Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 18. kole KP

 
středa, 29. března 2017, 18:47

Soběslav si v 18. kole krajského přeboru pojistila vedení v tabulce vítězstvím 3:1 v Plané a donutila vedení sestupem ohroženého soka odvolat kouče Romana Kačura, kterého okamžitě nahradil Radim Hešík. Všechny body ze hřiště soupeře si odvezla ještě Hluboká, Rudolfov a překvapivě také Osek, jenž vyhrál 2:1 v Písku, ale jinak mu to venku moc neklape. Skvělou formu si drží i ve třetím jarním zápase Katovice, nebohý J. Hradec mužstvo Romana Malého deklasovalo 5:1.

VÝSLEDKY 18. KOLA KP

FC PÍSEK B - TJ OSEK 1:2 (0:1) 

GÓLY: 66. DAN - 15. CARDA, 54. ŘÍSKÝ.

ROZHODČÍ: PŘIBYL – P. ŠAFRÁNEK, SEBERA. ŽK: 2:4 (UHLÍK, VÁCHAL – BROŽ, MAROUŠEK, MRÁZ, KROUPA). DIVÁKŮ: 80.


PÍSEK B: VARYŠ – ŘEŽÁBEK, UHLÍK, HOLUB, VELEK – HUDÁK, VÁCHAL, J. HELD (25. VOTAVA), DAN (85. MACHOVSKÝ) – KECLÍK, ZUŠŤÁK (65. STRÁSKÝ). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

OSEK: CHALUŠ – BRABEC, BLAŽEČKA, KREJČÍ, BROŽ – MRÁZ, HOSNEDL, KUNEŠ, MAROUŠEK – CARDA, ŘÍSKÝ.  TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: UHLÍK – CELÝ TÝM.

David Pichlík, asistent trenéra Písku B: „Potřebovali jsme nutně bodovat, ale opět jsme se nevyvarovali chyb, a proto nemáme nic. Hrajeme to, na co máme, ale evidentně nejsme konkurenceschopní. Začíná boj o záchranu a každá taková ztráta nás může hodně mrzet."

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Na rozdíl od minulého týdne jsme podali disciplinovaný a koncentrovaný výkon. Vyvarovali jsme se individuálních chyb v obranné činnosti, dokázali se rychlými protiútoky dostávat před domácí bránu. Naše hra byla tentokrát přímočará. V 15. minutě otevřel po rohu Marouška skóre hlavou Carda, v 50. minutě kryl Chaluš ránu Uhlíka. O chvíli později jsme zvýšili po ukázkové akci, když Maroušek vyvezl balon, Blažečka vyhrál důležitý souboj s Keclíkem, předložil Řískému, který se  po několika předešlých šancích tentokrát nemýlil. V 59. minutě mohlo být rozhodnuto, ale po Blažečkově centru a závaru v šestnáctce Písku neusměrnil v pádu míč Hosnedl. Domácí se vrátili do hry v 66. minutě, když po dlouhém centru a hlavičkovém souboji Brabce a Dana skončil míč obloučkem za Chalušovými zády. Hlavně v první půli včasným přistoupením k Zušťákovi jsme eliminovali útočnou sílu píseckých mladíků a zaslouženě získali tolik potřebné body."


 SOKOL PLANÁ N.LUŽ. - FK SPARTAK SOBĚSLAV 1:3 (0:3) 

GÓLY: 60. (11) TRČKA - 10. NOHAVA, 14. ŠMÍDMAJER, 22. (11) FISCHER.

ROZHODČÍ: REITINGER – JAROLÍM, PETERKA. ŽK: 2:1 (FAJFRLÍK, DO TRUNG - BOHÁČ). DIVÁKŮ: 50.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ŠTIAK (74. JÍLEK), WELZL, HANDREJCH – JANOVSKÝ, VONEŠ (46. POSPÍCHAL), DO TRUNG, PÖSINGER, - ŠVEC (41. ŘÍMMANEK), TRČKA. TRENÉR ROMAN KAČUR.

SOBĚSLAV: HNILIČKA -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, HROMADA – FISCHER (89. MARŠÍK), NOHAVA, PELTÁN, T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER, DVOŘÁK. TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: WELZL, ŠTIAK – NOHAVA.

Roman Kačur, trenér Plané: „Derby bylo zápasem dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli horším týmem, na začátku utkání jsme si sice vytvořili jednu stoprocentní šanci, ale bohužel bez brankového efektu. Jinak jsme nehráli dostatečně důrazně a v pohybu. Nedařilo se nám eliminovat rychlé náběhy soupeře. A po dvou akcích z levé strany jsme inkasovali dvě slepené branky. Za pár minut to bylo již tři nula, když faul gólmana potrestal z pokutového kopu Fischer. Do poločasu jsme již naštěstí neinkasovali. O přestávce jsme si něco vyříkali. Do druhé půle přišel tým jako vyměněný. Hráli jsme důrazně, sbírali odražené míče a vytvářeli si šance. Naše snažení vyústilo v pokutový kop, který s přehledem proměnil Trčka. Bohužel 20 minut před koncem musel být s tržnou ranou střídán Štiak a už jsme nenašli síly utkání zdramatizovat. Nicméně za druhý poločas zaslouží mužstvo pochvalu. Kluci hráli tak, jak se o záchranu hraje. Doufám, že se postupně dají všichni hráči do pořádku, že dokážou přenést takové nasazení i do dalších zápasů a podaří se jim soutěž zachránit. Vzhledem k tomu, že to byl můj poslední zápas na lavičce Plané, tak bych chtěl všem i touto cestou poděkovat a popřát všechno dobré nejen ve fotbale, ale i v osobním životě."

Radek Hajič, trenér Soběslavi:Utkání dvou poločasů, tak by se dal zhodnotit zápas v Plané. V prvním jsme dali tři branky a ještě prohospodařili několik vyložených šancí. Měli jsme bez větších problémů vést o pět branek a bylo by po zápase. V tom druhém domácí zvýšili agresivitu, snížili z penalty, a já jsem několikrát musel zvýšit hlas. Myslím, že jsme měli dohrát zápas s větším klidem a přehledem. Nicméně je to varování před zápasem s Čimelicemi, že sebemenší podcenění a uspokojení se nám může zle vymstít. Tímto zvu všechny naše fanoušky na sobotní šlágr kola."


 SK SIKO ČIMELICE - JISKRA TŘEBOŇ 2:0 (1:0) 

GÓLY: 35. HEGENBART, 90 (+1) ŘEZÁČ.

ROZHODČÍ: MACH - TŮMA, KRAUSKOPF. DELEGÁT: VL. EIBL. ŽK: 2:2 (NEKL, SUCHAN – FRANĚK, CAHYNA). DIVÁKŮ: 100.


ČIMELICE: SLAVÍK – PŠENIČKA, FARA, NĚMEC, VITÁK – NEKL (82. ŘEZÁČ), HADÁČEK (68. NOSEK), LISTOPAD (46. PÁVEC), KÁŠ (61. SVOJŠE) – HEGENBART, SUCHAN (72. HLAVÍN). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, HOLÝ, FRANĚK – MATOUŠEK (58. KUČERA), LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA – PRŮCHA (72. NEKVINDA) – HOLZEPL. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NĚMEC, SUCHAN, NEKL – J. SKÁLA, MAXA.

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Zápas nepřinesl na obou stranách mnoho šancí. Hrálo se spíš po vápna. Nám se v prvním poločase povedlo jít do vedení po ose Suchan – Hadáček a střílející Hegenbart. Druhý poločas se moc nelišil od prvního. Ke konci zápasu jsme se ale zbytečně zatáhli do obrany a soupeř se tak dostal více do hry. I přes to si myslím, že naše obrana fungovala dobře a Třeboň měla minimum šancí. Z brejku v poslední minutě potvrdil výhru střídající Řezáč. Tři body jsou pro nás povzbuzení před těžkým zápasem v Soběslavi.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „V prvním poločase byli Čimeličtí o něco lepší a fotbalovější, především v samotném úvodu utkání. Příliš možností si však nedokázali vytvořit, protože naše defenzíva fungovala celkem spolehlivě. Přesto jsme se jedné chybičky nevyvarovali a soupeř po rychlé akci otevřel skóre. My jsme hrozili především ze série rohů, v největší šanci se ocitl Holzepl, jemuž ji však zmařil výborným zákrokem domácí brankář. Ve druhém poločase jsme postupně převzali iniciativu, měli jsme několik slibných akcí, kýženého gólového efektu jsme se však nedočkali - často hledáme lepší pozici ke střelbě, až o míč přijdeme. Druhá inkasovaná branka do naší otevřené obrany v devadesáté minutě z pohledu zisku bodů už nic neřešila - domácím pouze vylepšila skóre."


 SK ŠEVĚTÍN - TJ HLUBOKÁ N. VLTAVOU 2:5 (1:2) 

GÓLY: 41. (11) KUPEC, 50. P. NOVOTNÝ – 10. NITRIANSKÝ, 12. ADAM, 67. a 72. TAUBER, 75. ANTOŠ.

ROZHODČÍ: ŽEMLIČKA - HOCH, FORMÁNEK. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 0:1 (BRAŠNIČKA). DIVÁKŮ: 90.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED (75. PETSCHER), KUPEC, SVÁTA, SUCHAN – VALTA, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ (83. VONEŠ), BOHONĚK – KŘÍHA, HINDY. TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ, LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ (86. VALENTA), NĚMEC (81. FABER), T. ADAM (56. ŘÍHA), KŘIVÁČEK (64. STRÁSKÝ) – HÁJEK (90. KRÁTKÝ), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: P. NOVOTNÝ – TAUBER, HÁJEK, ANTOŠ

Miroslav Koláček, trenér Ševětína:Musím poznamenat, že k nám přijelo velmi dobře připravené mužstvo Hluboké, které se opíralo o výbornou osu týmu - Legdan, Čermín, Nitranský a Hájek. Pokrytí Hájka dělalo mému týmu největší problém. Po úvodním tlaku se Hlubočtí hráči po rychlých protiútocích dostali do 12. minuty do dvoubrankového vedení. Ke konci poločasu jsme snížili z pokutového kopu Kupcem. Do druhého poločasu vstoupili naši s velkým elánem a po patnácti minutách bylo vyrovnáno hlavičkou P. Novotného. Místo toho abychom od vyrovnávací branky soustředěně bránili, tak jsme se dopustili několika chyb a hosté je za sedm minut potrestali třemi slepenými brankami."

Petr Řehoř, činovník Hluboké:Jeli jsme do Ševětína s respektem, ale už po 15 minutách jsme vedli 2-0 a vypadalo to na hladký průběh. Jenže od 40. do 55. minuty jsme si vybrali slabší chvilku a Ševětínu dovolili vyrovnat. Ale to bylo vše, co domácí zvládli, pak trenér Cipro poslal na hřiště Stráského se Říhou, naši přepnuli na vyšší otáčky a domácí nám nestačili.  Tauber se posunul do útoku a dal hned dva pěkné góly. Podali jsme dobrý výkon, ale body je třeba potvrdit v domácím zápase s Dačicemi, který se bude hrát v neděli už v jedenáct hodin."

 


 SK OTAVA KATOVICE - FK J. HRADEC 1910 5:1 (3:0) 

GÓLY: 9. REPA, 14. a 74. ZOUBEK, 37. UHER, 51. POŽÁREK – 88. PRINC.

ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK - TUPÝ, DUNOVSKÝ. DELEGÁT: J. ŠAFRÁNEK. ŽK: 1:0 (ZOUBEK). DIVÁKŮ: 220.


KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS (79. KOUTSKÝ), HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ (71. KOČÍ) – MIKLAS, CIBULKA, ZOUBEK, REPA – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, CÍSAŘ (46. KRÁLÍČEK), VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ – CHALUPSKÝ, O. ČERNOCH, KOUTNÝ, KUČERA (76. PRINC) – BERÁNEK, F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HAJDUŠEK, ZOUBEK, REPA – KOUTNÝ, ČERNOCH.

Roman Malý, trenér Katovic: „Jindřichův Hradec předvedl velice dobrý výkon, jenže směrem dopředu  si vytvořil pouze jednu šanci. Soupeř zápas začal velkým náporem a přimáčknul nás v našem vápně. Kopal čtyři rohy po sobě, ale nás podržel stoper Hajdušek, který nebezpečné centry odvracel. Pak už to byla z naší strany neskutečná efektivita směrem dopředu. Do přestávky se nám podařilo vstřelit tři branky, Zoubek navíc nastřelil břevno, Požárek šel sám na brankáře a Miklas zcela sám před brankářem přestřelil. Druhý poločas měl podobný průběh. Hradec držel míč, nám se dařilo chodit do brejků a byla z toho další podívaná pro diváky. Nám zahrála výborně obrana včetně brankáře a směrem dopředu to byla z naší strany opravdu pěkná podívaná. Následný zápas v Želči si můžeme v klidu užít."

Marek Černoch, trenér J. Hradce:Těžko se hodnotí takový debakl, ale je to fotbal. My jsme domácímu týmu výhru hodně usnadnili defenzivní hrou a herní činností některých jednotlivců. V poli to nebylo špatné, ale ve finální fázi pořád stejná písnička. Tým na to má, aby se z toho dostal, tak uvidíme v dalších zápasech."


 FK PROTIVÍN - FC ZVVZ MILEVSKO 2:0 (1:0)             

GÓLY: 29. Z. VOREL, 76. PRÁŠIL.

ROZHODČÍ: VICAN – L. EIBL, MACKO. DELEGÁT: NĚMEČEK. ŽK: 1:1 (MORAVEC – MÁLEK). DIVÁKŮ: 150.


PROTIVÍN: HANUS – ROTBAUER, BROŽ, HÁLA, ZACH – J. VOJTA (74. VOJÍK), R. VOJTA, Z. VOREL, PRÁŠIL – MORAVEC (86. RUCZKOWSKI) – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

MILEVSKO: DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, KOSOBUD, VAKOČ, P. NOVOTNÝ – PINC (46. SEDLÁK), KOMÁREK, BARDA (77. ALEXA), MÁLEK – KOUTNÍK, MARVAN (66. PATÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HANUS, J. VOREL – KOUTNÍK.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Úvod utkání se hrál ve vysokém tempu a nám se dařila kombinace. Pohledný fotbal z obou stran přinesl i střely do brankových konstrukcí. Naše úvodní branka se zrodila po vydařené kombinaci. Do druhé poloviny utkání jsme nevstoupili dobře a jako v Soběslavi jsme tahali za kratší konec. Náš brankář měl výborný den a zachránil nulu. Milevsko bojovalo až do konce utkání, ale jeho nároční způsob hry poznamenal i jeho hráče a tak závěr utkání už byl vyrovnaný a nám se povedlo potvrdit naše vítězství."

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Když nedáme ani jeden gól, nemůžeme vyhrát. V první půli jsme klidně mohli dát dva góly, ale domácí si své šance také vytvořili a jednu z nich proměnili. Po přestávce hrál Protivín chytře zezadu a ze zajištěné obrany, nikam už se nehnal. My jsme měli hned po změně stran dvě tutovky, ale obě jsme zahodili. Když nedáme ani jeden gól, prostě nemůžeme vyhrát. Navíc jsme čtvrt hodiny před koncem dostali další  hloupou branku, kdy kluci nepokryli hráče číhajícího na odražený míč a protivínský Prášil mohl střílet z vápna úplně volný. De facto při špatném obsazení hráče soupeře padla i první branka. Jsou to hrubé chyby jednotlivce a přitom se o nich bavíme stále dokola.  Domácí mají zkušený manšaft, proti kterému se hraje těžko, zkušenosti jsou tam znát, hru jim řídí zejména zmíněný Ondřej Prášil, což je výborný fotbalista. S trenérem domácích jsme se shodli, že utkání bylo spíš remízové, ale štěstí přeje připraveným."


 SOKOL ŽELEČ - FK OLEŠNÍK 0:0 

ROZHODČÍ: HERZOG – REISNER, TAUBER. ŽK: 2:4 (PAVLIČKO, ŠVEC – ŠÍMA, POMEJE, JIRKOVSKÝ, ŠTOS). DIVÁKŮ: 60.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PETR – ŠVEC, BRŮŽEK, KUKUČKA, J. RABIŇÁK – SOKOLT (73. HOLUB), NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, ČERVENKA, ŠÍMA – M. RABIŇÁK (90. MERTL) – ŠTOS (88. TRESSL). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOSOBUD, PAVLIČKO – JIRKAL, ČERVENKA

Roman Lukáč, trenér Želče:Zápas s Olešníkem jsme nezvládli především v útočné fázi, i když snahu klukům nemůžu upřít. Na hostech byla vidět obrovská vůle neodjíždět s prázdnou, makali a bojovali, čekali na naše zaváhání, ale jako my nedotáhli slibné akce do úspěšného konce. Po zápase jsme se s Láďou Táborským shodli, že remíza byla zasloužená."

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Kdyby mi někdo před utkáním řekl, že uhrajeme bod, moc bych nevěřil, ale určitě bych to bral. Nakonec se tak opravdu stalo a kluci si ho vybojovali zaslouženě. Hráli důrazně, bojovali, byli až urputní. A taky výborně zachytal Jirkal, který se po půlroce vrátil z Austrálie. Roste od tréninku k tréninku. V týdnu jsme měli malé společné sezení, kde jsme si pár věcí vyříkali. To hlavní bylo, že pokud opravdu chceme soutěž zachránit, musíme začít poctivě válčit a získávat body. Hezky pomalu, ale jistě. Takže už v Želči si to vzali kluci k srdci a u favorita ten první bod získali. Zápas byl celkem vyrovnaný, ale šancí na žádné straně moc nebylo. A když už, tak zasáhli gólmani. Bod byl zlatý, ale teď jeho zisk musíme potvrdit doma proti nevyzpytatelnému Ševětínu. Ten je v laufu, i když naposledy vysoko prohrál s Hlubokou. To bude chtít napravit, takže nic lehkého pro nás. Ale když kluci podají stejně zodpovědný výkon jako v Želči, měly by na naše konto přibýt tři bodíky."


 CENTROPEN DAČICE - SK RUDOLFOV 0:1 (0:1)        

GÓL: 34. BAŠČEVAN.

ROZHODČÍ: KOTALÍK – VYCHODIL, POLÁK. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 2:3 (JELÍNEK, KNĚŽÍNEK – HRBÁČ, KUNA, KOVAČIČÍN). DIVÁKŮ: 50.


DAČICE: ZEJDA – NOSEK, KNĚŽÍNEK, MAŠÁT (73. BRUNNER), VACUŠKA – CELÝ – ŠIMÁNEK (78. MARTIN JANÁK), JELÍNEK (46. BASTL), KRTEK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

RUDOLFOV: KOTEK – PROKEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, HAJNÝ – KOCINA (89. DVOŘÁK), POUZAR, HRBÁČ, KOVAČIČÍN – BAŠČEVAN (75. VEJVAR), LUKÁŠ JANÁK. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ZEJDA – KOTEK, KOVAČIČÍN, POUZAR, CELÝ TÝM.

Ohlas Dačic přineseme.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: V Dačicích se hrálo konečně na dobrém terénu a to utkání celkově prospělo. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, drželi jsme míč na svých kopačkách, dobře kombinovali a dostávali se do šancí. Bohužel jsme proměnili pouze jednu Baščevanem, a proto bylo utkání otevřené až do samého závěru. Domácí se ve druhé půli zlepšili, více ohrožovali naši branku, vytvořili si i několik šancí, ale nás podržel brankář Kotek. Přesto si myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě a alespoň malinko odčinili prohru se Ševětínem."

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák