraně, ale šanci na vyrovnání si nevypracovali. I proto měl ke gólovému úspěchu blíže Protivín. V 79.minutě Z. Vorel z přímého kopu Komárka nepřekonal, stejně tak tentýž hráč neuspěl v 88.minutě a Komárek si fantasticky s pomocí tyče poradil i s následnou dorážkou Říhy. I přesto mohli domácí slavit, Jankov porazili zaslouženě 2:1.

FK Protivín - SK Jankov 2:1 (1:1)

Branky: 29. Bečvář, 59. Nedvěd - 39. Šebelka z pen. Rozhodčí: Krauskopf - Krčín, Kroutl. Delegát: Kučera. ŽK: 1:4 (Hanus - Lovička, Smékal, Honner, Bürger). Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:6. Diváci: 150.

FK Protivín: Hanus - Rothbauer, Vojta, Uhlík, Zach - Hrachovec (77. Dan), Z.Vorel, Bečvář, Nedvěd - Říha, Blažek (69. Hrynevich).

SK Jankov: Komárek - Beránek, Honner, Lošek, Bürger - Klíma (80. Popelka), Kroneisl, Kollár, Šebelka, Lovička – Smékal.

Nejlepší hráči: Říha - Komárek, Lošek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová