Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dražice jsou nečekaným lídrem, debakl S. Ústí završil Bělorus Hrynevich

 
neděle, 25. srpna 2019, 21:30

Po Lomu, který vyhořel v koncovce a překvapivě prohrál doma Smékalovým gólem s Jankovem, se usadily na špici krajského přeboru Dražice. Třetí výhru v řadě si připsaly s Čimelicemi. Do třetice zvítězil také Olešník na horké krumlovské půdě. Jako první z tria nováčků slavilo vítězství Lažiště, které odvezlo body z Rudolfova. Blatná v derby udržela ofenzivu Oseka na uzdě a připravila domácím první hořkost porážky. Poslední zůstávají Strakonice, které se marně bránily útokům Milevska. O první hattrick se postaral protivínský žolík Aliaksandr Hrynevich, letní akvizice z Běloruska dorazila sezimovoústeckého nováčka třemi góly ve druhé půli, kdy domácí zahodili dvě penalty.

Hrynevichův hattrick a dvě zahozené penalty!

Protivín měl celý zápas výrazně více ze hry, zejména druhý poločas se odehrával na polovině Sezimova Ústí, které hrozilo z rychlých protiútoků nebo standardek. Naděje nováčka vydržely na hřišti U Obory téměř celý poločas. Šance se rodily na obou stranách, ale gólově se prosadili domácí až v na konci první půle, kdy dvěma góly do šatny nakročili za vysokým vítězstvím. Skóre otevřel dorážkou Kasík a po obloučku Buka na Bečváře to bylo již 2:0.

Ve druhé části už to byla jednoznačná partie. Nejprve Hanus vyrazil hlavičku soupeře konečky prstů na roh, deset minut po přestávce poslal hosty do kolen třetí gól po kombinaci J. Vorel, Kasík, Hrachovec. Vzápětí se po další pohledné akci prosadil poprvé střídající Hrynevich a další přidal Říha. Následně zahodil penaltu faulovaný Zb. Vorel. V 71.min. se připomněli hosté průnikem středem obrany a Škarda prostřelil Hanuse. Protivínští kontrovali dvakrát Hrynevichem, který dokonal hattrick. V samém závěru zahodil druhou penaltu brankář Hanus.

Souboj favoritů pro Olešník, zářil Jirkal

Zajímavou podívanou sliboval duel dvou mužstev, s nimiž se počítá do nejvyšších pater. „Zásluhou kvality obou mužstev se hrál velmi pěkný zápas,“ uvedl olešnický kouč Roman Chlumecký, jehož svěřenci měli navrch prvních dvacet minut, ale pak převzali taktovku slavojáci. Po půl hodině ale nestrážili Miroslava Grobára, který si zpracoval Dudkův centr na prsa, vnikl do šestnáctky a nechytatelnou ranou překonal Trnku.

Krumlovští po přestávce prokazovali svou ofenzivní sílu, ale s koncovkou byli na štíru. Buď mířili nepřesně nebo je vychytal výborně chytajícího Jirkal, který před pár roky hájil branku tehdy divizního Č. Krumlova. V 65. minutě si počínala domácí obrana nedůrazně, míče se na vápně zmocnil Tomáš Pecka, čerstvá posila z třetiligového Písku, obtočil se kolem obránců a ukázkový padáček znamenal pojistku na 2:0. „Potěšila mě nula vzadu. Myslím si, že z Krumlova si body moc mužstev neodveze,“ dodal Chlumecký.

Lažiště poprvé za tři body na Rudolfově

Nováček z Prachaticka zahrozil hned na začátku nevyužitou možností M. Sedláčka po akci Alberta. V 9. minutě se ideálně po odvráceném rohu trefil přesně k tyči z 25 metrů Jaroslav Rauscher. Vzápětí mohl zvýšit Jakub Rauscher, ale brankář Pícha ho vychytal. Ve 14. minutě vyrovnali domácí po standardce, propadnutý střílený centr vyrazil Vojtíšek přímo na nohu Štěpána Prokeše a ten kolenem dorazil. Rudolfov ožil, měl častěji míč ve své moci, ale vážnější příležitost si nevypracoval.

Ani vstup do druhého poločasu domácí nezvládli, už po dvou minutách našel Jakub Rauscher Marka Sedláčka a ten vrátil Lažišti vedení. Vyrovnání měl na hlavě Pexa, ale v jediné vážnější šanci domácích poslal míč nad. V závěru hosté pečetili své premiérové vítězství. Sedm minut před koncem po výkopu brankáře Vojtíška se zmocnil míče opět Sedláček, obešel vybíhajícího gólmana Píchu a do prázdné stvrdil import bodů do Lažiště.

Blatná v derby předčila Osek nasazením

Na 250 diváků zavítalo na duel okresních rivalů Oseka a Blatné. Výsledky a produktivita domácích vzbuzovaly respekt, Blatná k tomu přizpůsobila taktiku, zabezpečila obranu a sázela na brejky. Ve 2. minutě netrefil ze solidní situace Jakub Říský a tím jakoby předznamenal vývoj celého utkání. „Hosté z Blatné byli od začátku bojovnějším týmem, dobře napadali. Nám naopak chyběl pohyb, vázla kombinace a zakončení,“ poznamenal osecký trenér Jaroslav Voříšek.

V 7. minutě po rychlé akci Blatné a stříleném centru si dal vlastní gól hlavou Rybák. Nedůraz osecké obrany potrestal za 20 minut Jakub Sýkora střelou pod břevno. „Naše snaha o korigování nepříznivého stavu ve druhém poločasu vedla pouze ke snížení po centru J. Říského a hlavičce Martina Cardy. Blatná díky svému nasazení a srdci zaslouženě zvítězila,“ uznal Voříšek. „Konečně nám fungoval střed zálohy, hráli jsme celkem pohledný fotbal. Ve druhé půli se do hry dostali dorostenci a kluci z béčka, zahráli velmi dobře,“ řekl trenér Blatné Michal Brabec.

Lom měl s Jankovem vychýlenou mušku

Jankov nasbíral ze dvou domácích zápasů s těžkými soupeři bod a velké naděje se mu nedávaly ani s prvním Lomem. Sokol vévodil po úvodních kolech tabulce se ziskem 6 bodů a brankář Chylík držel neprůstřelnost. Lídr měl od prvních minut územní převahu a několikrát zaměstnal brankáře Komárka.

Stejný scénář se opakoval i po přestávce. Jankov se poctivě bránil útokům domácích a v 54. minutě jim uštědřil lekci z produktivity. Lom zbytečně ztratil míč na vlastní polovině, následoval aut a po úniku Lovičky a centru z levé strany překonal Chylíka po 234 minutách hlavou nehlídaný Tomáš Smékal, pro něhož to byl první mistrovský gól ve staronovém působišti. „Napočítal jsem takových sedm velmi dobrých příležitostí ke skórování, když ale ani jednu neproměníte, nemůžete pomýšlet na vítězství,“ řekl k porážce trenér Lomu Marek Císař.

Milevsko začalo střílet po přestávce

Strakonický Junior se představil v Milevsku, které po dvou remízách chtělo konečně naplno bodovat.  V prvním poločase také mělo mírnou převahu, hosté se jen bránili a brankář Dvořák si klidně mohl vzít dovolenou. To jeho protějšek musel čelit střelám Hadáčka s Komárkem, tutovku zahodil Hadáček ve 30. minutě, když z metru nedokázal překonat Lízala. „My jsme za celý poločas nedokázali ohrozit domácí svatyni. Vyprodukovali jsme jeden rohový kop a jednu zblokovanou střelu mezi tyče,“ poznamenal k téměř nulové snaze Junioru vedoucí týmu Jiří Cibulka.

Druhý poločas už byli Strakoničtí odvážnější, v první desetiminutovce domácí přitlačili a výsledkem byly dva rohové kopy. V 55. minutě ale sami dostali domácí na koně po zbytečné ztrátě uprostřed hřiště, Milevsko dotáhlo rychlý kontr vzduchem až do branky hlavičkujícím Jaroslavem Hadáčkem, který skóroval potřetí v řadě. „Od této chvíle nás začali domácí přehrávat a my jsme kupili chybu za chybou,“ upřesnil Cibulka. Nápor domácích korunoval v 68. minutě nikým nehlídaný Jakub Barda. Čtyři minuty před posledním hvizdem upravil na 3:0 po rychlém brejku Lukáš Sedlák.

Veleúspěšná šňůra Dražic pokračuje

První tři kola vyšla Dražicím dokonale. Vítěznou sérii prodloužily v domácím střetnutí s Čimelicemi. V sestavě chyběl zraněný Michal Hojdar, ale dokonale ho zastoupil zkušený Jan Kromka. Neuběhla ani první čtvrthodina a Dražice si zajistily dvougólový náskok. V 10. minutě podnikly rychlý protiútok, čimelický obránce sáhl na centrovaný míč rukou a nařízenou penaltu proměnil Jiří Štecher. Za pár minut pronikl po levém křídle bek D. Štecher, narazil si s M. Stuchlíkem a na konci pohledné a rychlé akce byl dorážející Jan Kromka.

S Čimelicemi ale dva rychle obdržené góly nezacloumaly, ihned se pustily do útočení. Po průniku do vápna byl faulován Převrátil a Petr Hovorka z pokutového kopu nezaváhal. Zápas byl na vážkách přes hodinu, pak Dražice dvěma góly z brejků od Matyáše Stuchlíka a opět Jana Kromky v rozmezí tří minut odskočily na 4:1. Ze tří utkání v sezoně zůstávají Čimelice bez bodů a příště je čeká domácí derby s Milevskem.

Třeboň rozhodla dvěma góly po sobě

Domácí Jiskra se poprvé prosadila v nedělním odpoledni již ve druhé minutě zásluhou střelecky probuzeného útočníka Martina Průchy, který využil nedorozumění obránce s brankářem. Konečné skóre se zase tak lehce nerodilo. „Byl to svižný zápas dvou fotbalových týmů, rozhodli jsme ho důrazem, ale musím říci, že jsme museli vynaložit maximální úsilí, abychom mladíky z Táborska porazili,“ uvedl třeboňský kouč Karel Kladenský. Ještě větší nadšení nastalo po Kubatově přihrávce a trefě Dominika Doležala, znamenající stav 2:0.

Euforii v třeboňském táboře chvíli před koncem prvního dějství trochu zmírnil Filip Radosta. Táborské naděje na bodový zisk se rozplynuly v 73. minutě po faulu na unikajícího kapitána Karla Holzepla, který poslal penaltu nezadržitelně pod břevno brankáře Duchoně. A když po dlouhém výkopu Kopeckého přidal čtvrtý zásah do sítě Táborska znovu důrazný Martin Průcha, bylo definitivně rozhodnuto. Pendl Boubacar Ibrahim Diarra z penalty v poslední minutě už jen kosmeticky upravil skóre.

 

VÝSLEDKY 3. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


FK Protivín – Sokol Sezimovo Ústí 7:1 (2:0)

Góly: 57., 76. a 84. Hrynevich, 41. Kasík, 45. Bečvář, 55. Hrachovec, 65. Říha - 71. Škarda.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 0:2 (0:1)

Góly: 33. Grobár, 65. Pecka.

SK Rudolfov – FK Lažiště 1:3 (1:1)

Góly: 14. Prokeš - 47. a 83. M. Sedláček, 9. Jar. Rauscher.

TJ Sokol Lom – SK Jankov 0:1 (0:0)

Gól: 54. Smékal. ČK: 1:0 (88. Jelen).

FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 3:0 (0:0)

Góly: 55. Hadáček, 68. Barda, 85. Sedlák.

TJ Dražice – SK SIKO Čimelice 4:1 (2:1)

Góly: 14. a 67. Kromka, 10. (pen.) J. Štecher, 64. M. Stuchlík – 23. (pen.) Hovorka.

TJ Jiskra Třeboň – FC MAS Táborsko B 4:2 (2:1)

Góly: 2. a 77. Průcha, 21. Doležal, 73. (pen.) Holzepl - 40. Radosta, 89. (pen.) Diarra.

TJ Osek – TJ Blatná 1:2 (0:2)

Góly: 90. Carda - 7. vlastní (Rybák), 28. Sýkora.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach, Michaela Mikešová